Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Kot da ni že vse dovolj stresno za nas pa še to…tudi jaz imam 2 zamrjeznčka v Dravljah in naj bi z naslednjim stimuliranim ciklusom bil prenos. Ne predstavljam si, da Dravljam ne bi podaljšali, ker mnda se pa ja zavedajo, da nas je (žal) veliko in da si ne moremo privoščiti še več čakanja..kakšen naval pa bi potem bil v GK in v Mb. Jaz res upam, da se tole razreši in bomo me v Dravljah lahko nadaljevale boj.

mogoce kdo ve kako so z dopusti na gk lj? samo julij ali tudi avgust? in pa kaj pricakujete zdaj se bo aploh folgalo, ko bo se postojna tam?

@marsena
kako gre?

Zivjo punce.

Tudi jaz bi morala ta mesec priceti z novim postopkom v Dravljah.. v ponedeljek sem bila pri Resu, rekel je da imajo kao tezave s placevanjem ter da po vsej verjetnosti pricnemo naslednji mesec.. nic ni omenjal samoplacnistva.. je pa rekel tudi da bodo delali cez poletje

No, pa končno spet dela forum, pa čeprav ima novo podobo…

Jaz sem imela včeraj prvi posvet v Leonišču in sem bila pozitivno presenečena 🙂 zdravnica je pregledala izvide, naredila ultrazvok, dobila sem napotnico za pregled hormonov (sem šla včeraj v laboratorij) in napotnico za 3D ultrazvok maternice (ali morda medenice?) to pa se moram naročiti. Tudi izvedela sem, da bom imela kratek protokol, ter da bodo verjetno delala ICSI z moževim zamrznjenim semenom, ki pa je bilo pred zamrznitvijo dobre kvalitete. Je pa rekla, da sem ravno pravi čas prišla in, da bodo vse zrihtali – me je kar malo opogumila, da nisem prestara in da ni najina situacija brezupna. Sicer na vrsti za postopek bom verjetno septembra, ker zdaj mora ona dobiti izvide teh preiskav, potem gre pa dokumentacija na konzilij, ko dobim pošto se s 1 menstruacijo prijavim v postopek, z 2 pa potem začnem s špikanjem, je pa odvisno tudi od izvidov in od menstruacije.

Dopust imajo baje 3 tedne (zadnja 2 tedna julija in 1 teden avgusta). Tako, da zdajle čez poletje imam čas, da se psihično in fizično pripravim, probam še kak kg izgubiti, potem pa jeseni v boj za +.

Ewo, jaz pa sem imela danes transfer. V četrtek sem imela punkcijo, pridobili so 4 celice. Od teh sta bili dve nezreli, le ena pa se je uspešno oplodila in to so mi danes vstavili. Bom pa tokrat jemala baby aspirin (sem prosila Reša, da mi ga napiše) in upam, da bo kaj več uspeha.

@Nesrecnica srcno upam, da si bos kmalu lahko spremenila nick v srecnico (srecko nosecko) ? Sem zelo vesela, da si dobro opravila prvi posvet in da ti je vlil veliko pozitive, motivacije in dobre volje ?

@vrtnica
pri meni so se sicer oplodile 4 od 5 celic, a je v meni prezivela in se razvijala sam 1. Tako, da je, kot sigurno ze ves, dovolj ena za lep plusek 😉 Srecno, lepo grej pikico in se javi, ko bo kaj novega ?

Jooj sele zdaj vidim, da mi je prenovljena stran kar sama spremenila nick …prej sem bila Mikro_bio88, da me boste prepoznale 😉

Drugace pa jst lezim doma, imam hematom na posteljici in krvavim oz. je zdej izcedek rjav. Tako, da sem v stalnem strahu kaj se bo zgodilo. Sem pa v 15.tednu. Sem mislila, da ko pridem do 12-13.tedna, da bom lazje zadihala in pricela uzivat v nosecnosti, pa se je vse obrnilo drugace. A vseeno upam na najboljse ♥️

Ojla punce ?

Končno dela forum ? v četrtek sem dobila pošto da se je tista moja morulca lepo razvila in imam 1 ?! Srečna do neba ? prav lažjo se počutim, da tudi če zdaj ne bi uspelo (ampak itak da bo, pozitiva na vrhuncu ??) imam pingvinčka in ne bom spet čakala 5 mesecev za nov postopek ?

@Laia22
kako ti kaže?

@micro_bio88 ti samo počivaj in ubogaj zdravnika pa bo vse ok ?

@vrtnica_91 držim pesti da se prime in lepo raste ?

Tiste ki ste v Dravljah pa en velik objem ?? Upam da pravočasno rešijo in pridete vse na vrsto tako kot je treba!

@Microbio vse bo kul! mora bit! drzi se!
nikoli nisem mislila, da bo imet otroka tak problem… in to koliko nas je tukaj:( nevem kaj se to dogaja dandanes:(

@scorpionka te dni čakam M, potem pa jim sporočim in po pingvinčka ?

Mogoče je pa tudi ne bo ?

Kako se ti držiš po prenosu so kake posebnosti? Držim pesti ❤️

@Miracle škoda, da se ni izšlo. Boš šla jeseni po zamrznjenčka?
@Micro_bio Ti samo mirno. Moja kolegica je celo prvo nosečnost odležala zaradi nizke posteljice. Je rekla, da bi brez problema še dve, sam da bi se tako srečno končale kot prva…

@vrtnica
naj se pridno vgnezdi tale tvoja pikica

@Scorpionka
pridno grej še naprej, juhej za ?

@Nesrecnica
super novice. S septembrom pa navijam zate.

Za vse, ki ste v Dravljah, upam, da dobijo koncesijo čimprej. Če boste zbirali podpise ali organizirali kakšno drugačno pobudo, javite, da prispevam še sama.

@Mom23 ja, jeseni po zamrznjenčka, mogoče pa nama je ta namenjen ?
Meni je ta neuspeh zdaj bil grozen, kot največji poraz v življenju, ampak se iz dneva v dan bolj probam spravit k sebi. Verjamem, da bo enkrat čisto vsaki uspelo! ?

Kopiram iz skupine za neplodnost na FB za tiste, ki ste v Dravljah:

Situacija Dravlje

Na pobudo Maja Smerajc se danes ob 11.00 dobimo preko Zoom-a, da skupaj predebatiramo kaj bi se še dalo naredit in med sabo delimo zadnje informacije.

Vse, ki ste vodene v Dravljah, vabim, da se nam v čim večjem številu pridružite.

https://upr-si.zoom.us/j/84396924167…

Meeting ID: 843 9692 4167

Passcode: 524861

@Laia22 3 dan po punkciji me je napihnilo in vse bolelo, tako da sem tudi na transfer šla kot en balonček. Po transferju je trajalo nekje 4 dni da se mi je stanje začelo izboljševati. Zdaj je trebuh že ok, napihnjena nisem pa sposobna sem it na sprehod, ker prej sm skos ležala. Imam pa že ful časa polne joske, loh tut ostanejo take, se ne pritožujem ? zadnja 2 dni mam občutek kot da me zvija (isto kot pred M).. 24ga mam krvni test, če zdržim brez krvavitev bom najbrž 21ga delala test doma, 12dni od ET bi pomoje že mogl za zihr pokazat ?? ampak odkar sem pošto dobila da imam ? sm nekak veliko bolj mirna in se ne obremenjujem tok ?

Je pa res da gre čas vseeno takooo počasi zdej ??

Nesrečnica, hvala za deljenje FB objave. Bi samo opozorila, da smo uro prestavili na 19.00, tako da vse, ki bi rade sodelovali v debati glede ukrepanja v zvezi s situacijo v Dravljah, ste danes ob 19.00 lepo vabljene, da se nam v čim večjem številu pridružite na Zoom-u. Povezavo je že delila Nesrečnica.

Živjo punce, tule lahko podpisete izjavo, ki jo potem pošljete v svojem imenu, če se ne želite izpostavit v skupnem dopisui, ali pa bomo potem skupinsko poslali

https://drive.google.com/file/d/1qjh4Bwf4w3klKhWgTN4231lS78O-QJq0/view?fbclid=IwAR1b3FnM3s-T6n0AhUkldH8NmhtJ5Flywr3FEqhLxwCAvXDGSmbY2KfXcYc

Živijo!

Ja, res je tale situacija z Dravljami prav grozna. Midva sva z drugim postopkom pričela 9.5 in nama ni bilo treba podpisati nobene izjave o samoplačništvu (zaenkrat). Lomškova je rekla, da so start na napotnico delali do 9.5, kar pomeni, da sva po njenih besedah ujela zadnji dan. Nooo, na tem pregledu je pa bil Reš in je nama rekel, da so start na napotnico delali do 8.5….nimam pojma zdej, a bo treba plačat Al ne, na začetku postopka nisva podpisala  ničesar, sestre pa ne upajo oz ne vejo povedat ničesar, ker je zarad gospodov iz ministrstva še vse v zraku

Živjo, mene pa zanima, kako hitro UKC Lj pošlje izvide ultrazvoka domov? Jih ne dobim na telefon… Izvide pa potrebujem, da mi ginekolog izda nadaljnje napotnice za histeroskopijo in zdravljenje neplodnosti, in se mi zdi tole res izgubljen čas… Hvala za info in lp ?

punce pozdravljene,mene pa zanima, če je katera imela po prenosu zarodka srbenje v nožnici in bel tok.Vceraj sem namreč imela prenos in sem popoldan že čutla srbenje in tudi izcedek, res da uporabljam crinone gel vendar je ta izcedek drugačen kot ponavadi,ki lahko vpliva glede crinone gela. Upa,da to ne bo vplivalo in da se bo prijelo.Sem iskala po forumu odgovor pa nisem nič našla pa se obračam na vas, če je katera imela tak primer.

Pozdravljene vse 🙂

Se javljam po malo pauze od foruma. Sem vesela za vse, ki vam je že uspelo ?

Ostale pa pridemo zdaj na vrsto ?

Prosim, če me katera malo razsvetli 🙂 sem pozabljiva ? po transferju nam pripada 3 dni bolniške. Se dan prenosa tudi šteje ali ne? V soboto imam prenos zamrznjenčka in moram čim prej sporočiti v službo, ker bi morala delati vikend ?

New Report

Close