Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Magdalena, ja jaz se zmeraj :). Danes 9. dan, jutri 2. UZ. Na prvem UZ je bil desni jajcnik dober, vodilni folikel 13mm, levi bolj svoh (vec manjsih). Na levem se mi je namrec ponovila cista (endometricna) in sem to pricakovala. Upam, da bo kmalu stopka in pol punkcija, ceprav se fuull bojim bolecin. Res ne vem, kaj pricakovati. Kakorkoli, to moram dat skozi in to je to. Glede znakov pa ja, v prvi nosecnosti nisem imela nobenih znakov, edino manj je bilo bolecin v krizu in krcev kot pred vsako M. Ampak sem bila potem vseeno presenecena nad +.
Srecno pupe, drzim pesti za vse!

Ekapuka! jaz sem imela isto. levi endometriotična cista, desno pa nekaj malega 🙂
Držim pesti!

Ojla bejbe.
Ja tile znaki so res tečni. Problem je, ker so vsi zelo nedoločeni in si jih lahko samo zamisliš… Jaz če skušam čisto objektivno pogledat – boli me križ, špika me v jajčniku, malo imam napeta prsa – to je nekako to. Pa še vse te znake imam tudi ponavadi pred menstro, tako da…aaaaaaaaaaa. Jutri bo 1 teden od transferja.

A ste imele kakšne posebne priprave pred postopkom (v smislu prehrane, telovadbe itd)?

Roza, sej bo še en teden hitro minil, boš videla 🙂

Evo UZ za mano, danes zvecer stopka, v cetrtek zjutraj punkcija. Ze zdaj me je strah 🙁 a ste se kako pripravile na to rec? Kaj pomaga, da ni tako bolece? Kaj pa, ce ne mores biti pri miru?
Orhid, jaz sem zacela z jemanjem Omega 3 in Koencim Q10 kapsul, ze od prej pa jemljem Elevit. Pojem kaksno jajce vec, sadje…
Srecno :*

Ekapuka, verjamem da si živčna, ker sem bila jaz tudi. Ampak po dveh punkcijah pri dr.Rešu ti povem, da sicer zadeva ni ravno prijetna, ni pa neznosna. Komot si pri miru, ker veš, da je to zelo pomembno in da mora tista jajčka zaciljati! 😀 Pa še potem vidiš po novem na ekranu, kako jih embriolog išče po tekočini. Predvsem pa po punkciji računaj lepo na malo ležanja in počivanja, ker ene par dni še boli. Boš videla, da zmoreš. Držim pesti.

Ekapuka, vse bo dobro! jaz sem sicer dobila analgezijo (mislim, da se tako reče, nisem ziher), ker mam zelo boleče menstruacije in nobene ne preživim brez nalgesina. Me je pa še tri dni po punkciji bolelo, ampak se da preživet. Se ti zdi, da si nekaj pomembnega že naredila pa si malo ponosna nase in potem kar gre 🙂 Vsaj tako sem se jaz počutila. Aja, ne vem, če je še katera mela te probleme, ampak lulanje po punkciji je bilo pa res mučno. Pekoče,boleče in skooooos po malo. mene ni nihče opozoril na to in sem mislila, da je kaj narobe z mano. Ne vem, a je to od zdravil ali od same punkcije. ampak se da preživet.
Sem pa nehala pit kavo, preventivno.

Držim pesti za vse nas!

Ekapuka, srečno v četrtek! Same pozitivne misli!!!!!

Ohrid, moje lulanje ni bilo nic drugacno. Zanimivo.
Kaj vse ne damo cez!
Bravo me!!

Pardon, Magdalena 🙂

Oila punceee😉 tudi jaz se pridruzujem temi…v cetrtek imava konzilij..upam da po konziliju kmalu zacneva s postopkom…sva pa v leoniscu…vsem ki ste ze pospikane in dlje zelim veliko srece predvsem pa uspehaaa💪💪

Nives88, dobrodošla! Držimo pesti še zate 🙂

Hvala😉 a ste se po konziliju takoj prvo menstruacijo zacele spikat? Al traja dl da se cse skupi zacne? Jest sm tko neucakaanaaa😢

Nives, poročaj kako bo potekal konzilij – midva ga imava pa naslednji četrtek (tudi v Leonišču). Držim pesti!

Nives88, jaz sem imela konzilij pred poletjem, tako da sem morala počakati še vse dopuste in sem šla v postopek konec septembra. Ampak mislim, da boš ti prej na vrsti, ker zdaj ni dopustov in so začeli ”na polno” delat 🙂 Poročaj!

Ekapuka, jutri pa punkcija! Saj bo!

Magdalena29 jaaaa! Sem vznemirjena in hkrati prestrasena. Osredotocit se moram na cilj in odmislit bolecino pa bo :-).
A ste vzele prej kaj proti bolecinam ali nic? Jaz najbrz ne bom, za potem pa moram kaksen nalgesin nabavit.
Drzite pesti :*

O seweda bom sporocila kako pa kaj…res upam da gremo vse cimprj v postopke in da seweda vsem uspe;))

Zdravo punce. Vceraj imela punkcijo pri Resu. Moram rect da ni bilo hudo in ni bilo pretiranih bolecin. Tako da brez strahu. Bilo je 5 celic, in jutri imam ze transfer predvidevam da zato ker jih je bilo malo je rekel da nimamo kaj cakat. Upam da se vsaj kaj oplodi. Po punkciji me je malo bolelo pa danea me se malo spika, anpak vsajic manj. Imam pa obcutljiv trebuh, ce hodim al pa ko se usedem me spika po trebuhu, do zdaj me se ni nikoli. Upam na jutri da ko pridem tja da bo vsaj kaj za vstavit da ne bo tako kot nazadnje ko ni bilo nic. Srecno vsem.

Eva, super! Ena od petih se bo ja oplodila! Vso sreco jutri, ko gresta po svojo pikico.
Mene caka punkcija jutri ravno pri Resu. Imas kaksen nasvet zame, da bo potekalo cim lazje?
Drzim pesti in sporoci, kako bo slo jutri!

Vceraj je bil Res res zelo prijazen, za vsak vbod me je opozoril in vprasal ce lahko zacne. cim bolj se sprosti pa studiraj na kaj drugega. Verjemi da ne bo hudega. Tudi punce ki so bile pred mano so ven hodile z nasmeskom in ni bilo videti da bi imele bolecine. Ko sem bila v lj je bila punkcija res grozna sem rekla da ne grem vec pri Resu je bila to tretja in pri nobeni ni bilo tako hudo. Mislim da on to kar lepo opravi ceprav je vcasih malo hecen ☺. Tako da nic bat. Drzim pesti da ti mine cim prej in z cim manjsimi bolecinami.

New Report

Close