Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

mikrobio88
in
sunshine,
ce gre za zanositev po ivf, se steje 2tedna pred punkcijo in potem normalno dalje. Jaz sem imela punkcijo na 14. dan cikla in se je potem nosecnost stela enako kot pri naravni zanositvi – s prvim dnem M.

Okej, kakšna žalostna zgodba. In kaj boste zdaj poskusili v prihodnje, kaj lahko še storite?

vijolica
ko sem jst brala o tem, ker tudi sama nisem vedela, sem na podlagi iskanja po spletu, na slo in tujih straneh, ugotovila, da je pravilno racunat glede na dan punkcije, ker to je dejansko dan oploditve. Tudi moja osebna G je rekla, da je tako pravilno. Ker pri uporabi datuma prvega dne M se potem kar pavsalno racuna 14. dan cikla, ko naj bi bila ovulacija oz. oploditev, a recimo v mojem primeru ni bila ovulacija-opliditev na 14.dan, ampak na 11.dan, ko sem imela punkcijo in izvedeno oploditev. Tudi, ko sem uporabljala spletne kalkulatorje za izracun dolzine nosecnosti, so ponujali moznost naravne zanositve z vpisom datuma zadnje M in dan transferja 3- ali 5- dni starega zarodka. Kaj pa vem, pri meni se je ravno poklopil datum punkcije z UZ velikostjo ploda 😉

sunshine
vem kako ti je, sem sla cez vse to in se nimam miru, saj krvavim in imam nizko lezeco posteljico, tko da sem skoz v skrbeh. Ce mi uspe prigurati do morfologije, bom sele potem bolj mirna. Vseeno pa sem dokaj prepricana, da bo vse v redu, in z mano in s tabo ♥️ Drzim pesti in javi, ko bos imela naslednji UZ…vso sreco ti zelim, naj bebi lepo raste in se razvija 🥰

Hej, jst mislim, da na posvet gres lahko tudi z M, ker boste bolj urejali stvari za dokumentacijo. To bo prvi posvet? Hmm, meni so na prvem posvetu delali UZ, za GK LJ pa ne vem 🤔 Mogoce jim pises/jih poklices in vprasas, da bos vedela kako in kaj…srecno vama s partnerjem, zelim vama veliko zdravja in plusek 🤗

Zdravo punce, glede Dravelj nič novega… Jaz bi danes morala začet s špikanjem pa so mi rekli da ne bo šlo, da bo treba počakat naslednji cikel, ker še čakajo odločitev ministrstva

Godlja …a so kej rekl gdaj prčakujejo odgovor?

Hana41
zaenkrat nimam pojma, čakam na pošto iz konzilija in posvet z zdravnico.

jagoda,
ne vejo, že 3 mesece jih bojda z ministrstva ignorirajo.
penaut,
srečno, si se mlada, se bo našel ustrezen postopek tudi zate

Mikro_bio88
to je prvi posvet ja, sem brala da je običajno pregled in ultrazvok, ker poskušajo ugotoviti vzrok neplodnosti. Pri meni se tako ve kaj je vzrok (sem brez obeh jajcevodov), zato mislim da ni bistvenega pomena, sicer pa verjetno lahko to opravijo kljub M… Hvala za lepe želje, bom javila kako bom kaj odpravila.

Za Dravlje sem pa na FB ravno prebrala, da so eni, ki bi morala začeti s postopkom povedali, da naj bi po 1.6. prekinili sodelovanje s Postojno in pridobili koncesijo kot samostojna klinika (kar pa lahko traja do 1 leto). Odgovora z Ministrstva sicer še vedno nimajo in zaenkrat se bodo vsi postopki delali samoplačniško.
Mi je žal za vse, ki ste se znašle v tej godlji 🙁 mogoče bi se bilo smiselno posvetovati z varuhom pacientovih pravic kaj se da narediti in kako naprej, sploh za tiste ki imate zamrznjenčke…

Mikro_bio88
in
Vijolica2020
jaz sem tudi obrnila cel splet, kako se računa in najbolj zanimivo je to, da so mnenja različna. Eni ginekologi računajo od dneva zadnje menstruacije, eni pa od dneva punkcije (oz. ovulacije). Sem pa tudi nekje zasledila, da v tako zgodnji nosečnosti naj bi velikost zarodka po uz izražala njegovo dejansko starost, če raste oz. razvoj poteka normalno. Zaradi tega nekaterim potem tudi prestavijo PDP.
Kako se bo pa izšlo pri meni na naslednjem uz-ju pa bomo videli v ponedeljek. Vam sporočim. Ampak vsekakor upam na najboljše.
Mikro_bio88
hvala ti za podporo in držim pesti, da bo vse vredu na morfologiji in da srečno prideš do konca. <3

Evo mene z pregleda…zvedla nič pametnega…konc mesca začnem z špikanjem takrat bomo vidl al bova samoplačnika al bo šlo na zzs…😒 naračunala mi je okol 2500 najbrž mal več😲…
No zdj me pa še gin. Klicu k sm bla zadnič na brisu….in je izvid slab hpv pozitivna😪 a ma katera kej izkušenj iz stem kako to vpliva na samo zanositev…?

Nesrečnica,
ti kar mirne vesti pojdi na prvi posvet. Jaz sem bila ravno včeraj na prvem posvetu, pa sem dan pred tem dobila menstruacijo. Sem bila tudi zmedena kaj naj naredim. Večinoma je prvi posvet zgolj pogovor o stanju, preteklih težavah/postopkih in pregledu vse obstoječe dokumentacije. Je pa meni kljub menstruaciji naredila tudi UZ in preštela vidne folikle v jajčnikih.

9876543210
hvala za to izkušnjo 🙂 saj nekako sem se že sama odločila, da grem pa bo kar bo, ker sem si v službi že uredila odsotnost 😉

Pravilno! Sploh, če je pri tebi že itak jasno, da brez pomoči ne bo šlo, potem tudi zdravnica ne bo komplicirala. Če jo bo pa kaj posebej zanimalo, pa tudi lahko pogleda kljub menstruaciji :). Tako da kar pogumno in javi kako boš opravila :)!

A se je sploh smiselno naročiti v Dravlje, če se zgodi, da bodo samoplačniški? Kdaj bo znano za 100%?

Lucia7 ravno to je problem k nezna to noben povedat….

Meni je ostal cel paket Crinone gela, zaprt, rok do avgusta 2021.

Kaj naj s tem?
Ne rabim več.

Do 1.6. bo verjetno znano kaj in kako. Si sploh ne predstavljam potem navala na GK 😑

Živijo!
Koliko vas je tu takšnih ki ste bili že tik pred postopkom v ZD Dravlje. Jaz sem ravno danes izvedela za krivico ki se nam dogaja. To res ni ok. Jaz si ne predstavljam da bom morala sedaj še enkrat v čakalno vrsto. Če skupaj nastopimo smo močnejši, kot če se bori en sam.

Jaz sem na tem,da bi morala v roku parih dni prevzeti injekcije. Se strinjam,da je treba nekaj ukrenit in rešitev na sistemski ravni,ker nas je veliko. Danes sem govorila z zastopnico pacientovih pravic – sem napisala v FB skupini kako in kaj. Jezna, če si na FB, me tam lahko kontaktiraš. Tole je res popolnoma nesprejemljivo.

New Report

Close