Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@miracle2021 izcedek je bil samo tisti dan kakšno urco/dve.. Potem pa nič več.. Za vgnezditveno je bilo tole pomoje kar prepozno tko da ne vem od česa, si pa mislim da utrogestan deluje in uspešno zavira vse kar lahko ? najbolj me je to zmotilo, ko so joske kar čez noč izpuhtele.. Sej pravim, upanje je še, sam nočem bit preveč v pričakovanju dobrega da me pol ne povozi še bolj… ??

Dravljam slabo kaže s koncesijo, Postojna ne bi več sodelovala z njimi, svojih kapacitet pa v Postojni se nimajo in jih še vsaj pol leta ne bo. Komisija je včeraj evaluirala, koliko centrov potrebujemo sploh v Šlo.

V UKC lj so lani naredili 1100 postopkov, v Dravljah tudi nekaj takega in zdaj naj se vsi prestavimo v UKC, ampak kao ne bo čakalnih vrst. Kdo bi temu verjel…

Jaz sem se ravno prijavila na cepljenje. Sem brala, da imajo nosečnice, ki se okužijo s covidom, težji potek bolezni. Raje se jaz izpostavim zdrava cepivu kot noseča Covidu.

Danes sem dobila obvestilo o zamrznjenih zarodkih. Od 14 pridobljenih celic, so bile 4 oplojene, 2 zarodka pa sta primerna za PGD. Malo sem razočarana, ker sem upala, da jih bo več – glede na št. celic … še vedno pa bolje dva kot eden/nobeden. Tako vsaj obstaja možnost, da bo en zdrav.

@TINKARA2020 in @Neni7 Že kaj vesta?

Odgovor na objavo uporabnika
Miracle2021, 19.05.2021 ob 14:04

@Evy to je bil moj prvi postopek – prenos svežega zarodka.
Nevem, vse skupi mi je res postala taka uganka.. js sm sla toook optimisticno v to, da se sama sebi nisem mogla vrjet. Od tega da sm komaj cakala spikanje, punkcijo, transfer. Napaka je bila, ker sem mela predstavo, da glede na to da je moški faktor pri nama, da ni vrag da ne uspe če prideva do transferja. Zdej sm pa itak v fazi k se sprašujem če je z mano sploh res vse ok ?
Kako pa tebi kaže?

@Miracle2021
eh pri nama je tudi kao nepojasneno. Ves poskusi se potolazit s tem, da tudi če gre naravno baje propade vsaj 50% oplojenih jajcec brez da zenske karkoli vemo, hočem rečt, da če se sedaj ni nič prijelo, ni nujno s tabo kaj narobe. po drugi strani pa rokujemo z biološkim materialom, ki je zelo občutljiv. Koliko imas pinogotov in kaj so ti dali za stimulacijo?
Jaz imam bolj slab izkupiček celic glede na amh ki je čez 2. sem prvič prišla do 4 in drugič do 5, samo da sem imela prvič oplojene 4/4 v 2. postopku pa nič, in moram rečt, da me je to bolj sesulo, kot to da se zarodek ne bi prijel. samo gremo dalje, se zavedmo vsega in se borimo! Koliko si oz sta pa stara?

@Evy, ne morem verjet. Zdaj popoldne sem dobila nepricakovani klic iz Mb, da se lahko vkljuciva v nov postopek z M, ki prihaja (cez cca. teden dni). Pa ne samo to – ce bi imela zadnjo M kaksen teden kasneje, bi ze lahko pricela z injekcijami. Totalno presenecenje, ker so mi rekli, da bova komaj julija ali avgusta na vrsti. Cisto sem v soku ? Ko sem omenila, da mi je bilo receno za julij/avgust, je bil odgovor, da so se zdaj cakalne vrste skrajsale. Dobra novica torej za pare, ki ste vodeni v Mb.

Joooj, kaksen smorn to z Dravljami. Res mocno upam, da se bo “cudezno” uredilo stanje, ker pri teh cakalnih vrstah prekinitev dela na tej kliniki zagotovo ne prinasa nic dobrega.

P.s. evalvacija glede klinik v Slo? Sploh potrebna? Kvecjemu se kaksna vec. Pred leti se je mrzlicno govorilo o nujnosti zvisanja natalitete v Slo … trenutno ne kaze v tej smeri … samo na glas razmisljam …

@fracek: juhuhu, torej junija startas? super, zdaj gres v 3.postopek a ne? Te bodo spet dali na dolgi protokol? kaj si ze mela zadnjic?
Upam, da se res čakalne dobe skrašajo, glede dravelj pa naj se izteče kot je prav, samo da ne bo noben par najebal in dvojno čakal!
Meni se od Dravelj samo to ne zdi prav, da so bili do zadnjega tiho, ker so zdaj s tem povzročili marsikateremu paru popolnoma nepotrben stres, mislim, da ga imamo ze brez tega dovolj.
sem pa mnenja ne glede na kliniko, da bi moral mariskater dr. narest kdaj prej kako preiskavo kot kasneje ko ti ze gre nevem koliko postopkov,.. ko berem, da enim genetiko šele po 6. delajo (pripada pa ti po 3jem) in je pol pozitivna in se kake podobne…

@Evy mava nepojasnjeno neplodnost, moj AMH je 3,86 bil nazadnje.. Prej sem imela Rekovelle 9enot (to naj bi bilo 100iu na dan).. V prejsnjem postopku 25 foliklov, 5 celic od tega 1 blastocista.. Dr je reku da se boji, da so mi dali prezgodi stop injekcijo.. Zdej sm bla na gonalu 150iu, dans mi je dolocu stopko.. Mam pa samo 2 folikla 18,vse ostalo je 15 in manj.. Endometrij 11.. Danes 9 dan injekcij.. V prejsnjem postopku pa 10 dni in pol stopka.. Nevem bomo vidli, po uzju sm bla cist znervirana, zdej sm se odlocila, da kar bo pac bo.. V petek mam punkcijo.. Vrjetno ze vejo kaj delajo ? ???

N150218, 19.05.2021 ob 16:45

@Evy mava nepojasnjeno neplodnost, moj AMH je 3,86 bil nazadnje.. Prej sem imela Rekovelle 9enot (to naj bi bilo 100iu na dan).. V prejsnjem postopku 25 foliklov, 5 celic od tega 1 blastocista.. Dr je reku da se boji, da so mi dali prezgodi stop injekcijo.. Zdej sm bla na gonalu 150iu, dans mi je dolocu stopko.. Mam pa samo 2 folikla 18,vse ostalo je 15 in manj.. Endometrij 11.. Danes 9 dan injekcij.. V prejsnjem postopku pa 10 dni in pol stopka.. Nevem bomo vidli, po uzju sm bla cist znervirana, zdej sm se odlocila, da kar bo pac bo.. V petek mam punkcijo.. Vrjetno ze vejo kaj delajo ? ???

verjetno si mislna 5 oplojenih od 25 a ne?
sej ves dovolj je ena, pa vcasih je manj več; drgac pa če si mela 25 prejšno rundo, potem res ne smejo dat ti večje doze da ne bi prišlo do hiperstimulacije, edino verjetno je treba nekaj narest za enakomerno rast? Ampak še 1x vse vemo kaj pravjo; ena tista prava je dovolj 🙂

@evy se strinjam, razumsko je tocno tako kot si napisala, so pa slabi momenti ko pomislis na marsikaj.
Mela sem Gonal 150 8 dni (pa Cetrocid zraven od 5. dne) za stopko pa Ovitrelle. Pridelala 10 celic, 5 se jih je oplodilo, 2 sta se nehali razvijat, 1 so mi vstavili, 1 je pa zborbal do zamrznjencka.
Moj AMH je 3,9 in stara sm 27, partner pa 30. Tolaži me res to, ker res zaupam v medicino in vem, da je pred nama še nekaj manevrskega prostora.. bo že uspelo! ? potiho pa itak še vedno upam na nek čudež v vsem tem vmesnem času, da bi uspelo naravno. Ni tok zelo slab spermiogram, da nebi bilo možno, ampak ker so pač vse vrednosti nekje na polovici tega kar bi morale bit, so naju po skoraj 2 letih truda dali v IVF. No, najprej so celo rekli da naj bi bil ICSI, potem pa so se v laboratoriju odločili, da bo IVF.

@scorpionka
jaz ko sem bla prejsnji teden na istem pa sem itak obrnila vse od angleške in nemške spletne literature naprej glede teh izcedkov, sem večkrat našla razlago da so lahko 5-8 dni po ET mini krvavitve tudi iz razloga, da se vse skupaj malo čisti (sploh če si imela blago hiperco).

@Lina: Vsekakor imaš možnosti, hvala, da si javila. Jaz sem spet včeraj pisala in baje naj bi bil rezultat naslednji teden. Sedaj je 2 meseca odkar so zamrznili zarodke. Ne vem sploh kaj pričakovati, res ne. Bomo videli. Že da gre biopsija po planu, da je sploh kak primeren za biopsijo, ne vem, niso povedali kvakitete, kakšna mora biti blastocista, da je primerna. Jaz imam 3, bom videla, upam na vsaj enega. Malo se načakaš na rezultate, čeprav mi je dr. v tujini (Avstrija) rekel, da pgd analiza traja max. 8 dni, tako da se tukaj najbrž v Ljubljani analize ne lotiko takoj. Moje mnenje.

Daljših čakalnih vrst res ne potrebujemo, tako že zdaj nismo takoj na vrsti, upam, da se zadeva uredi dokler Postojna ne pridobi polnih kapacitet.

UUU, hudo, kapo dol pred vami. To je pa več kot doktorat. 104 strani trenutno, pa verjetno še ni konec.

Evy, 19.05.2021 ob 17:26

verjetno si mislna 5 oplojenih od 25 a ne?
sej ves dovolj je ena, pa vcasih je manj več; drgac pa če si mela 25 prejšno rundo, potem res ne smejo dat ti večje doze da ne bi prišlo do hiperstimulacije, edino verjetno je treba nekaj narest za enakomerno rast? Ampak še 1x vse vemo kaj pravjo; ena tista prava je dovolj 🙂

Na žalost ne ? od 25 foliklov so dobil 5 celic oz. so mi jih ful pustili, ker niso bili zreli, zato sm vrjetno tut fasala hiperstimulacijo.. Na urgenci je rekla da vid da so mi jih kr nekej pustil.. Od 5 pridobljenih celic so ble 4 zrele, 3 so se 4 dan nehale razvijat in ena je prezivela do blastociste 4ab.. Bo ze kot je namenjeno, kokr jih veliko prav mora bit sam ena taprava ?

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close