Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

bdw v tujini sem brala da delajo tudi neko flushing metodo? je katera to ze slisala ali sprobala?

Nesrecnica točno to sem jz pisala, da je treba kontaktirat vse možne gospode v kravatah na ministrstvu, ker sam oni so krivi za vso zmedo… Kao vse bo potekalo normalno naprej pa poglejte zdej kera zmeda je..KRIVA JE DRŽAVA KI OČITNO NI MELA PLANA IN NE Dravlje, oni se lovijo Glih tk ko mi ker tudi njim ne dajo jasnih navodil… Ene punce smo pisale vsepovsod in na vse možne maile, druge pač ne… Stokanje po Forum vam ne bo pomagalo rešit problemov z Dravljami, treba je težit “sposobnim” gospodom na ministrstvu ki mislijo da majo vedno dodelan plan… Majo kurac, sam drek mešajo!!!!

Odgovor na objavo uporabnika
Ellie, 31.05.2021 ob 20:50

@zasanjana90x : drži, tole je totalna zmeda….

Jaz sem zjutraj najprej klicala sestro in se naročila na 12. dan na UZ. Sestra je rekla, da OK, ampak bom morala na transfer samoplačniško in naj še kontaktiram Dr. Lomškovo za dodatne info.

Lomškova me je poklicala danes popoldan (po tem, ko sem ji poslala sms) in rekla, da s transferjem ne bo nič in da naj preneham z jemanjem Estrofema. Sem dvakrat vprašala, če lahko pridem vsaj samoplačniško na ET in je rekla, da ne…

@Elie kot da ne bi klicali v isti center. Katastrofa. Tudi jaz sem prvo poklicala sestro in mi je rekla kot tebi..UZ 12.dan in transfer pa potem samoplacnisko, da za kaj več pa naj poklicem Reša. Ga pokličem in on pa itak, tako kot je…ja da ok da jemljem Estrofem da naj kar naprej on prideva 12.dan to je 8.6.
Jaz ne vem..da bom pa prišla tja in se zastrupljala s temi tabletami, pa mi bodo rekli, da prenosa ni..nevem kaj bom?

Živjo,

če sem dobila prave informacije pravkar iz Postojne naj bi zamrznjenčke iz Dravelj prestavili k njim in se pacientke obravnava prednostno..

@Zasanjana90x : uspelo mi je priklicat Postojno, tam sem dobila drugačna novodila kot v Dravljah. Pokličite direktno v Ambulanto za neplodnost v Postojno na številko: 05 7000 736 (v dopoldanskem času), kjer vam bodo povedali točno kako in kaj v vašem primeru. Srečno <3

Zivjo punce, zjutraj sem govorila z dr.Merlom zaradi sebe.
zraven se omenila kaj se dogaja in da pocasi vlada panika zaradi nejasnosti kako in kaj sedaj dravlje-postojna! Bodo v roku dneva ali dveh podali javno izjavo, noben zamrznjecek ne bo unicen, vse bo slo sedaj pod Postojno, vec pa bodo povedali oni samo javno! ce do jutri ne bo nic, ko ga poklicem za napotnico, ga pa se 1x opomnim in ce mu bo le cas dopuscal malo bolj povprasam in vam vsem napisem.

Živjo!

Tudi sama se spet priključujem skupini, enega otroka doma že imam, zdaj pa bomo poskusili z drugim! Držim pesti za vse, ki še čakate na rezultate in upamo na čim več + !

Sama imam pa par vprašanj, če bi mi morda katera znala odgovoriti:

1. Kdaj točno imajo na IVF oddelku poletni dopust? Jaz grem predvideno na prenos zamrznjenčka okoli 29./30. julija, odvisno, kdaj dobim M…sklepam, da bom morala potem en cikel spustiti, če ne bo ratalo?

2. Sama imam cikel z estrofemom, pa se ne spomnim več dobro: kdaj po neuspelem vstavljanju je za pričakovat M? Verjetno 14 dni (torej do krvnega testa) še ne, potem pa verjetno kar kmalu ali kako?

3. Ali za drugega otroka spet kje potrebujem prisotnost partnerja (za 1. otroka vem, da je moral biti kar nekajkrat zraven zaradi podpisov, tudi na ET)?

Hvala že vnaprej za odgovore!

Zivjo…

Je katera pri dr.Barbara Požun?
Jst mam prvi pregled pri njej v petek,2 postopka sm mela pa v Dravljah…zanima me kaksna je,ce se zavzame…?

@Ninica205

1. Kolikor slisim imajo dopust zadnje 14 dni julija, prvi teden avgusta, tako da ocitno gres na prenos med njihovim dopustom. Sej verjetno delajo, samo okrnjeno?

2. Jaz sem po prenehanju estrofema dobila menstruacijo zelo pozno, mislim da 1 teden po prenehanju.

3. Partner mora sigurno priti na podpis na dan ET.

@zasanjana90x @Hana 41 in @evy hvalaaa!

Še to, danes izvem od revmatologa (h kateremu sem bila napotena s strani osebne zdravnice, ko sem ji povedala, da sem 2x z Medrolom zanosila in po tem, ko sem direktno kontaktirala dr. Ambrožiča glede na situacijo – dr. za IVF mi je želel ob pozitivnem testu ukiniti Medrol  in Aspirin, jaz pa vem, da v tujini nadaljujejo vsaj do 12 t in na koncu postopoma zmanjšujejo). Potem sem v vmesnem času dr. IVF prepričala, naj mi pusti zdravila, dokler revmatolog ne pove, ali imam APS. In mi je. Tako da sem danes izvedela, da imam dva tipa antifosfolipidnih protiteles, ki bi lahko bila povezana z zapleti v nosečnosti. Tako mi je bil s strani revmatologa predpisan še FRAGMIN – 5000 ENOT dnevno (injekcije spet). Tako da punce, vztrajate pri pregledih … Osebna zdravnica mi je tudi napisala napotnico za genetiko po 3 neuspeli nosečnosti, v MB se čaka 6 mesecev, nisem še na vrsti… V LJ se mi ni sploh nihče oglasil na telefon. @evy še eno preiskavo, ki jo navajaš, prvič slišim zanjo. 

@ella tereza pravilno, in hvla bogu da si vztrajala!
Bdw kaj vse so ti pogledali za aps?
Kar se tice preiskave pa kar kopiram link o cem se govorila, ker sem tudi sama prvic to opazila;
https://www.vivaneo.at/en/fertility-clinic-klagenfurt/fertility-treatment/complementary-medicine/implantation-support/

Bdw a za genetiko obe misliva kariotipizacijo? meni je gineko rekel, da mi on napise napotnico, partnerju pa splosni dr. za cakalno dobo nimam pojma, ni pa to PDG, tako da sklepam da bi moralo v 1-3 mescih ratat.

koliko casa si cakala na revmatloga in kaj vse sta pogledala? dela on tudi placnisko ali samo prek napotnice?

@Ninica205 dopusti se malo razlikujejo kje si vodena, vem da Postojna Julija ne dela stimulacij in punkcij, zna pa bit, da bo letos drugace, ker prevzema velik del Dravelj.
glede pingota, sama sem ta prenos imela samo 1x, zal neuspesen, menstruacija je varljivo pocakala (brez krvavitve) do neagtivnega testa, potem je prisla po cca 5 dneh. partner mora bit zraven zakonsko, ne rabi sicer cakat da se opravi transfer, mora se pa tam poazat in podpisat; v “OP” itak se vedno ne sme (se mi zdi); oz. v dravljah je bilo tako.

glede genetike se eno vprasanje, tiste ki ste jo delale, kaj vam je kaj pokazala? ob cem se je pojavil sum, da so vas dali, ali so vas enostavno dali, ker 3jic ni uspel IVF?

@evy

Napotnica je za genetski pregled (VZS 1022), naredi se kariotipizacija. Meni ni hotel dati napotnice ne dr. IVF ne ginekologinja, češ da 2 kemični nosečnosti ne štejeta kot 2 splava. Kar nekaj (imela sem 2 kemični in 1 ss)… Potem sem se obrnila na osebno zdravnico, razložila situacijo in je brez problema dala napotnico, partner pa na svojega oseb. zdravnika.

Za revmatologa sem bila v 14 dneh na vrsti, ker sem mu pisala mail ([email protected]) in mu razložila in vprašala, glede na situacijo – nosečnost in ali zadržim Medrol in Aspirin preventivno… Potem je takoj rekel naj si pridobim napotnico .. Je pa tako, da se revmatologi ukvarjajo pri zapletih v nosečnosti z antifosfolipidnim sindromom kot enim od vzrokov teh stanj, ne ukvarjajo pa se z imunologijo nosečnosti (celice ubijalke in podobni vzroki za težave v nosečnosti). To je področje, ki sodi v okvir ginekologije. In potem smo tam.. v SLO se z imunologijo nosečnosti nihče ne ukvarja. Niti ti ne znajo predpisati, kaj je potrebno preveriti .. Zasledila sem en post Pušenjaka, da on odvzema vzorec in pošilja v UK, če se dogovoriš na eni točno določeni kliniki, da t naredijo test. V tujini je področje razvito. Tako da, v tujini, kot vidiš, je marsikaj, ene IVF klinike uporabljajo tudi to terapijo z Medrolom in aspirinom kot standard.. Drugače pa kup enih stvari pregleda revmatolog, ko dobim  pisni izvid, lahko sporočim.

hej @ella tereza hvala za info ja mene tudi malo skrbijo NK in podobno, APS mi je predlagal moj gineko in sem sla placnisko 1x; mi je pa moj gineko sam rekel, da ali po3.neusepelm ivf ali po 3 splavih, da pripada; no mi2a imava 3 neuspele ivfe in 2 biokemicne,… APS naj ne bi bil, ampak se mi zdi bolj smiselno, da bi kako preiskavo vec naedila kot pa letala iz ivf v ivf; ceprav sem iz 2.postopka v 3. sama to zelela na vse pretege, ampak kdo ne bi po skoku ko se ti v prvo vse oplodi 4/4 v 2.pa nic; mene je osebno to v 2.bolj sesulo kot neuspeli transfer ceprav se tudi po zadnjem se pobiram; ampak ze pocasi nazaj borbeno kot zenske znamo:)

pri kom pa si bila? dr.ambrozicu ki ga vse hvalijo? in ce lahko se 1x, kaj naj bi bil osnovni problem pri vama? pri nama je kao vse bp razen da prek ene strani ne more it pri meni:P poudarek na KAO in me je fejst strah kaj se najdemo:(

se 1x jaz; ven me je vrglo; ocitno

hej @ella tereza hvala za info ja mene tudi malo skrbijo NK in podobno, APS mi je predlagal moj gineko in sem sla placnisko 1x; mi je pa moj gineko sam rekel, da ali po3.neusepelm ivf ali po 3 splavih, da pripada; no mi2a imava 3 neuspele ivfe in 2 biokemicne,… APS naj ne bi bil, ampak se mi zdi bolj smiselno, da bi kako preiskavo vec naedila kot pa letala iz ivf v ivf; ceprav sem iz 2.postopka v 3. sama to zelela na vse pretege, ampak kdo ne bi po skoku ko se ti v prvo vse oplodi 4/4 v 2.pa nic; mene je osebno to v 2.bolj sesulo kot neuspeli transfer ceprav se tudi po zadnjem se pobiram; ampak ze pocasi nazaj borbeno kot zenske znamo:)

pri kom pa si bila? dr.ambrozicu ki ga vse hvalijo? in ce lahko se 1x, kaj naj bi bil osnovni problem pri vama? pri nama je kao vse bp razen da prek ene strani ne more it pri meni:P poudarek na KAO in me je fejst strah kaj se najdemo:(

@evy Ni bil odkrit osnovni problem, do sedaj. Pregrado so mi operirali 2017. Prehodnost jajcevodov OK, AMH OK.. Starost 39 (ko sva šla v 1. IVF sem bila 36 in ni bilo nič bolje).  Je pa prvi postopek po številu bil najboljši – 2 sveža in 2×2 zamrznjenčka. Partner pa je tudi imel preiskavo DNK fragmentacje, ko se v tretje ni nič oplodilo – sva ostala brez transferja. V četrto pa samo ena oplojena od 7 zrelih.. Tako da.. Mislim, da smo sedaj odkrili problem v APS.. Ne se sekirat če gre kak postopek prazen mimo, kolo sreće se okreće, sem sigurna. Nama je šlo iz postopka v postopek slabše, pa se je v petem nekak poklopil. In ja, dr. Ambrožič je zakon, res mi je fajn človek (odziven, prijazen) in zdravnik, ful strokoven. In zavzame se. Kar sem na tej IVF poti najbolj pogrešala. Sam se moraš za vse borit, predlagat stvari in upat, da si uslišan…

@evy za genetiko so dolge čakalne vrste tako za pregled kot tudi za izvide. Ne glede na to a je to genetika za PGD, genetika ob smrti nerojenga otroka, genetika pri sumj na genetsko okvaro al pa genetika zarad ne vem česa. Genetika je v k**** pr nas.
PGD naj bi bil obravnavan prioritetno med tem vsem naštetim, pa se čaka nenormalno dolg. Kar je povezan z genetiko je tko. Slabo pač!

@neni7 ja v slo je itak en drek na vec podrocjih nasega zdravstva; sem pa vseeno mislila da ena kariotipizacija kjer se hleda le dna krvi ne bi smela zoljko casa trajat kot en PGD; bom vidla zdaj ko mi napotnico napise koliko casa bo ta prvi del trajal; ce pasea v deugi del (pgd) pa vas ravno toliko spremljam da vidim da je v slo to res obup; 1 postopek 1 leto:(

@ella tereza bi bila tako prijazna in napisala kaj vse ti je dal dr. ambrozic pregledat na krvi?

Danes sva pa oba z možem dobila dobre novice, tako da počasi bom res lahko spremenila vzdevek 🙂

Moj 3D ultrazvok je pokazal, da je maternica primerne oblike in da jajčnik deluje 🙂 zaradi dopustov bom za postopek na vrsti v avgustu.

Moj mož je pa danes dobil izvid iz CT, ko kaže, da je kemoterapija delovala in ima kontrolo čez 3 mesece.

Tako, da je pred nama malo bolj sproščeno in brezskrbno poletje ?

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 02.06.2021 ob 15:04

Danes sva pa oba z možem dobila dobre novice, tako da počasi bom res lahko spremenila vzdevek 🙂

Moj 3D ultrazvok je pokazal, da je maternica primerne oblike in da jajčnik deluje 🙂 zaradi dopustov bom za postopek na vrsti v avgustu.

Moj mož je pa danes dobil izvid iz CT, ko kaže, da je kemoterapija delovala in ima kontrolo čez 3 mesece.

Tako, da je pred nama malo bolj sproščeno in brezskrbno poletje ?

Joooj (Ne)srecnica kok sem vesela tako noro lepih novic ? Super, hvala bogu, pretrpela sta prevec za svoja leta in upam, da bos še letos tudi srecka nosecka, tvoj dragi pa ponosen dad to be ? Naj gre vama se naprej vse tako lepo gladko, le da bosta tudi oba zdrava.

In ja, pocasi bo za spremenit vzdevek ☺️

New Report

Close