IVF/ICSI/IUI 2021
@Fracek kako gre? kdaj je the D day?
- @Fracek samo sporočam da je tudi pri meni prišlo do SS v 8 tednu nosečnosti. Hvala bogu se je sčistilo samo in ne bom potrebovala drugih posegov. Zdej pa poletje na off, potem pa v nove borbe.
@Evy, hvala za skrb. Zaenkrat vse po planu, imam pa komaj v petek UZ, tako da ti bom takrat lahko kaj vec povedala. V sluzbi guzva, tako da se danes, ko sem se zvlekla do wc-ja za pikanje, nisem mogla spomnit, na katero stran sem si vceraj stisnila katero injekcijo ? Pol pa picim diphereline, naredim premalo gubo in se se piknem pregloboko. Ja nic, as j******, iglo ven in ponovi vajo ? Take mamo … Neke hude reakcije nimam, po jedi me edino malo napihuje, izredno redko pa kaj spikne. Upam, da gre rast vseeno ok. Vceraj sem se oddelala zadnjo telovadbo, ker je zdaj 2 meseca ne bo, in sem prav zalostna, ker to pomeni, da bom spet sama sebi prepuscena. Upam, da se mi bo dalo malo migat se do pukcije in potem, ko se bo po punkciji dalo.
Kako ste ostale?
@Scorpionka, kako napreduje s pingotom?
@Poletje, socustvujem s teboj. Upam, da bos cim prej pripravljena na nove boje. ❤?
@fracek saj v tej vrocini razen plavanja ali izredno zgodaj vstat in it laufat ne gre, je pa kul super, vsaj meni ker malo manj stresa na sihtu ker jw folk ze po dopustih; naj samo ostane tako in da nas spet nw zaprejo:)
p.s jaz ce sem logirana se vedno ne morem poslat odgovora :p
Hej hej 🙂
@fracek evo sm prilezla danes so prvega UZja. Danes sm 12 dan, folikel je samo na levi 1, velik 15.. Imam pa prenos ? v naravnem ciklusu, esino utrogestan si bom vstavljala pol pred prenosom.
Imam pa resen problem, ker imam 9.7 let ✈️ in močnoooo upam da bo prenos 8.7 ??
Danes am omenila to sestri na sprejemu in se mi ni zdela najbolj navdusena. Kar razumem, ampak sem lepo prosila ce lahko vseeno do sobote hodim ma UZje in če poči pridem skozi, če ne pa se prekine in nadaljujem prenos avgusta oz septembra. Upam samo da me jutri dr. ne zavrne in reče da ne bo z mano izgubljala časa.. Pa evo k mi je M zamujala 2 dni ? j****** ?
No še vedno upam na najboljše! V Rusiji sem izvedela ko sm prvič zanosila, lahko bi zdaj tudi v drugo se tako zgodilo ??? imam lih 2-3 dni pred povratkom napovedano M. Ampak naj ne pride 🙂
Kako gre tebi špikanje? Se držiš?
Ostale pa čimveč sreče v poletju in naj se dogajajo čudeži in pluski ??
- @nifty jst sm letos dopolnila 38 in mi moj ginekolog na gklju to ni nic omenu, na napotnco je amnio pr teh letih, nifty pa ce sm prov brala dobis un polovicen na napotnco pa se to ce bi bla nuhalna katastrofa in ostali pregledi, brala sm to al mi je pa celo moj ginekolog to omenu… Kdo bi vedu tolk enih pregledov v nosecnosti 😀 sploh k gres cez tagrozn ivf mas feeling k da si zadnje 6 mesecev zivel in prezivel okrog porodnisnce..
No sam tolk da se javm z nama vse ok greva prot 21 tednu, vcer clo res prva mocnejsa brcika, prej sam mehurcki.. Moj fantek je ok, morfologijo mava v skor 23 tednu sele, itak “pusenjak” hihi.. Nosecnost je res caroben cas 🙂
V glavnem vse so-borke ne obupajte, kr nakonc misls da si v nebesih (moje prvo dete) ❤️❤️❤️???????
@TT38279 hvala ti za odgovor. Jaz sem ga namreč plačala in nuhalno z dvojnim hormonskim testom isto, tako, da očitno pri 40ih letih na napotnico ne dobiš ničesar?. Sprašujem pa, ker mi zadnje čase kar nekaj punc pravi, da poznajo kolegice, ki so to dobile zastonj. Zdaj ne vem a je to res, če je nuhalna zanič al pa če so dvojna merila…
Sem imela pa tudi jaz ivf. Se en teden pa bo porod??
Želim ti in seveda tudi ostalim lepo nosečnost.
Hej.
Da se se jaz malo javim. Ja prestali smo punkcijo pa transfer. Tako da so mi vstavli blaatocisto 4aa. Baje bi naj to bila zelo lepa.. 2 smo se zamrznili iste kakovosti.
Lani v 1.ivf je uspelo vendar srcek prenehal biti. Tako da jaz srcno upam da bo zdaj isto uspelo. Celo boljse rezultate imava kot prvic.
Znakov nekih nimam ful. Razen da sem se napihnjena. Prsi so se mi malo povecale. Vidne so ze kar zile na prsih. Pa tak tezke so mi bolj proti popoldnevu najbolj pa trebuh je zvecer se bolj napihnjen.
Mogoce mela oziroma ima podobne izkusnje?
Joj se bo se vleko 1 teden da izvemo kako pa kaj. Drzite pesti.
Jaz sem si rekla uspelo bo pa pika;)
Po 37 letu ti pripada amniocenteza.
po novem je tako, da namesto amniocenteze lahko opravis panorama nipt test v ljubljanski porodnisnici, vendar le osnovni paket.
nuhalno moras pa v vsakem primeru placati, ker ti tako ali tako pripada amniocenteza pri teh letih.
sem bila tudi sama na tem, vendar jaz sem izbrala amniocentezo.
Hello hello. Sem iz UZ in imam terapijo se podaljsano do nedelje, ko imam ponovni UZ. Zmerila mi je 5 foliklov, najvecji 15, ostali 13 in 11, endometrij 7. Se mi zdi, da tokrat bolj enakomerno rastejo.
@Pikica, drzim pesti, da uspe. ?
@Scorpionka, upam, da ti znese, in bo Rusija spet prinesla pozitivni test ❤
Pozdravljene,
Tiste ki ste bile vodene v Dravljah ste se ze vse prestavile? Jaz sem poslala par mailov na pristojne glede nemožnosti izvajanja postopkov dr Reša, a sem zal dobila samo pavsalne odgovore… lahko samo recem kar se dogaja je katastrova in gre za načrtno uničenje ZC Dravelj….
Jaz sem ze bila pred Dravljami tako v Leoniscu kot MB in ne zelim iti nazaj… Postojna je pa tako podaljsana roka Leonisca, menim, da je tudi zacasna z namenom, da unicijo Dravlje…
Zdravo,
se javljam po dolgem času…saj je bilo vmes samo čakanje.
Moram se najprej zahvalit vsem vam za pomoč. Kajti najprej sem bila naročena za pridobitev napotnice za prenos zamrznjenčka šele v začetku septembra. No pa sem malo klicarila, pisarila…in smo uredili, da sem dobila napotnico že junija. 🙂 🙂 🙂
In danes (po stimulaciji) sem bila na prvem UZ. Endometrij 7, vodilna folikla 16, 17. Kaj pravite na to? Jutri imam spet UZ.
Kaj lahko pričakujem naprej??? Da mi bo bolj jasno…..
Hvalaaaaaa 🙂 🙂 🙂
Ojla ?
@fracek sm kr prestavila Rusijo.. Ker se mojim foliklom nikakor ne mudi, bom šla kasneje..
Danes je 15dan od M, na UZ-ju folikel velik 24.. Jutri imam spet UZ.. Me pa kr orng spika tko da se mi zdi da bo danes počil in imam potemtakem v petek prenos. Upam da se vse izide kot treba.
Je bila pa danes štorklja pri nas na travniku ❤️ upam da je to kakšen dober znak ?
Dejmo punce, tale mesec je naš ❤️???
@Scorpionka torej imaš ti tudi prenos zamrznjenčka, kajne?
Ampak tudi jaz čutim, da je to naš mesec. 🙂 🙂 🙂
@Scorpionka, super, da si lahko prestavila in bos v miru speljala postopek.
Jaz si danes dam stopko, v torek imam pa punkcijo, tako da bom cez 1 uro koncno docakala konec pikanja po 22 dnevih. Res traja ta dolgi protokol in srcno upam, da se bo nabralo nekaj lepih jajcec. Folikle sem imela danes na UZ 20 in 18, so res lepo enakomerno zrasli, mi je pa danes izmerila samo 4. Pojma nimam, kaj se dogaja in res drzim pesti sama za sebe, da jih bo kaj vec za punktirat. Storklje masovno videvam ze vec let taki cas, pa se nic priletelo. ? Recmo, da pa bodo zdaj res prinesle tega dolgo zelenega otrocka ❤ Vec kot upat na najboljse ne morem.
@fracek drzim pesti, tudi 4je so super! javi se po punkciji!