IVF/ICSI/IUI 2021
Jaz sem teste zacela delati ze 8.dan, vendar prva dva dni z ovulacijskimi in sem opazila jacanje crtice, od 10.dne pa z baby check mini in kasneje dm- ovimi ter clear blue testi…ja, bila sem nora, nestrpna, a taksna pac sem, ko sem pod stresom.
Vsem ostalim tudi zelim vse dobro ♥️
Nestrpno čakam pošto ali klic iz GKLJ če je uspela tista morulca postati 🐧 😊
Ta teden pa mislim se počivat, vsaj dokler mi napihnjenost ne mine oz. v primeru nosečnosti loh kr traja, vse samo da bo potem zdrav👶😍
Se vam spet malo pridružujem.. Danes začnem s špikanjem, spremenili so mi iz Rekovelle na Gonal.. Upam, da bodo pri temu postopku celice kej boljše.. Trenutno je moj v postopku odločitve če bi menjal službo ali ne, tudi jst mam kr precej dela in skrbi, ker se približuje zaključek prvega pol letja in sm kr mal nervozna, ker je vse na kupu.. Poleg tega sm se odločila it k bioenergetičarki.. Bomo videli kaj bo, že po telefonu me je mal sezula s trditvijo, da na mojo plodnost vpliva sadje 😅 bomo vidl..
Kako ste ostale, je še kera trenutno v postopku?
Js sem koncno docakala – danes pade stopka, v cetrtek pa punkcija. Vse skupaj je okrog 10 foliklov, upam samo, da ne bodo spet skoraj vsi prazni tako kot prvic. A je kateri delala punkcijo Reseva hcerka?? Kako ste bile kaj zadovoljne z njo? Jaz je se nisem spoznala, tako da upam da lepo dela in je prijazna…
Jaz sem že po punkciji, ko sem se šla pokazat na kliniko, od zdravnice tam slišala, da če prenos bo (takrat je bila taka stiuacija, da se še ni vedlo do kam bo šla hiperstimulacija), da se zna zgodit da je za telo to prehud šok in naj bom pripravljena, na neuspeh. Ampak verjamem, da je blaga hiperstimulacija za večino blagodejna pri vgnezditvi, meni žal to ni bilo namenjeno 🤷♀️
Nimamo kaj, jeseni naprej, čaka naju nov poskus, tokrat z zamrznjenčkom..
Vsem vam, ki se vam pa napolno dogaja, pa samo srečno, srečno, srečno! V veliki meri je v teh postopkih itak odvisno tudi od sreče 🍀
Jst sem danes vstopila v 15.teden, jutri imam kontrolo, ker krvavim bojda zaradi nizko lezece posteljice in sem zato doma in nic ne delam…kar me fizicno in psihicno ubija, sam nimam kaj 🤷♀️ Jaa, nuhalno sem imela pred slabimi 3 tedni v Dravljah in naj bi bilo z otrokom vse ok. Tale moja barabica me skos nekej heca 🥰💞
Joooj groznoo, skoda 😟 Toliko das cez in potem to 🙁 Pa pojdi se vseeno pregledat na urgenco, ni nujno, da je vse izgubljeno. Lahko je vgnezditvena. Res, cim prej pejt na urgenco prosim in javi kaj bos zvedla. Sicer tako zgodej nosecnosti ne bodo videli, bos pa vsaj vedela al je hiperstimulacija tolk huda in ali to pomeni neuspesen postopek. Velik objem zate ♥️♥️
Živjo punce. “Spremljam” vas zdaj že nekaj časa, od vas sem izvedela veliko stvari, po prvem neuspešnem poskusu pa sem se odločila opisati še mojo izkušnjo. Stara sem 30 let in imam že 4 leta sekundarno amenorejo, kar pomeni izostanek menstruacije in pomankanje estrogena. Sklepam, da je glavni vzrok aktivno ukvarjanje s športom in “zdrava” prehrana, čeprav nikoli nisem pretiravala ali bila suha, ampak očitno mojemu telesu to ni ustrezalo. Kmalu za tem pa do danes sem šport skoraj v celoti opustila, a se stanje ni izboljšalo. Po nasvetu ginekologinje sem jemala tabletke za sprožitev menstruacije, ki niso “prijele”, zdravila se s hormonskimi tableti, a po prenehanju jemanja mestruacije spet nisem dobila. Opravila sem tudi endokrinološke preiskve in preiskave ščitnice, vglavnem nič posebnega. Pred prvim postopkom so mi na GK v Ljubljani najprej za 3 mesece predpisali cycloprogynovo, da se jajčniki in maternica malo nahranijo. Potem sem pričela z Menopur injekcijami. Folikli so bolj počasi rasli, a vseeno prišla do punkcije, kjer sem pridobila 6 celic. Transfer bi morala imeti 5. dan, a so me 3. dan klicali, da je bilo 5 celic v štartu slabih, 1 pa se ni oplodila. Bilo mi je tako hudo, kljub vsem tem zdravilom, so moji jajčniki še zmeraj v penziji…
Potrlo me je pa res to, ker sem nekako bla naravnana, da bo itak uspešno, ker je pri nama problem v partnerju.. ampak ok, par dni pa bom ok 🙂
Hvala za vse besede in pomoč ❤️ Tebi (in vsem ki vam je uspelo) pa želim najlepšo nosečnost brez zapletov.
Se javim kaj jeseni, ko bo aktualen prenos zamrznjenčka 💪🙂
Srečno vsem! 🍀
Pozdravljene.
Že kar nekaj časa spremljam to temo, vendar nikoli nisem nič napisala. Sedaj pa imam eno vprašanje za vas. Tistim, ki vam je uspelo kako vam je ginekolog izračunal nosečnost? Glede na prvi dan zadnje menstruacije ali glede na dan punkcije, oz. glede na dan prenosa odmrznjenega zarodka?
Znašla sem se v eni zelo čudni situaciji. Po uspešnem prenosu zmrznjenčka mi je osebni ginekolog na prvem ultrazvoku ugotovil, da naj bi moja nosečnost zaostajala za 2 tedna glede na velikost zarodka. Glede na zadnjo menstruacijo naj bi bila sedaj noseča 9t in 1 dan. Glede na ultrazvok pa 7t in 3 d. Ker mi ni dalo mira, sem pisala še na ivf mb in so mi izračunali (v moji spletni kartoteki), da naj bi bila noseča 7t in 2 dni, kar pa se ujema z uz izvidom. Skratka čez en teden imam spet kontrolo pri ginekologu ampak se mi situacija res zdi zelo čudna. Še zdaj sem v dvomih, kdo ima prav. Drugače pa nosečnost izgleda vitalno, srčni utrip je bilo zaznati.