IUI/IVF/ICSI Maj 2017
nasmeh..lacnaaa tudi jaz..HAHAHA..
To te spika od punkcije.mene je po punkciji se ene par dni.Lepo ,da si pozitivna..
Jest pa vceraj 10 dan po Et krvavi izcedki,krci,kot pri M.Nraedila test in res rahlaaa crtica.Danes 11 dan po ET zjutraj pa malo vec krvi in sem kar v panika sla v zdravstveni dom samoplacnisko dati kri.PO 13.00 uri dobim izvid..
Upam,da je vgnezditev!!!!Ce pa ne pa pravjo ,da gre v tretje rado.Jojjj ,toliko sem ze utrujena od tega in me bo,kar razneslo od te energije..bi,kar zalaufala po polju..hahah..pogresam sportne aktivnosti.
Javim,kako in ,kaj ..papa
Nasmeh..evo dobila izvid vrednost številka 5(pravijo,da je še malo prezgodaj)..no sej bom v nedeljo test nardila in potem še v ponedeljek kri dala še enkrat in,kar bo bo..;))
A trebuh napihnjen?? Joj ne govori,jest sem imela,takega k telebajsek..hahah.Pa se mi je tudi potem odpihnil.Je blo pa res sedaj v drugem postopku čisto drugačno počutje..vse sem čutila od bolečin spodaj,napihnjen trebuh,prvo noč po transferju krče ,glavoboli,fulll žejna..ah kr neki.
Nasmeh..močno držim pesti zate,da boš v Februarju zibala malega Valentinčka ali pa Velentinčko:):)Uživaj v večeru in le privošči si,kaj dobrega..:)se pišemo..papa
Nasmeh..kako se počutiš? Evo jaz včeraj dobila močne krvavitve..malo pred tem naredila test in pokazal minus.,Danes pa že ,kot v prvem postopku menstruacija. Tko,da nimam ,kaj!!Bom pozitivna za naprej in se bom že naročila v ponedeljek za ponovni postopek čez 3 mesece:)
Grem se sončiti ,ker je res čudovit dan in ne bom si ga uničila.Si še piševa..in želim ti prečudovit sončen vikend:):):)čao
Banana2 :-(((( žal m je, a kot se mi dozdeva, se strinjam. kar tako pugumno in s tako voljo in optimizmom še naprej, z dvignjeno glavo, boš videla, da v tretje pa ne rečejo zaman, da gre v rado.
Mah pri meni kaj pa vem, sej še en teden ni od prenosa..zaenkrat nč nočem predpisovat morebitni nosečnosti, bomo vidli…sem si pa glih dans rekla, fak, če mi pa zdej uspe, mislim tamalo 100x na dan dvignem, laufam za njo, dejansko nisem nič počivala (razen v službi, ko imam sedeče delo), prej mi je še spodrsnal neki, mislim ne vem, si ne obetam neki..ampak lej, sej pomoje se more vse sam poklopit..js mislim da je skupek vsega, da ti rata..pač narava..ni pravila..
js sem mela ICSI, test morem 5.6 nardit, menstr.sem imela 8.5., ne vem, zdaj po porodu itak mam cikluse na 31 dni, se pravi bi m mogla dobit 9.6.,test morem pa delat 5.6…upam, da ne bo prehitro…sej bom vidla..kar bo pa bo.seveda bi bla vesela, da ni blo vse to zaman..estimo si pa tud dajem na 8 ur. Drugač pa tud pri prvi n tudi nisem imela nobenih noseč.znakov.
Živjo punce,
včeraj, v nedeljo 28. 5., sem imela punkcijo pri dr. Rešu. Kapo dol! Poseg prenesla odlično, čeprav je moj prag bolečine precej nizek. Pred posegom sem dobila injekcijo analgetika. Bi rekla, da je punkcija bolj neprijetna kot pa boleča. Tko da punce – čim bolj sproščeno, naj vas ne bo preveč strah. Se da preživeti. 😉
Imam 9 celic, partnerjevo seme pa je menda odlično. 🙂 ET imava v petek (5 dan) in že komaj čakam! Sicer pa sva stara 28 in 37 let – nepojasnjena neplodnost. To je najin prvi IVF postopek in upam, da tudi zadnji! 😉
Vsem puncam ISKRENO in iz SRCA privoščim + pluske! Držim pesti prav za vsako izmed vas!!!
Nasmeh…Hvala za ,tako lepo napisane besede.Danes sem že boljše volje:)In sem se že naročila za konec Avgusta v postopek.No mogoče pa na morju,kaj rata po naravni poti:)UFFF..sm optimist.hahah.
Vidim,da si pridna..in,da živiš normalno..,tako,da sem v mislih s teboj..Še malo imaš do testa..in,kar sporoči,kako in kaj…bom močno držala pestiii!!!
Lep dan ti želim…
banana2 … Hvala 🙂 Tudi tebi želim vse dobro in upam, da ti uspe že na dopustu. 😉 Če ne drugače, pa bo sigurnooooo v naslednjem postopku. Stiskam pesti in VEM, da nam bo uspelo! Sem večna pozitivka in optimistka. 🙂 🙂
Vse skupaj je ena veliko življenjska izkušnja in prav gotovo smo prav zaradi tega tako posebne. 😉 Iz teh izkušenj se bomo veliko naučile in tega nam nihče ne vzame. Ene super mame bomo, to je pa ziher!! 🙂
Lep sončkast pozdrav
Banana2 hvala, bom sporočila v vsakem primeru seveda. 🙂 Bomo vidli kako bo. Me je pa včeraj zjutraj tako spodaj v jajčnikih špikalo in vse bolelo kot da bi mi kdo na rodila gor skočil..ne vem kaj je to bilo, a še od punkcije hm. Drugač sem pa v dveh postopkih imela obakrat vsavljeni 2 celici, enkrat je bilo + enkrat -, zdej so mi pa samo 1 tako da ne vem, res bo uspeh, če bi tole ratal.
In jaaa, veš kolkim ratata naravno, zdej še imaš najbrž stimulirane jajčnike in kr akcija pri naslednji ovulaciji, čist možno a veš. Držim pesti. Drugače pa naslednjič bi se moglo poklopit. <3
Tina Miracle, mene je zadnjič ona protibolečinska bolj bolela kot sama punkcija. 😀 In čestitke za 9 celic.
nasmeh Hvala 🙂 hahaha .. Ja, veš da je mene tudi protibolečinska bolj bolela. Itak sem se pripravila na najhujše, na koncu pe me je bolelo manj, kot na hsg-ju. Toliko bolje. 😉 Če niso to preveč osebna vprašanja .. Koliko sta stara s partnerjem in kaj je vzrok za neplodnost? Kateri postopek si trenutno in kje se zdravita?
Sem pa razmišljala (in tudi veliko prebrala na to temo), da bi poleg Estime jemala še Aspirin 100. Ima katera izkušnje? Aspirin naj bi izboljšal prekrvavitev maternice in s tem olajšal vgnezditev zarodka… Po punkciji nisem imela nobene krvavitve (niti malo) in imam že recept za Aspirin, tako da mislim, da bi bilo dobro poskusiti. Tudi dr. Pušenjak je pisal na to temo (prilepljeno spodaj) …
avatar Stanko Pušenjak [ Odgovor preko zasebnega sporočila ]
Re: IVF in aspirin
20.11.04 22:01
Spoštovani,
tromociti so del velikega sistema za strjevanje krvi in za ustrezno zagotovitev pričetka strjevanja krvi zelo pomemben element. Za to je sicer pmembno udi njihovo število vendar jih je npr. dovolj tudi le 1/3 od minimalno priporočenih, če so le ti dobro delujoči. Aspirin ne zmanjšuje števila trombocitov pač pa zmanjša učinkovitost njihovega delovanja. V postopku IVF ima aspirin pomembno vlogo ,saj raziskave kažejo, da nizki odmerki te snovi povečajo odziv jajčnikov na gonadotropine, poveča se prekrvitev maternice in jajčnikov, poveča stopnjo vgnezditve in stopnjo nosečosti in to menda celo do 50% nad povprečje brez aspirina. Dokler nimate znakov povečane nagnjenosti k krvavitvam lahko aspirin uorabljate relativno varno, če bi iz kakršnekoli rane, iz črevesja ali iz dlesni pričeli krvaveti takoj prenehajte z jemanjem aspirina in o tem obvestite svojega zdravnika.
Tina, midva sva pri Rešu…3 leta nazaj sem imela dva postopka, prvi neuspešen, drugi uspešen, imava zdravo punčko <3, zdej sva rekla greva po drugo..in februarja sem bila v postopku, sama sem zašuštrala s stopko, ne vem kva sem delala, skratka celic ni bilo nič na punkciji,še REš se je začudil..no pol sva pa zdej šla spet v postopek..
Stara sva pa 34…slab spermiogram, js sem pa tud neka srednja žalost, načeloma nič težav, redne m in vse, pač 10 kg preveč po moje, leta, nikoli ne pridelavam več kot 4 celice..js nič ne jemljem, razen zdej Elevit. Tudi v prvi n sem ga vseh 9m..super n sem imela, niti ene težave.
Sej kakšna je pa glavna razlika med IVF in ICSI? Js imam zmeraj ICSI, partnerjevo seme ter moje jajčece združijo, to naj bi bilo ICSI.