Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Fracek joooj tud jst ti drzim pesti, ne samo da bodo celice kvalitetne, ampak tudi plodne in se bodo v obliki lepega zarodka vrnile nazaj v tvoje telo ? Sej sama ves, da ni tolk v kvantiteti kot kvaliteti, ceprav tud slednja ni vec zadosti. Naj bo punkcija uspesna in potem se javi z rezultati, upam na naaajboljsi mozen izid ? Srecno, naj bo koncno sreca s poklopljenimi 156 dejavniki na tvoji strani ❤️

Drugace pa ja, jst sem prejsnje leto, ko sva se aktivno matrala za otroka, vsepovsod videvala te storklje in vedno to vzela kot znak, da ta mesec pa bo, pa ni bilo 😉 Ampak sej ves, ko je clovek obupan, se oklepa vsega.

Pozdravljene!

Forum berem odkar sem v ivf postopku, to je dobro leto. Zahvaljujem se za objave, saj mi je marsikatera odgovorila na kakšno moje vprašanje.

V Ivf postopku sem zaradi 2x Imn. Prenos svežega zarodka je bil uspešen do 10. tedna, ko se je končal z zamujenim splavom. Ravno sem dobila M po prenosu 1. zamrznjenčka, pa slišim, da za vsak prenos na GkLj potrebuješ novo napotnico! Ali to drži?

Mi je grozno, ker bom naslednji prenos namesto ta mesec imela šele jeseni, v najboljšem primeru, ko bom že 41, čas pa kar teče…

Hej.

Feacek prvic sem mela jaz samo 3 celice pa sta se 2 oplodili. Vse bo ok. Zaupaj vase in si reci vse bo ok pa pozitivno misli.

Jaz pa sem danes 8.dan po et prenos 5.dan. Od stopke je pa tocno 15 dan. Priznam ponoci sem sanjala da sme sla z vozickom iz porodnisnice. Pa se zjutraj zbudim ze grem 3 na wc pa si recem ajd da probam za finto da vidim test first sign. In punce pokaze mi rahlo crtico.

Od stopke vpliva ne more vec biti ker je ze le 15 dni mimo. Ne upam se ne kaj se veseliti ce ni prehitro delan test. Ampak nekaj se dogaja ce niti prvi jutranji urin ni bil pa pokazalo rahlo crtico.

Kaj ve mislite?

Odgovor na objavo uporabnika
Pikica 1234, 05.07.2021 ob 12:04

Hej.

Feacek prvic sem mela jaz samo 3 celice pa sta se 2 oplodili. Vse bo ok. Zaupaj vase in si reci vse bo ok pa pozitivno misli.

Jaz pa sem danes 8.dan po et prenos 5.dan. Od stopke je pa tocno 15 dan. Priznam ponoci sem sanjala da sme sla z vozickom iz porodnisnice. Pa se zjutraj zbudim ze grem 3 na wc pa si recem ajd da probam za finto da vidim test first sign. In punce pokaze mi rahlo crtico.

Od stopke vpliva ne more vec biti ker je ze le 15 dni mimo. Ne upam se ne kaj se veseliti ce ni prehitro delan test. Ampak nekaj se dogaja ce niti prvi jutranji urin ni bil pa pokazalo rahlo crtico.

Kaj ve mislite?

Jst mislim, da je to to…➕➕➕ ?

Ker podobno je bilo pri meni, od 8.dne po et na tretji dan sem zacela urin testirat s testi za ovulacijo in se je dva dni crtica jacala, 10.dan je bil baby check mini ze rahlo pozitiven (tudi vec kot 14 dni po stopki) in nato se je crtica vsak dan do 14.dne jacala ? Naredi enako se jutri in pojutrisnjem in javi kako bo ? Ampak jst reees mislim, da bos srecka nosecka ☺️ Sigurno ni rahlo pozitivno brez razloga 😉

@Maro21 Ja, za vsak prenos rabiš novo napotnico. Izda ti jo tvoj ginekolog v Leonišču. Če gre za prenos zamrznjenčka, jo lahko dobiš kar telefonsko. Jutri pokliči v Leonišče (poišči št. v mojih starih postih) in skušaj izvedeti, kdaj ima ordinacijo. Pol pa razloži situacijo in upam, da dobiš. Glede na tvojo starost, čisto možno, da te sprejmejo takoj po dopustih.
Te razumem, kako se počutiš. Imam podobno izkušnjo. Držim pesti, da naslednjič uspe! ?

@Pikica1234
Čestitke! ???

Hej punce. Sem ze doma s punkcije, koncno kavica ☺ Pridobila sva spet 7 “pravljicnih” jajcec in mocno drzim pesti, da so telovadba, minimalno sladkarij in par dodatkov doprinesli h kvaliteti. Moj dragi je tudi zadnji mesec brez mesa in na izkljucno zdravi hrani, tako da ima, da se zdaj se ekstra lepo poparckajo ?? Sem kar optimisticna tokrat. Transfer imava v nedeljo.

@Pikica
, joooj kako lepo. Si naredila se kaksen test? Cestitke in naj bo crtica vsak dan mocnejsa ❤

Kdaj bi lahko bil test že pozitiven, po prenosu zamrznjenčka (blastociste)? Danes sem 8 dan, nisem več napihnjena, do zdaj sem bila. Prsa nič občutljiva, me pa mal občasno boli kot pred menstro.

Sicer nimam upanja, ker je bil včeraj test negativen (clear blue).

Hej.

Priznam nisem se nardila kakega testa. Malo bom se pocakala kak dan sem rekla. Saj po moje je zato tudi vceraj bila bolj bleda crtica ker sem delala dopoldne test ne z prvim urinom ampak sem vmes ze veckrat sla na vc.

Jaz samo srcno upam da je to to. Sicer od stopke kot sem ze napisala minlo 15 dni tako da vpliv stopke ne more biti.

Vceraj mi blo dopoldan in zjutraj tako slabo da sem komaj prisla k sebi. Danes spet dopoldan. Zacelo se je tak da imam tezave z prebavo prej nikolii. Sedaj pa kar nanekrat. Sem rekla potrpim vse samo da bo ok.

@32432 pozitiven test je odvisen od kolicine hormona, nimajo vse zenske enako. Zato pri enih pokaze prej, pri enih kasneje. Najbolje, da probas od 10.dne z najbolj obcutljivimi testi.

@Fracek
bravooo, supeeer, sem zelo vesela in naj se lepo sparijo in potem zalimajo za 9 mesecev na tvojo maternico ??❤️? Javi v nedeljo kako bo minil transfer ?

@Fracek Naj se dobro poparčkajo, ?da se bo le vse špikanje izplačalo.

Jutro.

Naredila test z jutranjim urinom danes 10.dan od ET. Crtica je vidno bolj mocnaaaa.

Ne znam prilozit slikice da bi vam  prilozla sliko.

Samo srcno upam da bo srcek lepo bil. In da bo vse ok.

Je smiselno ponoviti se kak test? Delala sem first sign duo ko pokaze res hitro. Prejsnjic sem isto probavala s temi pol pa sem naredla se en dan pred krvnim dogitalnega. Pa isto pokazalo.

Ta mesec bo nas punce mojeeee.????????

Pozdravljene, me lahko katera pomiri:
danes sem 7. dan po ET, z zamrznjenčki (torej brez stopke). Včeraj in predvčerajšnjim mi je Babycheck pokazal rahlo, ampak dobro vidno črtico. Danes sem testirala z nekim drugim testom (First sign duo), ki pa je pokazal komaj opazno črtico.

Občutljivost Babychecka je 10 HCG, občutljivost First sign duo pa 25 HCG, je mogoče v tem fora?
Nazadnje sem imela kemično nosečnost, ki se je ravno okoli takega časa propadla, pa me je zelo strah, da bo tokrat isto….Kolikšno vlogo torej igra občutljivost testa na vidnost črtice?

Hvala in veliko + vam želim!

@pikica ce hoces bit zoher gres v adrialab na krvnega, in potem po dveh dneh ali 3 se enkrat da vidis ce se lepo podvaja! cestitke!

@fracek
arecno!

res bi bil ze cas da se  nam malo obrne na +

Drug teden imava s partnerjem prvi skupen pregled. On ima zelo slab spermiogram, sama sem samoplačniško opravila preiskave hormonov, tako da bom imela ta izvid s sabo. Hormoni so OK, partner je pa že 3x oddal seme. Se lahko zdaj že pri prvem skupnem obisku pričakuje, da bova napotena na ICSI? Druge možnosti itak nimava. Sva pa vodena v Ljubljani na GK.

Zanima me še, kolikokrat sem potem v postopku odsotna iz službe? Najraje sodelavcem ne bi razlagala svojih zdravstvenih problemov, ampak ne vem kaj naj uporabim kot izgovor. Kolikor berem so UV na GK šele ob 7. uri zjutraj, kar pomeni, da bom vedno zamujala. Prosim za kak predlog, kako ste to vi reševali v službi.

@Bučka11 Bolniška ti pripada od punkcije do transferja (3 ali 5 dni odvisno od št. celic) in potem še 3 dni po transferju. Lahko pa se tudi zmeniš z osebno zdravnico in, če je razumevajoča, da je celoten postopek zate stresen, itd., ti piše bolniško za ves čas trajanja postopka.
Ja, UZ so v GKLJ vedno po 7h. Jaz sem v službi povedala in zato nisem rabila izgovorov, tako da ti tu žal ne morem pomagati.
Nama z možem so zaradi slabega spermiograma (morfologija) že na konziliju odobrili ICSI.

Pozdravljene,

Kakor zdaj berem vas je kar nekaj ko je bil problem v spermiogramu. Tudi pri nama je tako. Greva pa v prvi postopek, pa me zanima kaksne moznosti so? Vecje ali manjse kot pa ce je neplodnost s strani zenske? Hvala za info

Bolniška pripada tudi prej, recimo za UZ, saj zato se pa tudi pred prvim UZ da tisti papir kamor piše obvestilo zdravniku z datumom in uro pregleda, potem za vsak naslednji UZ, posebej ti vpišejo datum in uro, da imaš kot dokazilo za odsotnost iz službe za tisti dan in tisto sfotkaš in pošlješ osebni zdravnici na mail.

Pa tako kot je že Momo napisala, lahko se posvetuješ s svojo osebno zdravnico.

Hej punce, hvala vsem za “navijanje” in dobre zelje ❤ Danes sem dva dni po punkciji, ze kar fit, boli nic, edino utrujenost me malo daje in bradavice me bolijo od tega crinone gela. Poskusam se malo zaposlit z nekimi drobnimi opravki, pa se to se mi ne da nekaj ekstra v tej vrocini.

Sem cisto pozabila napisat, vprasala sem sestro, kako je s kopanjem v morju po transferju. Rekla je, ce je cisto morje, ni nobenega problema, torej sem si ze sama odgovorila. Aspirin bom jedla na lastno pest, ker tekom tega postopka nisva sploh videla najine G, pricela bom dan pred transferjem po 1 tableto, kot ste mi svetovale tiste, ki ste ze imele predpisanega.

Ko vas berem, bi izpostavila se eno razliko med Mb in ostalimi centri. V Mb ne potrebujes za zamrznjencke nove napotnice. In v nobenem od preteklih 2 postopkov mi nihce ni omenil, kaksne kvalitete so bile blastociste. Vidim, da imate drugod celo ocenjene ? Zanimivo ?

@Pikica
, to je ze tvoj mesec ? ostale bomo pa se malo pocakale, ce se ti pridruzimo. Iskrene cestitke in uzivaj max v vedno mocnejsih crticah ?

@Spela, po moji logiki je vecja moznost za uspesen postopek, ce gre za moski faktor, ce le ima vsaj nekaj zdravih semencic. Ampak saj ves, tudi ce je z obema vse ok in poskusas zanositi naravno, je samo okrog 25% moznosti za zanositev v vsakem ciklu. Veliko stvari se more poklopit v vsakem primeru. Srecno.

Ta mesec bi se lahko prijavila v prvi postopek – če bi M dobila po 12.7… in seveda mi že drugič zapored prehiteva 🙁 tako da se lahko prijavim šele avgusta in grem v postopek septembra… Pravijo, da se vse zgodi z razlogom – kdo bi vedel…

New Report

Close