IVF/ICSI/IUI 2021
ELLA TEREZA, 23.06.2021 ob 22:12
Živijo,
sva bila danes na nuhalni svetlini in bova imela fantka. Je kar poseben občutek ko vidiš bitje, ki se že ful premika. Ena vrednost je bila znižana (zaradi povečanega plodovega uripa) , tako da čez en teden še rezultati Nifty testa in upam, da bo vse OK. Nikoli konec skrbi… Pogumno vse naprej!
Cestitkeee 😉 Nama je bilo na nuhalni receno, da kaze na puncko, na morfologiji pa jasno kot beli dan, da bo fantek ? Nuhalna ni zanesljiva glede spola.
Lepo in veselo nosecnost zelim ??
Oi punce ima katera kako spodbudno besedo
Sem.namrec 11 dan po et vceri mal rjavkast iscedek pol kasneje kot toza nitke v sluzi dons od zjutri pa skos neki bledo roza ko se pobrisem na ulozku pa je kap ila mogoce ena kaplja in to po utrogestanu ko se je izlocil..test naredila zjutraj urinski baby chak je biu negativen..je se kako upanje da bo ?
Majci717, 24.06.2021 ob 12:51
Oi punce ima katera kako spodbudno besedo
Sem.namrec 11 dan po et vceri mal rjavkast iscedek pol kasneje kot toza nitke v sluzi dons od zjutri pa skos neki bledo roza ko se pobrisem na ulozku pa je kap ila mogoce ena kaplja in to po utrogestanu ko se je izlocil..test naredila zjutraj urinski baby chak je biu negativen..je se kako upanje da bo ?
- Dokler ni krvi oz se ne ulije je vse še mogoče – morda gre za vgnezditveno krvavitev 🙂 odvisno tudi kateri dan je bil prenos, jaz mislim, da če naročijo test 14 dni po prenosu je do takrat čas, da se pokaže +.
Pozdravljene/i,
v tem sem čisto nova. Pišem, da si malo razjasnim situacijo glede delujočih centrov za OBMP. Junija sva s partnerjem bila na (2.) pregledu za neplodnost v Dravljah, pred tem mi situacija glede centrov za neplodnost še ni bila poznana (če bi mi bila, bi vprašala), tam pa mi tudi niso nič povedali, da je prišlo do sprememb oziroma, da nimajo več koncesije za ICSI . Postopek ICSI je tudi edini, ki pride v poštev pri nama. Ne razumem, zakaj ni to bilo omenjeno.
Sedaj ICSI torej opravlja samo Maribor in Ukc Ljubljana? Postojna pa še bo ali kako? Bi se bilo dobro že takoj prepisati v LJ/MB (zato da ne izgubljava časa) ali še počakam, če se kaj spremeni v Dravljah?
Hvala za pomoč!
@Majci jst sem imela rjave izcedke podobno kot ti, celo krvavela sem, samo pri meni je bil baby check mini pozitiven ze 10. dan po ET na tretji dan (tudi brez pingotov). Ni se dokoncno. Bos imela krvnega ali samo delas test doma? Drzim pesti in upam na najboljse.
@Nic mi ni jasno Ja, mislim, da se bos mogla sama preusmerit v enega teh centrov na postopek kot so to storile druge punce iz Dravelj. Vprasaj v Dravljah za vec info ali kar kateri drugi center, ker so zdej itak vsi obvesceni o tej situaciji in ti bodo znali povedat kako naprej. Srecno.
@Majci717
Mislim, da je ne dolgo nazaj ena imela podobno situacijo in so takrat debatirala, da je pri 3 dnevnem zarodku kasneje vgnezitev kot pri petdnevnem in da je zato kasneje + na testu. Bom probala najti pa prilepim 😉 dokler se ne ulije sveža kri imej upanje ?
@Nič mi ni jasno Dravlje nimajo več koncesije in zaenkrat nič ne kaže, da bi jo dobile. So pa oni bili kakor podizvajalci za Postojno, tako da lahko s postopki nadaljuješ v Postojni (tam čakalne vrste ni, posvete in UZ imaš v Postojni, punkcije in prenose pa bodo za njih do nadaljnjega izvajali na GK Lj). Če ti to ne odgovarja potem se moraš pa čimprej prijaviti v Lj (tu so bile v zadnjem mesecu punce iz Dravelj na vrsti kar hitro, večina v manj kot mesecu, sicer se pa za bolj zasedene ginekologa čaka cca 2-3 mesece) ali v MB (tu imaš pa čakalno listo cca 4-6 mesecev). Preveri pa, ali ti morajo Dravlje sprostiti napotnico za zdravljenje neplodnosti ali rabiš novo in nujno naj ti pošljejo vse izvide, da ne boš ponavljala že narejenih preiskav.
Hej hej punce. Moja M se je vceraj zvecer le prikazala, danes sem imela UZ in jutri pricnem z menopurjem. G je rekel, da so 3 mali folikli na levi, na desni enako (ne vem pa, ce je mislil enako stevilo ali enako mali:) Stevilcno sem torej bolj boga, ampak tako pac je, bom zgleda prej v menopavzi ?
Naslednji petek imam spet UZ, do takrat pa veselo mesanje zvarkov in pikanje ??Drzite pesti, da bodo lepo in enakomerno rastli.
Živjo punce,
@Mikro_bio88 s svetlinovim oljem še nisem seznanjena, na kakšen način pa naj bi delovalo? Katerega kupiš?
+ vprašanje za vse neučakane “sočakalke”: kdaj po ET (s 5 dni starimi) se vam je pokazal + na testu nosečnosti? Jaz imam za prejšnji postopek v spominu, da je bil plusek že 7.,8. dan, je to možno?
Srečno vsem!
Nesrečnica, 11.06.2021 ob 12:43
Včeraj sem dobila M in sem poslala mail na GK Lj z vprašanjem kdaj se moram prijaviti v postopek. Odgovorili so mi, da bodo z naročanjem pričeli po 12.07 in da se prijavim s prvim dnem M po tem datumu. Če bom julijsko M dobila pred 12.07 pa se prijavim potem z avgustovsko 🙁 tako, da če bo julijska M prehitevala tako kot je junijska grem v postopek šele septembra…
Mi je pa res mimo tole, ker je sprejem in prevzem injekcij tako 22 dan ciklusa, zakaj se ne bi mogla julija prijaviti, če dobim npr M 11 ali pa 10.7?
od sredine Julija do sredine avgusta imajo Kolektivni dopust in je center Zaprt ne izvajajo pregledov in postopkov
Pozdravljene punce… jaz sem tule nova če tako rečem v prvi postopek sem ustopila v letošnjem marcu prvi prenos je bil žav neuspešen… uceraj sem imela drugi prenos oz 1vega zamrznjenčka in sedaj čakam… smo pa v tem poskusu šli na moj naravni cikel brez zdravil prve napovedi,so bile da se nebo izslo da je dozorevanje mojih jajčec slabo…podajali so si me kot žogico no pa sem na koncu uspela priti do 22mm in prenosa… zanima me koliko je upanja da uspe s prvim zamrznenckom 🙁 doma imam 7letnika ki je prišel po naravni poti in sedaj si že močno želi družbe … kako je z “razlago” izvidov meni so samo rekli da so vsi najini izvidi ok da je spermiogram od moža zadovoljiv moja krvna slika ok laporoskopija je bila opravljena to je pa vse kar vem…hvala za odgovore lp n
n93, 25.06.2021 ob 18:34
od sredine Julija do sredine avgusta imajo Kolektivni dopust in je center Zaprt ne izvajajo pregledov in postopkov
Meni so rekli, da imajo dopust zadnje 2 tedna julija in prvi teden avgusta. Sem pa izvedela, da so eni punci, ki pričakuje M 7.7 napisali, da gre lahko avgusta v postopek, tako da bom tudi jaz, če dobim M slučajno pred 12.7 jim pisala, da me naj vključijo. Ne vem pa zakaj dobivamo različne informacije ?
@Fracek joooj drzim pesti in upam, da bodo tvoji jajcniki sproducirali vec lepih in “plodnih” foliklov ? Sporoci v petek kaj bo pokazal UZ ?☺️
@Niina jst sem svetlinovo olje kupovala v lekarni od Now-a, pila po 2 kapsuli na dan do nekje predvidene ovulacije oz. sredine cikla, kasneje pila po 1 kapsulo. To sem jemala zaradi ucinka na endometriozo, za ureditev hormonskega ravnotezja in ustvarjanje plodne sluzi pred ovulacijo. Kakor sem brala o pluskih po ET na 5. dan, so imele nekatere punce ze 8.dan rahlo pozitivno, nekje 10.dan pa ze bolj izrazito. Sam pravil pa ni.