INVAZIVNI DUKTALNI CARCINOM DOJKE
Obstajajo različni tumorji, zato so tudi različni tretmaji, različna ali dodana zdravila.
O cmf si lahko prebereš tukaj
http://www.macmillan.org.uk/Cancer%5Bright%5D%5B/right%5Dinformation/Cancertreatment/Treatmenttypes/Chemotherapy/Combinationregimen/CMF.aspx
En slab prevod, če si slaba v anglescini
http://sl.265health.com/cancer/chemotherapy/1014027868.html
Lp
ZDravo.
Če se ne motim (so minila že 4 leta in trenutno nimam pred seboj izvidov), sem imela jaz kemo po tej shemi (CMF)
Če je to to, pomeni 2 četrtka zapored potem pa 2 ali 3 tedni pavze in spet dva četrtla zapored terapija … in tako 6x.
Sama sem imela najprej 4 cikle ta rdeče, ki so bile precej zoprne, ta drugi sklop je bil kot balzam v primerjavi z “rdečko” 🙂
Sem pred štirimi leti imela duktalni karcinom gradus 3 , se ne spomnim čisto točno kaj vse je še pisalo. Evo me danes sem tu, pa sem dala skozi operacijo(odstranitev dojke in takojšnja rekonstrukcija), kemoterapijo 6 krat, 25 obsevanj in 13 biološka zdravila. Sem na začetku brala vse živo. Potem sem prenehala, sem se pa temeljito pogovorila z zdravnikom. Sama menim, da je preveč branja in brskanja po netu zame slabo. Mi je pa pomagala opora družine, najboljša prijateljica in jok. Na netu je vsega toliko, da je mene prav zmedlo. Želim ti vse dobro. Ko boš šla k zdravniku boš srečala ljudi, ki te bodo napolnili z energijo. Vsi, ki te imajo radi in vedo, da si bolna mislijo nate in te bodrijo. Drži se. V času mojega zdravljenja smo kar pisale . Je pa tudi ena skupina na FB, samo jaz ne sodelujem, ker niti FB nimam.
Prisrcno pozdravljena Mojca.
Tudi jst sem v tem” kljubu” .
Dala skozi operacijo, obsevanja..vsak ima unikaten primer.. vsak svojo preizkušnjo.
In za vsakega je Najtežja.
Veliko bi lahko napisala…
Vse kar sem želela povedat je, da če želite pustite tel.st.
Pa se bove osebno pogovorile,
po telefonu.
Lahko vsak dan..
(ali srečale sem iz obale) ko malo okrevate po kemoterapija.
Koliko jih še prejmete?
Začutila sem vaso stisko, da vam moram to ponudit, gleda na to da Vas skušam razumeti kako je to, ko imaš ob sebi še dva otroka.
Vsak pogovor z nekom ki je po tej poti že šel in je izkušnja za njim, razume tistega ,ki je pred to izkusnjo.
Če želite pustite te.st.
Pa še slisive, če želite…
Bodite Vi in Vasa druzina Blagoslovljeni z zdravjem.
Velik zdravilni objem Vas pošiljam.
Marjetka