IVF/ICSI/IUI 2021
Bom pa tud jst te dni sestavila en ubijalski dopis temu Franclu na ministrstvu.
Nikol se ne ve kdaj bom mogoce spet potrebovala OBMP in to kar pocnejo je cista norost, neumnost…ni besed za to.
Kot da ta pofu**** drzava nima ze dovolj drugih veliko bolj resnih tezav za resevat, oni se grejo pa ukvarjat z Dravljami. Katastrofa od te fuknjene drzave!
@Fracek, @Hana, @zasanjana in @vrtnica (ter ostale punce): upam, da ste kljub trenutnim peripetijam z zanositvijo in Dravljami ok, da poskusate uzivat v lepih dneh zunaj in da se vam naslednji postopki izidejo ❤️
Jst sem v 18. tednu, z zmerno hudimi prebavnimi motnjami in lenobo. Se vedno nisem sproscena, ker se nikoli ne ve kaj gre lahko še narobe. Cez slaba dva tedna imam morfologijo (ce pridemo do tam) in ce bo takrat vse ok, mi bo lazje.
Punce, skos neki mejniki in strahovi tudi ko ti uspe zanosit (tako ali drugace).
Drzite se, lepo vas pozdravljam ☺️
Upam, da so sedaj moje objave vidne, ker sem ze cca 3 tedne nazaj pisala moderatorjem glede cakanja na odobritev.
(Ne)srečnica, 02.06.2021 ob 18:36
@Mikro_bio88 ni panike, se mi je kar zdelo, da si ti (ste vi?) pod skrito identiteto ? priznam, da danes sva si pa res oddahnila, da je z obema vse ok.
Meni so priporočali sicer, da naj poskusim shujšati, samo kaj ko je to lažje reči kot pa narediti, če ne smem telovaditi, jem pa že tako bolj malo…
Sem kar jaz, ne me vikat, prosim, sej se tu med sabo spostujemo na druge nacine ??
Ah, ne obremenjuj se s tezo, ker tud pri zanositvi ni tako zelo pomembna kot jo hocejo predstavit. Vazno je, da si zdrava in se dobro pocutis ?
Ma saj jaz se ne počutim glih najboljše v svoji koži in se trudim že več let, da bi šla teža dol, pa ne glede na to kaj naredim gre samo navzgor 🙁 so se trije zdravniki ukvarjali z mano, pa niso znali mi povedati kaj še lahko naredim. Pa se mi ne da spet razlagati, da nisem od vedno tako široka in, da ne morem tako enostavno shujšati kakor oni mislijo…
Semmislila, da je kaj s ščitnico ali hormoni pa so izvidi pokazali, da je tam vse ok…
- 2019 sem bila 2 meseca na usposabljanju, kjer smo imeli 2-3x na teden 2h samoobrambe in sem bila prepričana, da bom shujšala, ker se drugače ne gibam tako intenzivno pa ni šlo nič dol 🙁 raznorazne tablete pa tudi ne delujejo…
Bom naredila kar se bo dalo, sicer pa v 2h mesecih prav dosti tako ne bo šlo 😉
Je pa rekla danes na UZ zdravnica, da glede na to koliko sem velika (beri široka) imam pa majhno maternico, tako da upam, da ne bom še s tem imela težav…
Živjo punce, da se še jaz malo oglasim. V ponedeljek sem imela NS in je vse OK, srček veselo utripa, otroček se premika, G pravi, da naj bi bil fantič. Sedaj sem opravila še Nifty test, tako, da čez nekaj dni dobim še malenkost bolj zagotovljene zadeve. Se pa strinjam z mikrobio, ves čas skrbi. Uglavnem, vem, da tole ni pravi forum ampak še vseno, mogoče je katera že kje slišala,… plod je bil namerjen za 5 dni manj kot naj bi bila noseča. G ni bil zaskrbljen in tudi jaz nisem bila, do včeraj, zdaj pa mi ne da miru. Sicer je bil vedno prej namerjen 2 dni manj in Dr.Lomšek mi je na prvem UZju rekla da to ni problem, da ima UZ odstopanje +-3 dni, ampak me še vedno precej skrbi.
@Nesrecnica ti sam povem zgodbo moje sefice, ki je imela in ima skoraj celo svoje zivljenje hujse zdravstvene tezave, poleg tega ima tudi prekomerno telesno tezo. Ona je sprobala cuda bozja da bi shujsala in tudi po naravi ne je skoraj nic (v sluzbi recimo ne je cisto nic), doma poje kroznik lecine juhe in to je to. Je gibalno ovirana oseba, a vseeno dost bolj aktivna od nas mladih, zna na dan prehodit tud po 10 km. In ne shujsa niti grama. Testirali jo na vse zivo pa vse ok. Edino na hrvaskem al v avstriji si je dala vzet kri za spolne in scitnicne hormone, ki so bili sami zase ok, a je bilo njihovo razmerje zelo poruseno. Tko da je po moje problem pri takih, ki res dajejo vse od sebe pa se kar ne gre, v metabolnih motnjah, s katerimi se pri nas v slo zelo malo in povrsno ukvarjajo.
Jst sem pa drugi ekstrem, ko izgubljam na tezi, ce ne pojem eno tono hrane in moram delat cudesa, da mi uspe obdrzat teh jadnih 50 kg, ki jih imam (pa se toliko tezje mi je vse to obvladovat s kronicnim gastritisom in endometriozo, ker me prebavne motnje spravijo ob kar nekaj kilogramov).
Tko da imamo vsi svoj kriz glede videza, pocutja… Sam najbolj vazno je, da si koliko toliko zdrava.
@Polix mislim da ni skrbi, bi ti ze povedali in se strinjam, da je bila najbrz kasnejsa zanositev/vgnezditev in morda tudi bo dojencek po naravi lazji.
Mikro_bio88 hvala za tolažbo 😉 jaz imam že celo življenje težave s težo (PCO), je pa res da tako hudo še ni bilo. Ko sem mojega spoznala sem imela 58 kg, pa je že to kao bilo preveč za mojo višino. Potem sem začela s KT pa sem se zredila, ko sem nehala s KT čez par let sem se spet zredila. Ko sva kupila kužka in sem se začela več gibati sem bila prepričana, da bo kaj poznalo – nič. Zadnji 2 leti se res trudim, da se več gibam in manj jem, pa se še vedno redim 🙁 še tiste 2 meseca, ko sem najbolj intenzivno se gibala se ni poznalo nič. Zdaj me je pa še zaradi te ciste napihnilo. Pa že 2 leti razlagam ginekologi in svoji zdravnici, da se mi trebuh veča in da nič ne pomaga, da malo jem, da se gibam in da telovaditi pa ne smem (zaradi kolen) in potem ne vedo kaj mi naj rečejo… Sem mislila, da je kriva ščitnica ali pa hormoni pa zgleda, da je to vse ok. Pa počutim se ne ravno ok, si nisem všeč in mi je strešno, da ne morem nikakor shujšati 🙁 samo dejansko več ne vem kaj bi še lahko naredila… Pač zdaj sem rekla, da ne bom več jedla ob večerih in malica bolj skromna, pa da bom probala kaj vaj za moč vsak dan… bo kar bo…
Sem pa probala tudi raznorazne tablete pa ni pomagalo…
ves kaj eno veliko vlogo igra tud stres, meni grejo kile takoj gor ob stresu pa ne spremenim prehrane, ko si malo psiho umirim ps se tudi to malo bolj izboljsa…
(Ne)srečnica, 03.06.2021 ob 16:56
Mikro_bio88 hvala za tolažbo 😉 jaz imam že celo življenje težave s težo (PCO), je pa res da tako hudo še ni bilo. Ko sem mojega spoznala sem imela 58 kg, pa je že to kao bilo preveč za mojo višino. Potem sem začela s KT pa sem se zredila, ko sem nehala s KT čez par let sem se spet zredila. Ko sva kupila kužka in sem se začela več gibati sem bila prepričana, da bo kaj poznalo – nič. Zadnji 2 leti se res trudim, da se več gibam in manj jem, pa se še vedno redim 🙁 še tiste 2 meseca, ko sem najbolj intenzivno se gibala se ni poznalo nič. Zdaj me je pa še zaradi te ciste napihnilo. Pa že 2 leti razlagam ginekologi in svoji zdravnici, da se mi trebuh veča in da nič ne pomaga, da malo jem, da se gibam in da telovaditi pa ne smem (zaradi kolen) in potem ne vedo kaj mi naj rečejo… Sem mislila, da je kriva ščitnica ali pa hormoni pa zgleda, da je to vse ok. Pa počutim se ne ravno ok, si nisem všeč in mi je strešno, da ne morem nikakor shujšati 🙁 samo dejansko več ne vem kaj bi še lahko naredila… Pač zdaj sem rekla, da ne bom več jedla ob večerih in malica bolj skromna, pa da bom probala kaj vaj za moč vsak dan… bo kar bo…
Sem pa probala tudi raznorazne tablete pa ni pomagalo…
@evy to pa čisto možno, ker zadnje leto oz. že od lanskega marca, ko smo odkrili korono je bilo pa res adijo pamet ? sicer v službi nimam takega stresa celo leto kot prej, ko sem delala v šoli, zdaj je še najbolj strešno čez poletje, ampak s tem zdravjem je pa res zdaj že leto in pol stresno
Tako lepo je prebrati lepe in pozitivne novice! Sem vesela za vse, ki ste v pricakovanju ?
@Neucakana kako si se odlocila? Si klicala na kliniko in vprasala, ce prekines s terapijo? Jaz sem sicer imela podoben primer, pa sem vseeno vztrajala do krvnega, se ni pa nic spremenilo. Tiste 3 dni sem pac imela potem zamaknjen ciklus, ker sem 3 dni dlje jemala progesteron. Nic zato. Kaj je 3 dni v primerjavi s celim zivljenjem ? in potem v naslednji postopek…
Punce, v katerih primerih so vam delali laparo? Se mi zdi, da v Lj tega ne prakticirajo tako pogosto kot v Mb… mora biti pregrada res enormna? Moja osebna gin mi je rekla, da 2 cm ni neka pregrada da se rece, hmmm…
Kako je pa z vstavitvijo 2 zarodkov? Sem v 3. poizkusu in ne duha ne sluha, da bi mi dali 2, moras to sam zahtevati, ali kako je s tem?
Mamo to! ?
Dobro jutro punce, se se jaz malo javljam.
@Microbio in @Polix, zelo me veseli, da sta vidve in vajina otrocka vredu. Kaj pa izven vseh skrbi? Kako se pocutita kot nosecki? Atija razvajata mamici?
@Evy, skoda, da ni uspelo, zal mi je. Eh ja, tudi sama sem bila enkrat tiho, razen tu na forumu, ampak itak tudi ni bilo rezultata, tako da sem opustila to vrazeverje ?
@Marsena, pogresam tvoje javljanje, kako si?
@Jagoda in @Ella Tereza, to pa so sploh najboljse novice. Cestitke in naj vama gre vse gladko naprej. ❤
@Nesrecnica, bravo. Zdaj pa se naprej tako pogumno in borbeno. Vse bo vredu ?
Jaz pa naslednji teden prevzamem injekcije in pocasi pricnem rundo st. 3. Ce bo prislo do prenosa, se bo zgodil ravno kaksen dan pred odhodom na morje. Upam, da zaradi tega ne bo kaksnih dodatnih omejitev, ker ce se ne bom smela kopat, ne bom zadovoljna. Sicer pa sem odlicno, telovadba dela svoje in rezultati so po dobrem mesecu tudi ze vidni. Neke prekomerne teze sicer nisem imela, ampak te tipicne “proti 40” okoli trebuha, pa cela neka mehka. Pocutim se trenutno top, upam da bo trajalo ?
Pozdravcke tudi vsem ostalim in vso sreco ????☀️