Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Fracek, gre za aspirin protect 100 mg. Jaz sem ga jemala od dneva transferja dalje po eno tableto na dan. Na zalost mi tokrat ni pomagal, ga bom pa zihr jemala tudi naslednjic, glede na to da sem prebrala veliko pozitivnega o njem…

@fracek jaz sem vredu, brez vseh znakov nosečnosti edino prsa imam malo boleča, če ne bi hodila na UZje sploh ne bi vrjela, da sem noseča. No malenkost bolj utrujena sem tudi ampak že tako sem človek z bolj malo energije (nizek pritisk). Svojega že malo izkoriščam, da me malo več pedena pa se nič ne pritožuje ? upam, da ti tale dopust po transferju prinese en velik +++

@Fracek kako se pocutim kot nosecnica?  Ne dobro, prebava adijo pamet, zaradi vsega lezanja prejsnje mesece je moja kondicija sla pa-pa in seveda me kar ornk boli trebuh zdej, ko se vse razteguje. Energije tudi nimam kej dosti, se toliko manj zaradi nizkega pritiska.

Ampak bo ze menda boljse 😉 Sprasevala si za Medrol. Nisem ga jemala, vem pa od drugih punc, da so ga jemale po transferju v dozi 4 mg na dan (najnizja doza). Ampak lahko, da dozo in zacetek jemanja prilagajajo glede na posamezen primer ??‍♀️ Aspirin 100 pa naj ti odobri G v MB ali predpise (nahecaj jih, sej znas;)), ce ne pa osebnega zdravnika, sam ti so bolj zadrti kar se tega aspirina tice.

Kaksnih drugih metod za bolj uspesno vgnezditev itd. pa v slo ne poznam…zal.

Drzim pesti za ta postopek, javljaj se sproti in porocaj o poteku ❤️?

Ojla punce, jaz in dragi se po dveh postopkih seliva v Mb, kjer pa imam obcutek da se bova kar nacakala ze za prvi pregled. Najin problem nepojasnjena zelo zmanjsana neplodnost dragega. Ima katera izkusnje s cakanje v Mb? Koliko casa ste cakale? Kaj naju caka na prvem pregledu?

Jaz sem prvic zanosila z aspirinom 100 v prvem postopku z zamrznjencki. Zal je sledila biokemicna… Kasneje sem pri drugem postopku jemala tudi medrol, pa se mi ne zdi da bi kaj pomagal. Inela sem celo veliko manj celic. Ne vem pa ce je bil za to kriv medrol…

@fracek aspirin 100 protect kot so ti ze napisali; medrol v osnovi se
jemlje 4mg 1x na dan cca 2 sni po punkciji; z aspirinom enako;
za boljso vgnezidtev delajo se tanjsanje ovojnice zarodka, kao da lazje pride ven innse pritrdi; po 3. neuspelem imas genetiko. ce pa ti ni problem lahko sama za vsak slucaj gres na aps (stane cca 50eur) ce si tu pozitiven dobis vecje odmerke aspirina ali inekcijw fragmina… ce rabis kaj se testira na krvi reci pa prepisem! srecnoo?

Se po dolgem času še jaz malo javljam. Četrti postopek je mimo in ne tudi tokrat ni uspelo 🙁 Ne glede na leta in vse si bom vzela malo odmora čez poletje, malo moram odmislit vse skupaj itak so mi tudi sami rekli, da me bodo dali na seznam in da prej ko avgusta me ne bodo kontaktirali. @Fracek tebi pa držim pesti za nov in seveda uspešen postopek 🙂 Pa vse dobro tudi vsem ostalim in čestitke tistim, ki vam je že uspelo, saj berem vas pa redno 😉

@Marsena drzi se! spocij si, ne pusti da te zlomi! ni lahko, jaz tudi se nisem cisto prisla k sebi… so vaju ze dali na genetiko? midva cakava datum in me je fejst strah.

Zivjo, sicer vas spremljam ze skoraj dve leti, ampak se redko oglasim. Tokrat imam vprasanje za Evy. Tudi sama grem v tretji postopek in imam posvet sele julija. Zato sem sla k svoji ginekologinji, da me da na preiskave za AFS in trombofilijo. Ker bi baje pol leta cakala na revmatologa, mi je rekla, da se bo pozanimala in mi sporoci, katere preiskave rabim. Zdaj je ze skoraj 3 tedne in se mi G sploh ne javi. Mi lahko prosim napises, kaj so ti pogledali? Si sla samoplacnisko ali na napotnico? Kdo ti je pa napisal napotnico za genetiko, ce prav razumem pred 3. postopkom?

prepisem, samo da pridem v pisarno na racunalnik; delajo v adrialabih cena cca 50; se splaca narest

genetik ti pripada na napotnico po 3 neuspelih ivf ali 3 splavih; biokemicna mislim da ne steje; lahko napise ali osebni ali gineko tebi, partnerju pa osebni. gleda se kariotipizacijo, izvid je hitro, na datum preiskave se pa caka; samoplacnisko za oba skupaj je cca 900; nevem pa ve gres samoplacnisko in kaj odkrijejo, ce ti kaj povrnejo.

Da se še jaz javim..nevem kako je z Dravljami, danes sem imela UZ 12.dan za prenos zamrzjenčkov in kljub temu da sem jemala Estrofem sluznica ni bila dovolj debela.? Res same borbe skos.Najhujš pa to, ko okoli tebe same nosečke in sami vozički. Res te to tako potre. Tisti, ki lahko normalno zanosijo sploh ne vedo, kaj imajo.
Vglavnem -prenosa v Dravljah mi ta cikel ne bo delal, ker je sluznica pretanka.To mi je res čudno pa po 2 Estrofem tabletih na dan. Zdaj moram počakati naslednjo M do takrat jemati Utrogstan + Estrofem, če bo kaj pomagalo. Pa potem spet UZ 12.dan cikla.Bo pa to potem v začetku julija, kar mi je čudno a nimajo dopustov? Reš pa nič ni omenjal, da kar koli ne bi več delali ali kak glede dopustov…
Držimo se punce..vse bomo enkrat prišle do tega, da zagledamo +

Zasnajana 90x, meni je dal Merlo estrofem 3x na dan; utrogestan pa sele 2-3 dni pred prenosom, če sem jaz prav razumela sele takrat ko je sluznica dovolj debela dobis utrogestan (lahko da sem narobe razumela).
Se strinjam s tabo, tezko je gledat vse nosece in z vozicki, al pa kake srecno nosece poslusat o njihovih simptomih, ko ves da nimajo tezav, ampak berejo po netu zato da imajo kaj goflat 😛

@Ena11
:
test na protitelesa cardiolipin Ig (igG, IgM, IgA) in beta 2 glikoprotein(igG, IgM, IgA); se pravi 6 vrednosti. Povej ko bos sla tja, da bi rada test na APS (antifosfolipidni sindrom), tole morajo pa pogledat. Ce rabis se kaj mi lahko pises tudi na ZS. srecno!

@Evy hmm res čudno..nevem zakaj mi je dal Reš 14 dni vmes ta Utrogestan…včasih se mi res zdi, da samo šopajo te tablete. Ampak mormo verjet, da zdravniki že vedo kaj delajo. Tako, a bom zdaj pač jemala Estrofem 2+2 in Utrogestan poleg 14 dni. Bomo videli kako bo julija. Nevem kaj bo če ne bom imela spet dovolj debele sluznice.
Res je težko, pa okoli tebe prijateljce, ki so noseče in že imajo otroke, pa te sprašujejo, kaj pa vidva čakata..? hja.
Stresno je tole res.Ampak me smo res borke..? bomo zmagale tudi to vojno, čeprav včasih katero bitko izgubimo. ?
Dravlje pa očitno ostaja..nama danes Reš ni nič omenil, da kaj ne bi bilo. Tudi prenos naj bi potem imela, če bo seveda moja sluznica ok, v zacetku julija.

Daj ga mogoce preveri, ce mora bit utrogestan res ze od zacetka zraven, oz vprasaj se ostale punce ce so imele ze kdaj od prvega dne zraven utrogestan, meni se to zdi malce “nepbicajno”, lahko pa samo da jaz
se nikoli nisem slisala, ampak better safe thannsorry

Evy, hvala! Upam, da se mi G javi, sicer bom res sla samoplacnisko.

Kaj je pa za genetiko za ena napotnica – genetski pregled, prvi? Gledam na cakalnih vrstah. Katero stopnjo nujnosti si pa dobila?

Za revmatoloski pregled, prvi, sem pa tudi videla, da so prvi termini redno sele aprila 2022…

Srecno vsem, ki ste trenutno v postopkih!

@ena11 aps pojdi ce ti le gre samplacnusko, mislim da tu tudi ta pripada po 3.jem neuspelem ali po 3 splavih;

@zasanjana90 res vprasaj, jaz jmam v glavi da se po dodatku progesterona sluznica ne debeli vec, da se samo po estrofemu, nevem pa od kje mi to, se ne spomnem…

Ojla soborke ?

Js sm maja mela neuspeli ICSI, od 9celic so se 4 oplodile, 1 so vstavili, 2 sta se nehali razvijati, 1 si je pa zagotovila mesto v skrinji ??

Ko sm pisala da ni uspelo, in rabim novo napotnico ter posledično datum za G da mi jo izda, sm bila prav presenečena ker sem dobila ze 16.junija.. Se mi je zdelo ekspresno. M naj bi pa okoli 18.junija dobila.. Mislite da bi lahko kar s to M šla na spontan prenos? Če bi mi ? spravili pred dopusti naprej bi bilo prav super. Če ne bi uspelo bi pa jeseni šla v 3 postopek, če ne se bo tok zavleklo že vidim ?

Razmišljam pa tudi da bi šla iz UKCLJ  v Maribor probat. Se mi zdi da tam res ful pohvalijo vse (razen čakalnih dob ?)

Ampak glede na to da imava že vse izvide bi mogoče v 3mesecih prišla na vrsto…

Skratka, naj bo poletje produktivno in pozitivno ?❤️

Odgovor na objavo uporabnika
Aisha867, 06.06.2021 ob 11:04

Ojla punce, jaz in dragi se po dveh postopkih seliva v Mb, kjer pa imam obcutek da se bova kar nacakala ze za prvi pregled. Najin problem nepojasnjena zelo zmanjsana neplodnost dragega. Ima katera izkusnje s cakanje v Mb? Koliko casa ste cakale? Kaj naju caka na prvem pregledu?

Jaz sem prvic zanosila z aspirinom 100 v prvem postopku z zamrznjencki. Zal je sledila biokemicna… Kasneje sem pri drugem postopku jemala tudi medrol, pa se mi ne zdi da bi kaj pomagal. Inela sem celo veliko manj celic. Ne vem pa ce je bil za to kriv medrol…

Ti bom pa jaz odgovorila. Sicer ponavadi samo berem. Za Mb se kar dolgo caka, ker sedaj delajo v zmanjsanem obsegu. Ko bosta prisla na vrsto, pa kar stece. Prvi pregled bo bolj informativni, imejta s seboj izvide ki jih imata do sedaj. Potem bodo dolocili katere preiskave vaju cakajo, potem se pa odlocajo kako in kaj naprej (iui, ivf,icsi) So zelo prijazni in vedno odgovorijo na vprasanja. Ce te se karkoli zanima pa kar vprasaj! Se moramo podpirati med seboj. Srecno!

Zdravo.
Jaz bi odkupila Gonal, če je še na voljo. Se lahko dogovoriva na mail?
Lp

Pozdravček.

Jaz bi odkupila Gonal F, ce je se na voljo. Lahko preko maila? ?

Hvala.

New Report

Close