Iščem moškega
Če bi zdaj gospodične še izdale iz kod so: veliko mesto, predmestje, vas, oddaljena vas, bi se mogoče pokazal vzorec. Mogoče. Nisem niti približno kak strokovnjak na tem področju in lahko samo ugibam. In moje ugibanje je da večja ko je gostota prebivalstva manjša je želja po naraščaju. Ker se preprosto zdi da je še sedaj gneča. Seveda je možnost da najdeš zelo napačnega/napačno v gosto naseljenih območjih toliko večja. Velja tudi obratno. Da najdeš pravega je možnost tam večja.
Ne me sedaj narobe razumet da opravičujem moške ki pritiskajo na partnerke glede otrok. Niti približno. Vsaka odločitev v vezi mora biti soglasna. Če tega ni, veza ne more delovati.
Kar se pa karier in želje po uspehu tiče, to je pa na posamezniku. Nekateri nimajo dovolj pa če vodijo 10 svetovno uspešnih podjetji, nekaterim je pa že manjša lokalna obrt dovolj.
Kar se pa nekaterih komentarjev tiče ki dajejo neke nalepke na osebnostne karakteristike, ciljna črta je za vse enaka. To je 1 meter pod rušo. 😉
Mogoče en namig za gospodične: tako imenovani gamerji ponavadi ne želijo otrok. je že dosti dela z drugimi stvarmi.
Hm, teoretično bi držalo, da je večja verjetnost da ženske z mesta ne bi želele otrok.
No, na tvojo statistiko prispevam dva para s podeželja, ki si ne želita otrok. Prvi sva jaz in partner, drugi pa kolega in njegova partnerka.
Razlogi? Jaz osebno ne vidim smisla v njih, še posebno ker bi vsa odgovornost padla name, partner nima časa in želje, drug par pa si želi zajemat svet z veliko žlico (izleti, potovanja) in bi jima bili otroci ovira.
Osebno mislim, da ima vsak pravico do izbire, in RES ne razumem ljudi, ki zmerjajo in osebno napadajo na tem področju. S kakšno pravico?
Imeti otroke je še vedno družbena norma, pa če si to priznate ali pa ne.
Moja žlahtnica je čez 90, brez otrok. Mož se je ločil od nje in imel otroke z drugo. Menda je bila neplodna. Za svoja leta je še vedno v super formi in ima hobijev čez glavo. Kadar je ni zraven, je vedno kup žensk starejše generacije, ki jo rade obrekujejo. Zakaj? Kdaj obrekujemo druge? Ko jim zavidamo.
Medtem ko na drugi strani poslušam pripombe staršev, ki so razočarani nad svojimi sončki. Živijo v tujini, ne pomagajo doma, pijejo, varajo partnerje, puščajo za sabo nesrečne otroke.
Živimo v 21. stoletju, in vsi ki pričakujete, da bodo sončki vaše osebne medicinske sestre ko se postarate se motite, ste več kot stoletje prepozni.
Tist, ki čuti ta klic narave – super. Vsak, ki ga ne, in ima otroka zaradi stereotipov, pa lahko rečem samo, da mi je žal za takega otroka, ker ga čaka težko in dolgo otroštvo. In sram vas bodi vse, ki podpirate rojstvo “neželenih otrok”, začnite uporabljat glavo če jo že imate.
Tudi jaz sem se odlocila, da bom raje brez otrok. Pravijo, da sem sebifna in da bom sama v starosti…bla bla bla.. ce samo dvignes pogled nad nas planet, se lahko samo zgroziš. Najbolj invazivna bitja, jemljemo in žremo vse okrog sebe, si kopičimo nepotrebne stvari,ki jih kmalu zavržemo. Zaradi prenaseljenosti in tega tekmovalnega pohlepa nočem dati otroka na tak svet. In ni videti konca tej nasi požrtiji in tekmi po več in več…zemlja je izčrpana, živalske vrste postopoma izginjajo, hrana je polna strupov in čudnih snovi,in to, kar daješ vase, to postaneš..omamljeni od tehnologije in hitrih informacij ne vidimo ne slisimo zvonov, ki napovedujejo kolaps cloveka. Zato na tem svetu,ko je zavest človeka nižje od živali, ne želim gledat,kako bo obstal moj otrok. Mogoce raje v kaki drugi dimenziji.