Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

ola @fracek, drzim pesti, te spet caka dolgi protkol? meni se zdi pa to da gres ravno na dopust takrat super.
Naju caka genetika, cakam da mi javijo termin sem klicala tja, potem pa posvet z mojim ginekologom, da se odlocimo kako in kaj naprej, ce ne bo kaj presunljivega pa tudi mene caka dolgi protkol. Ceprav trenutni “recept” od mojega ginekolga je bil, odmisli vse in bejz na dopust, pa vseeno malo poglej da imas odnose ob unih dnevih ? glede na vse v sluzbi in vse druge drame se trenutno pocutim, da ce grem za en mesec na dopust ne bo dovolj.
vrazevernost tudi jaz opuscam, ni pomagala ? grejo pa postopki ektra hitro, ko kdaj vmes ostanes brez prenosa ali brez pingotov:(

Pozdravljene punce,
Po dolgem času se spet javljam. Sem si vzela malo pavze od forumov, da ne bi preveč razmišljala in se obremenjevala ?
Uglavnem ta situacija z Dravljami me je čisto vrgla iz tira, ker sem mislila da bom šla konec junija v 2. postopek. Prestavila sem se v Postojno in imela že danes pregled pri dr. Bokalovi. A ima katera od vas izkušnje z njo? Prebrala sem da dela v ukc.
Rekla mi je, da maternica ne zgleda preveč lepa in naj pridem naslednji teden spet na uz. Mogoče da bom imela še histeroskopijo. In da bi šla šele avgusta v postopek in sicer dolgi protokol. Koliko vas je imelo dolgi protokol? Berem da je to primerno za mlajše od 35 let… jaz jih imam pa 39.
@mikribio in @polix uživajta v nosečnosti in sprostita se ?

@fracek
in @hana me pa smo se vedno v borbi ?

Mogoče katera ve točko, kdaj imajo dopuste na obmp? Čez poletje so postopki, prenosi zamrznjenčkov, ali ne?

Meni je danes dr.Požlepova rekla,da so dopusti konc julija,ampak da delajo normalno,da niso cist zaprti…

Super, hvala.

Jaz sem bila 2.6 na 3D ultrazvoku, pa mi je zdravnica rekla, da se kar prijavim v postopek (sicer M pričakujem okrog 11.6), pa sta potem s sestro ugotovili, da za junij imajo že vse polno in so ustavili naročanje, julija bi pa imela punkcijo in prenos ravno v času njihovih dopustov in so mi naročili, da se z julijsko M prijavim, da bom avgusta imela postopek.  Dopust naj bi imeli zadnjih 14 dni julija in 1 teden avgusta. Tako, da ne vem zakaj so spet različne informacije ? najboljše, da se res z junijsko M probam prijaviti pa, da vidim kaj bo…

@tinkara kaj praviš na to da je minil tudi drugi teden? 🙂 🙂

@Evy, saj po eni strani fajn ja, da bo temu sledil dopust, bo vse bolj sprosceno in dnevi lazji za odmislit. Po drugi strani pa bo to dopust brez seksa, brez kaksnega piva in moj najblizji prijatelj bo crinone gel ?

Ja, dolgi protokol, kog ze prva dva. @Levinja, tudi jaz sem 39. Imam manjse stevilo foliklov (prvic 6 celic, drugic 7) in mi daje dolgi protokol, da folikli cim bolj enakomerno rastejo. S kratkim bi verjetno imela samo kaksno 1 ali dve celici …

@Neni: Nimam sploh besed…niso me klicali, rečeno je meni bilo že pred 1 mesecem, pa sem ponovno pisala, kako pomembno zame je, da bi lahko imela prenos v primeru zdravega zarodka čim prej, še pred poletjem, zaradi let in glede na to, da v Sloveniji nimam več možnosti za ponoven pgd. Moj plan B je Avstrija, če te bo kaj zanimalo. Imajo eno odlično napredno metodo brez biospsije in cenovno ugodneje kot kakšna Praga, klinika pa priznana in top me klinikami. Ko te bo zanimalo, ti bom že znala več povedati, sicer ti še tako imaš postopke v Sloveniji. Drugače pa ja, nov teden, čakajoč na klic.

@tinkara sploh si ne predstavlam v kakšni situaciji si. Res. Jaz bi počas razmislala o grozilnem mailu oz obisku tam. To je pa tako norčevanje iz ljudi da glava boli! Jaz mam še 3 postopke v Lj ja.. amapk iskreno, ne vem če bom še šla na kakšnega sploh. Če me zdejle uprašaš, ne.
prosim poročaj mi kaj bo s tabo.. sploh me zanima avstrija. Ti napisem svoj mail, če želiš, da se slišva privat…

Fracek, jaz sem imela dva kratka, pa nič ali 1 celico. V tretje bom na dolgem, gonapeptyl in puregon. Kaj si pa imela ti?

@Fracek a si že v novem postopku? Glede na abstinenco na dopustu. Si mogoče razmišljala, da bi vprašala za aspirin + medrol po punkciji? Jaz verjetno bom probala mal zatežit ko bom prišla do tja.

V prvem kratkem postopku pa sem pridelala 5 celic. Me pa zdej mal skrbi kaj je na maternici vidla narobe, ker do zdaj ni bilo nikoli omenjeno da kaj ni uredu.

@Hana
ti greš avgusta v nov postopek, če sem si prav zapomnila?

@Neni: ja, prosim napiši privat mejl in se lahko lažje zmeniva. To je bil moj 2. postopek, ampak PGD delajo samo do dopolnjenega 40. leta v Ljubljani, jaz pa sem bila sedaj 40.  Ampak tudi če bi bila 38 ali 39, bi šla v tujino, enkrat še probava, potem pa greva probati naravno, še nikoli nisva, za moja leta imam še ok zaloge in tudi 9 se mi jih je oplodilo nazadnje. V Avstriji cakas na PGD rezultate 8 dni, pa pošljejo celice v Španijo, tam so pionirji PGD-ja, v tej kliniki. Skratka, midva se že dogovarjava. Ne morem čakati, moram imeti dve fronti odprti. Žal.

@Neucakana, tudi jaz dobim po jemanju Utrogestana menstruacijo kak teden kasneje. Ce sedaj nisi se nehala in bi nehala tiste 3 dni prej, bi pac dobila se vedno 1 teden kasneje, samo 3 dni prej, to sem hotela reci ?

Jaz izvem rezultat v sredo. Sej ves, ni konec, dokler ni konec. Pa se takrat so spet druge priloznosti ?

@tinkara [email protected]

@opti- če verjameš, ali ne, jaz komaj čakam, da se konča to zdaj. Še mal, dobro da delam jutri cel dan, da prej mine ?

Zdaj pa bo itak konec do septembra verjetno, ker preden dobim novo napotnico… Čeprav bi najraje, da bi kar zdaj junija vstavili še zadnjega zamrznjencka, da štartam pol na novo jeseni, če ne uspe.

Je kateri uspelo dobiti napotnico brez dejanskega obiska v Leonišču? ?

@Neni: hvala!

@Neucakana, jaz sem ze 2x dobila napotnico po telefonu po pogovoru z ginekologinjo v Leoniscu, ena punca mi je pa rekla, da je sla isti dan, ko je izvedla, da ni noseca,  v Leonisce in tudi takoj dobila napotnico.

Te popolnoma razumem…

@opti- a res? Jaz ko pošljem mail, da rabim napotnico, mi vedno da en datum za termin. Bom šla kar osebno tja po krvnem ?

@Hana, v 1. dolgem sem imela gonapeptyl (diphereline) + gonal, v 2. postopku pa gonapeptyl + menopur.

@Levinja
, ja, so me presenetili s klicom, da lahko grem z majevsko M (pred tem so mi rekli julij/avgust). Prevzamem injekcije naslednji teden, potem pa spet akcija. Seveda sem razmisljala, predvsem o aspirinu, ze prejsnjic sem sprasevala mojo ivf ginekologinjo. Za aspirin mi je rekla, da komot jemljem, ampak predpisala mi ga pa ni. Bom videla zdaj med postopkom, ce bo kaj predlagala, sicer pa bom pisala svojemu osebnemu zdravniku. Ce bo se 3. postopek neuspesen, pa tako z vsem napadem, kar je mozno.

Tiste, ki imate izkusnje. Kateri aspirin se to sploh jemlje? In kako se jemlje casovno? Ze pred punkcijo, po punkciji, ali po prenosu?

Je katera tukaj jemala medrol? V kaksni dozi pa se to jemlje? In kdaj se pricne jemati?

Je imela katera na tem forumu se kaksen drug postopek za lazjo vgnezditev zarodka (razen scrachinga maternice in zadnjic je ena se pisala o stanjsanju zarodkovega ovoja)? Da vidim, kaj sploh obstaja pri nas.

New Report

Close