IVF/ICSI/IUI 2021
Ojla punce.. Meni pa ne kaže najbolj dobr. Zvija me isto kot pred M, pa tudi joske niso več občutljive in tako polne. Zdej sm pa opazila tudi rahlo obarvanost na vložku, najbrž utrogestan še malo zavira, ampak očitno spet ni uspelo…
No imam pa mojega pingvinčka ? in upam da mi ga vstavijo še pred dopusti ??
@neucakana mislim da dan ET se še ne šteje. Se pravi ce imas ET v soboto, je potem bolniška nedelja, ponedeljek in torek. Vsaj js sm tko razumela ?
Ostale pa upam da boste imele več sreče kot jaz ??
@scorpionka hvala 🙂
Se mi je pa danes na uz zdelo prav smešno vse skupaj. Reče Požlep, endometrij je 9mm, kar v sprejemno po datum za transfer 🙂 nič pa ni pogledala foliklov ? prejsnjic smo jih vsak dan merili, pa sem imela isto za prenos zamrznjenčka. Je fora v naravnem in stimuliranem ciklusu? ?
@Neučakana kako pa zgleda postopek za zamrznjenčka? Zdaj, ko je ravno aktualno to pri tebi ?
@miracle2021- po neuspelem svežem prenosu naj bi počakal 3 mesece ( jaz grem že z drugo menstruacijo po zamrznjenčka, prva je bila neuspeli prenos). Rabiš novo napotnico, dobiš jo v Leonišču pri ginekologu, ki te vodi.
Lahko imaš prenos v naravnem ali stimuliranem ciklu. V naravnem je, ko imaš svoje ovulacije. Jaz imam zdaj v stimuliranem ciklu. Od prvega dne menstruacije jemljem estrofem 3x1tbl. Potem imaš 12 dan ciklusa uz. Potem ti pa tam povejo, kako naprej 🙂
Jaz sem bila danes na prvem uz, v soboto mam prenos 🙂
@Bb jaz imam junija 3D UZ pa so mi rekli, ko sem se naročila, da izvid dobim v roke cca 1h po pregledu. Ne vem pa, če to velja za vse UZ ?
@Scorpionka, joj mogoče pa še ni vse izgubljeno. Dokler se ne ulije, je še upanje. Držim pesti! Drugače bo pa pingvinček zmagovalen 🙂
Ana, glede cepljenja mi je zdravnica rekla, da se med postopkom cepljenje odsvetuje, v vmesni pavzi med dvema postopkoma, pa se lahko cepiš.
@neucakana kakro vem ce si na estrofemu se gleda samo endometrij; v naravnem ciklu tudi folikli in ovulacija, ce pa kako drugace stimulairajo pa spet drugace; vem edino da pri estrofemu ne pride do naravne ovulacije;
@miracle po zameznjencka gres lahko takoj po neuspelem
svezem et, vendar v naravnem ciklu, ce je endometrij dovolj debel; za estrofem eni zelijo eno menstro vmes srugi ne; ce vstopas v nov ivf in ne bilo hiperstimulacije pa zadostuje ena naravna menstruacija.
@mikro_bio88 joj upam da se vse lepo iztece, drzim pesti da se cimprej resis skrbi. TALE tvoj otrocek ti jih je kr neki dal. ?
Midva z mojim drobizkom drviva v 15 teden pocas, trebuscek je “konkreten” jutri imava nifty (eh za vsak slucaj in zarad spola) pa prov zanima me “kolk je zrastu” kr od nuhalne se nism mela ultrazvoka bova mela se to.. Drgac sm pa mela urin slab, vsaj tko je ginekolog reku, pa mi zatezil da zacnem pit vec.. Fora je da sm hodila nonstop lulat ponoc (ful mi je dva dni prtiskal, bolele trebusne vezi) in k sm zjutri oddajala urin valda dehidracija na visku. Drgac pa res ful pijem skoz, vodo.
Po ivfju in rahli hiperstimulaciji sm rabla cca. 3 mesce da sm prsla na normalno nosecnost, tko da vse k to trpite zdele, bo kmal mim in kr naenkrat se zaves da”soncis” svoj cudovit trebuscek in da nekdo notri komaj caka da vas spozna.. 🙂 je pa noro tezko, sam sem pocas ze pozabla, k da se ni zgodil pa je sele 14 dni nazaj od groznih bolecin,napihnjenosti, krvavljenja, glavobolov, slabosti..
Upam da v prihodnje v skupini pade cim vec ++++++❤️❤️
@Evy mah ja, verjetno bi blo izvedljivo it prej kot jeseni po zamrznjencka, sam sem datum za novo napotnico v Leoniscu dobila sele v juliju, tik pred dopusti njihovimi. Potem pa itak do sredine avgusta ni nic, vsaj kot je meni znano.
Bo že, se mi zdi da nas tole tok uči neke potrpežljivosti, da čeprav je težko ob vsakem ponovnem porazu v postopku, bom mogla sprejet in lepo počakat. V vmesnem času pa pač čimbolj pripravit telo in glavo na borca ki čaka na hladnem ?
Verjamem, da nam bo v tem letu res uspelo!
@TT38, zgoraj omenjaš rahlo hiperstimulacijo. Zanima me, na podlagi česa so ti jo diagnosticirali – velikega števila foliklov ali je do tega prišlo po punkciji?
Kakšno stimulacijo pa si imela? In katero stopko?
Kakšni so bili stranski učinkI?
Jaz naj bi bila kandidatka za hiperco, zato sem za stopko prejela Gonapeptyl.Takoj po punkciji sem prejela tudi 1/4 stopke Ovitrelle. Prvi dan po punkciji (10 celic) se počutim brez posebnosti, tako da ne vem, ali je res kakšna nevarnost, da se razvije hiperca ali ne.
Imaš kakšen nasvet oz. kaj si počela, da se je zadeva odvila pozitivno in so ugledala plusek? 😀
Tnx
Mela sm kratek protokol 9 dni vse skup bemfola 250 + 0,25 orgalutran ter stopko tisto zeleno ovitrelle.. Pa 200 mg utrogestan 3xdan.
Kako sm vedla, drug dan po punkciji sm mela trebuh k nosecnca, bolecine, zatekle noge (celic nism mela miljon, 11 celic od tega se jih je 6 oplodil, 1 je bil svez prenos blastociste BL4AA, v rezervi pa imam tri pingote, stara bom 38 let, partnerjeva sperma zlo zanic, je mogel 2x v istem dnevu oddajat da je sploh kej ratalo(ena je sprasvala kolk je uspesnost celic mislm da je tam 35% ce je vse ok tko je blo tud pe men dobra “tretina” ) .. Cca. Se 1.5 mesca po ET nism mogla vec kot 500m hodit, medtem k sm prej redno sportala, bolecine spodaj v trebuhu ter konstatna napihnjenost so zginle sele po 3 mescih ter tudi po tem casu sm prvic lahko naredila normalne sprehode, brez da sm skor umrla kolk me je takoj bolel spodi, k da mi hoce trebuh snet pa rodila iz rebr pa dol past, tak feeling.
Nasvet: sprjaznla sm se da pac telo rab pocitek, nic nism dela samo za sluzbo(pa se to smo hvala bogu delal od doma da sm sploh zdrzala) se “gospodinla sm zelo slabo” kr nism zmogla..
Drug nasvet pa je da bi ble celice ok, jst sm spremenila ful navad, nic cukra (prej na dan tavelko milko), nic pjace sladkane le caj, med spikanjem tud mlecnih izdelkov nism uzivala, kot dodatke sm mela tele prenatalne tablete z ribjim oljem ter maticni mlecek. Pac pa nism se nic sekirala, nic nacrtovala vse tja do 12 tedna sigurno ne, brez pricakovanj kar bo bo. Ampak men je blo lazje kr je bil tole sele prvi psotopek tko da nimam kej jamrat, lah sm sam noro zahvalna in srecna da mi je tole se pokrompirl.. Ampak bomo vidl kle pr ivfju so tud v nosecnosti potlej naprej vzponi/padci, od nekih nepojasnenih krvavitev do se vedno cudnih prisotnih bolecin etc etc.. Dokler otroka ne drzim v narocju ne bom prepircana v to da mi je uspel.. Zal je res dolgo potovanje..
Ojla punce.. Dans je za mano prvi uz, vse skupi bol ali manj burek ??♀️ dr se je spet razburju, da so mi dal premale odmerke, en folikl 18+,vsi ostali 14,13,.. In se neki mali bogi, spet jih je velik ampak premali.. Dans se injekcije, jutri spet uz.. Bomo vidl.. sm se odlocila, da grem v ta postopek brez pricakovanj.. Kako ste ostale? Nekatere cakate na test ce se ne motm? Drzim pesti za vse ?? in upam na cimvec pluskov
Dobro jutro punce. Kako ste kaj? Za katere vse drzimo ?? Tezko sledim, moram se se malo privadit na novo podobo foruma hehe.
@Microbio, kako se drzis? Hodis zaradi hematoma na kaksne dodatne UZ-je? Je ze kaj bolje?
@TT38, lepo napredujeta. Naj ti bo kar najlepse in mirno dalje ❤
@Marsena, kaj novega? Ze uspela s prenosom ??
@Evy, kako si ti?
Vem, da je cepljenje zdaj pereca tema … jaz se bom ravnala tukaj po lastnem obcutku in zaenkrat nimam v nacrtu ne glede na zadnje raziskave.
Vso sreco v postopkih. Mislim na vas vse. ?
Hej hej.. Neki čudni krči, špikanje se nadaljuje.. Če zdržim do petka brez da se ulije, bom najbrž delala test. Krvnega imam pa v ponedeljek. So pa občutki praktično enaki prvemu (neuspelemu) postopku..
Tolažim se pa še vedno s ?, sam glede na to kaj pišete, najbrž tut js ne pridem pred septembrom na vrsto.. Bomo vidli kaj bo.. Tale dež pa tut nč ne pomaga pri dobri volji ?☔
@N150218 naj lepo rastejo ??
@scorpionka a izcedek se je pa ustavil? Držim pesti, da se je fajn ugnezdil pa ne bo ne duha ne sluha o M ?? ne obupaj še!
@ miracle2021 ce se ti ne caka probaj mal zatezit, drugace pa sej ves nikoli ne ves za kaj je kaj dobro:) Kater postopek imas ti zdaj ze to? oz. ET? Oprosti prevec nas je da bi si vse zapomnila
@N150218 ce imas vec foliklov se pac pocaka da zrastejo, nevem ce je tok odvisno da hitreje rastejo ce das vec hormnov, kaj so ti pa dali? Jaz sem v 2. postopku obupno odreagirala, ko mi je dodal orgalutran in se je rast kar ustavila. Kateri dan pa je in kater postopek oz. koliko so ti dali prejsnic na kak AMH? Pri meni ne glede na dober AMH domet ni lih bajen, oz. dobimo ven bolj malo foliklov/ celic.
@Fracek zivjooo, kdaj gres v ponovne boje? Jaz se do nadaljnega ne mislim cepit pa naj rečejo kar želijo oz. promovirajo kolikor zelijo. Ne glede na to da je Pušenjak takrat umaknil izjavo o sterilizaciji prebivalstva, neka podobnost zaporedja aminokislin z placentnimi obstaja ( čeprav je tudi prof. Štrukelj s farmacije razalgal, da naj ne bi bilo nevarno); meni se zdi, da imam že tako dovolj dreka na glavi z težavami z zanostivijo, da res ne bom še tukaj reskirala, mi je bil 2. postopek brez oplojenih celic dovolj, ta pa naj bi bil pogojen z imunsko kompromitiranostjo. In če tako pogledam je na nek način isto, če se cepiš, gre imunski sistem v proizvodnjo protiteles proti covid, kar pomeni, da je to spet en rahel padec imunskega sistema, ki pa si ga med postopki ne zelim še namerno privoščit. Mater sem se malce prevec razpisala :))
@Evy to je bil moj prvi postopek – prenos svežega zarodka.
Nevem, vse skupi mi je res postala taka uganka.. js sm sla toook optimisticno v to, da se sama sebi nisem mogla vrjet. Od tega da sm komaj cakala spikanje, punkcijo, transfer. Napaka je bila, ker sem mela predstavo, da glede na to da je moški faktor pri nama, da ni vrag da ne uspe če prideva do transferja. Zdej sm pa itak v fazi k se sprašujem če je z mano sploh res vse ok ?
Kako pa tebi kaže?