Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? INVAZIVNI DUKTALNI CARCINOM DOJKE

INVAZIVNI DUKTALNI CARCINOM DOJKE

Tudi jaz sem po naravi čisti zajec, sploh za zdravniške stvari in pri jemanju zdravil sem ista , kot ti.
Prvih pet dni sem bila jaz bolj notri, potem sem šla počasi ven.Vročine nisem imela dosedaj nikoli,
pa sem se jo tudi strašno bala.Po moje je pozimi hujše…Lažje se prehladiš.Drži se, saj bo! Vprašaj tu gor, pa ti bomo povedale. Mici2014 je sploh zelo aktivna!

Potem kot razumem je hudih prvih pet dni, pol pa gre na bolje in se da se kar normalno funkcionirat?! Jaj moji dolgi lepi laski, od nekdaj jih imam, nekdo me hudo preizkusa 🙁 pravijo, da je bolezen opozorilo, da nekaj ne delamo prav, ampak kaj, ne pijem, ne kadim, zivim zdravo, sem srecna, oz. sem bila, uf sem jezna

Brez veze, da brodiš in razmišljaš kaj delaš narobe, nima smisla. Obstajajo ljudje, ki ne živijo zdravo, ki ni so srečni pa nimajo težav. Zato pravim, da je brez veze ugotavljati kaj delaš/delamo/delajo narobe.

Jera5,
Rak je sigurno posledica nečesa, četudi tebe vzroki ne brigajo.

Brez veze, da brodiš in razmišljaš kaj delaš narobe, nima smisla. Obstajajo ljudje, ki ne živijo zdravo, ki ni so srečni pa nimajo težav. Zato pravim, da je brez veze ugotavljati kaj delaš/delamo/delajo narobe.[/quote]

Ja, prvih pet dni je malce bolj zoprnih, potem je vsak dan bolje.Verjamem pa, da ti je hudo zaradi las, tudi mene so lasje precej psihično potolkli.Potem sem sprejela.

In tako , kot pravi jera5.Tudi jaz sem se že obremenjevala s tem, kaj ne delam prav. Nisem debela, ne pijem , ne kadim, tudi jaz sem drugače srečna.Ne vem, hormoni, kaj naj rečem drugega.

In kaj naj imajo za posledico otroci 3,4,5,6…..let stari ko zbolijo? Spet ni vse črno in belo…je veliko sivine.
Ja je pa velik krivec je stres.

Po drugi strani je bolezen tudi naš učitelj, odpira oči…vsaj meni :), vidim kdo so res pravi prijatelji in da naj že enkrat postavim sebe na prvo mesto in ne rabim vsem ugajat, na vsak način pomagat.

Verjetno zbolijo samo dobri ljudje, ki zelijo vsem ustreci, kaksne zlehnobe ze ne bo prijelo….. Je pa res, da samo zdravljenje z uradno medicino ni dovolj, predvsem je potrebno razcistiti pri sebi, sicer je vse zaman 🙂

Tako je Jasnica 😉 boriti se moramo z vsemi sredstvi, pa čeprav nas je strah, vcasih obupamo, imamo dneve, ko smo razočarani…itd. To je priložnost za inventuro, preverimo svojo moč, voljo in se zraven že veliko naučimo. Pot ni lahka….ampak kar te ne ubije te okrepi 😉

Ja dobri ljudje smo bolj občutljivi, več vidimo, čutimo …verjetno tudi zaradi tega zbolimo, ker smo preveč dovzetni. Moramo postati egoisti, če želimo ozdraveti, preživeti in prekleto ponosni, ko bo ta pot zdravljenja za nami :).

No v izvidu pise da imam ER in PR 100 % kar menda niti ni tako slabo, gradus II, mitoze II, kar je zmerno, sem kar mal presenecena nad tako visoko hormonsko odzivnim, glede na to, da sem se relativno mlada , ah jej to zivljenje

Punce zivjo, kako ste kaj, kako potekajo obsevsnja oz. uzivate zasluzen oddih 🙂 imela bom 6 KT, a so vam rekli da bodo tri kao lazje oz. nevem kaksne me cakajo, ker ce so vse hude , bo tezka, ajej boga jaz 🙁

Jasnica čakajo te iste kot smo jih imele me in bo podobno. Ene lažje, druge težje…ampak, če smo me to prestale boš tudi ti….prve tri težje, druge tri bodo lažje….saj bo hitro mimo.

Drži se

Jasnica, če so prve tri kao težje, potem te lahko potolažim.. so že za mano in nobena ni bila prav nič grozna. Meni je udarilo na spanje .. zlepa ga ni dovolj, sem kot zelo priden dojenček:). Pa prve dneve je imela koža en poseben vonj. Prav nič prijeten.
Danes sem bila na pripravah za drugi sklop. Komaj čakam, da bo tole za mano.

Nevem kako naj se pripravim, sem cisto na koncu z zivci, kar naprej jokam, tako zelo me skrbi kako bo, saj me bo pobralo od strahu 🙁 zdravnica ni nic rekla, da je kaksna razlika med terapijami, kot jaz razumem imajo tiste z neg. bezg. 4, me pa 6 KT, meni je rekla da ce ne bi imela poz. bezgavk ne bi imela KT oz. mogoce eno bolj blago…. Pol pa se lasje sit, sem gledala lasulje so po dva jurja tiste taprave, kjer se res ne opazi razlike 😛

[tiste, ki niso imele pozitivne bezgalke grejo na kemo, če je tumor velik, agresiven, zaradi preventive. Na kemo ne grejo edino take, ki imajo manjši tumor in ni hitro rastoče.Tukaj je veliko različnih faktorjev.

Če rabiš nekoga za pogovor se lahko dobiva na pijači ali se slišiva po telefonu sama sem 6 tednov po zadnji kemi. Mogoče bi ti bilo potem malo lažje.

Moj mail [email protected]

Jaz nisem imela pozitivnih bezgavk, bil pa je velik in agresiven. Zato sem preventivno dobila 4 KT. Ful težko prenašala par dni po dozi, ampak vmes sem se ok počutila in sem bila ves čas v službi.

Lasulje iz naravnih las so dražje vendar težje za vzdrževanje frizure. Moja je bila skoraj 300 € pa je super.
Ko se ostrižeš po prvi kemi je dizaster, potem pa vidiš, da je lahko še večji dizaster ko ti odpadejo še tisti kratki lasje in si gologlava. Samo pol začnejo rast lasje in moji so sedaj po 10 tednih že gosti ampak še prekratki, da bi šla brez lasulje ali rutke v javnost.

V bistvu je to en projekt, ki veš, da se bo iztekel. Za ene prej za druge malo kasnej. Mene čaka še zamenjava ekspanderja in dokončanje novih prsi.

tole sem spregledala. Samo v odgovor; pri meni je deden in je zato čisto brez veze, da se ukvarjam s tem kaj sem narobe naredila, pojedla ali popila.

haleluja

Domnevam,da si še precej mlada,v takih letih ko ženske kar pokajo po šivih od hormonov.
Jaz sem že krepko čez 60pa sem ravno tako100%ES pozitivna.Od kje so se pri meni vzeli
vsi ti hormoni.Telo je zelo zakomplicirana zadeva.To razumejo strokovnjaki,pa še ti niso
razvozlali vseh skrivnosti.

Zivjo, zanima me se ali se je katera zdravila s shemo CMF in kaksna je razlika?

Živijo Jasnica4, moja shema je FEC100. Žal ne poznam razlike. Predvidevam, da gre za različne citostatike in intenzivnost. Upam, da je katera bolj podučena tukaj;))

.

New Report

Close