interferon beta 1a ali 1b
Zivjo!
O učinkovitosti enega ali drugega Interferona se niti ne bi razpisal (temu so namenjene klinične študije, verjetno malo obsežnejše od tistih, ki jih he izvedel v članku omenjeni italijanski profesor), bi pa raje napisal kakšno o samem članku. In površnih ter posplošenih trditvah v njem. Čeprav se avtorica seveda sklicuje na italijanskega profesorja, je nekaj trditev napisanih najmanj nerodno. Ko sem bral ta članek, sem ugotovil, da bom že zelo kmalu definitivno imel težave s peristaltiko in da si lahko že kar začnem izbirati voziček. In fotografija mladega dekelta na vozičku…
No,podobna debata o primernosti takih informacij se je razvila že ob seriji oglasov društva MS. Informacije pa je,zlasti tiste,objavljene v družinskih in podobnih revijah,očitno potrebno še kako preveriti.
No, na tvoje vprašanje pravzaprav niti nisem odgovoril,sem pa napisal svoje mnenje o takih in drugačnih člankih:)!
LP,cvrc
Tisa, nisem bral članka a vem, da je statistično gledano Rebif 44 (interferon beta 1 a ) najbolj učinkovito interferonsko zdravilo na tržišču. Sicer se od betaferona razlikuje le malo (nepomembno malo) a trditi, da je betaferon dosti boljši od Rebifa 44 je smešno. Da bi verjel taki propagandi, bi moral naleteti na rezultate merodajnih študij. Študije, ki sem jih bral do zdaj kažejo prednost (minimalno) Rebifa44.
Sem na R44, zato bi lahko kdo sklepal, da hvalim “svojega konja”. Zaradi tega priporočam branje uradnih študij.
LP, B.