Najdi forum

imena otrok

oooo si me narežala.. LEGENDA. aja. js sm pa barbara. na kaj ti pa ta ime zveni? hahahahahahaha

Yonix

men so lepa imena zara tina nina jona in alen.

Yonix

Jaz imam pa tri otroke:Manuelo, Lukasa in Stino. Ampak zdaj sm ze cetrtic noseca in bom imela puncko. Tko da razmisljam o imenih: Zala, Julija, Katja……ce bi pa imela se enega fantka bi bil zagotovo Patrik ali Erik.

Meni pa je ime Gaja,všeč pa so mi še Julija,Zara,Manuela ali krajše Ela…Nuša,Sara,Kleja,Neli tudi ni slabo
So mi pa nenavadna naprimer Korina,Ejša,..

Za fante pa Luka,Žan,Patrik,David,Tilen..

Mi imamo Lariso in Tiborja.

moja tamala je pa Kristina

za punčko:
NIJA
SARA
ZARJA
ZALA
MILA
IZA

za fantka:
ALJAŽ
IZAK
BOR
SAMO
ŽAN
ŽIGA

Samo da zi povem, da izbiraš med zelo grdimi imeni. otrokom gredo na živce otroci, ki imajjo takšna imena. Pravijo, fa niismo ba Kitajskem.
Meni so zelo všeć imena
Anže,Rene, Aljaž, Maks, Ajda, Iza, Ana, Hana,…

Ne morem verjeti, da so ljudje v 21. stoletju še vedno tako obsojajoči! Za takšno govorjenje bi te bilo lahko sram! Izbira imena otroka je osebna odločitev dveh posameznikov ali posameznika in nihče nima pravice obsojati ali kritizirati njihove izbire, še posebej ne z besedami in tonom, ki jih uporabljaš ti.
Rada bi poudarila tudi, da se nihče ne rodi poln predsodkov. Če otroci doma ne bodo slišali, da se njihovi starši norčujejo iz imen, potem se tudi sami ne bodo. Imam sosede, ki so dali deklici ime Singrid Luciana. Pravijo, da deklice v vrtcu niso nikoli zafrkavali in da ima ‘Sini’ veliko prijateljev in je lepo vključena v družbo. Do njiju so pristopili le odrasli in jih obsojali. Problem torej ni v otrocih, ampak njihovih starših.
Naj komentiram tvoj dolgi spis o izboru imen Slovencev:
1. Imena, ki si jih zapisal na začetku kot primer ‘nenormalnih’ imen so povsem zgrešena. Hugo je staro germansko ime in priimek svetovno znanega francoskega pisatelja, Ivor pa bi moralo biti po tvojem mnenju dobro ime, saj je Ivor eno od starih slovanskih imen.
2. Slabe kombinacije imen kot so ‘Živa Zver ali ‘Maja Čebela’ res niso posrečena, a to spet ni področje, ki bi ga imel pravico komentirati.
3. Soča, Sava, Višja ali Kresnica so prav tako imena, s katerimi ni nič narobe, poleg tega kažejo na kreativnost staršev. Meni se zdita imeni Soča in Sava celo zelo lepi!
4. Andromeda in Atena sta starogrški imeni, nič drugačni od Aleksander, Leon ali Filip, le manj pogosta, kar pa še ni zadosten razlog, da o imenih daješ takšne komentarje.
5. Ne razumem kaj bi rad od staršev. Niso ti všeč sodobna imena kot so Zoya, Vanessa ali Žak (ki mimo grede ni izpeljan iz angleščine, temveč iz francoskega imena Jacques), prav tako imaš težave s starejšimi imeni kot so Gertruda. Tvojega sovraštva do starih imen najbolj ne razumem! So lepa in klasična imena, na katera bi morali biti ponosni, ne pa se norčevati iz njih na internetnih forumih!
6. Če eden od staršev prihaja iz druge kulture ni nič narobe, če da otroku ime, ki izhaja iz njegove države. Če bi kdo od Slovencev živel recimo v Belgiji, ne bi bilo tudi nič narobe, če bi bilo sinu ime Luka, ki je v tej obliki skoraj izrecno samo slovensko ime.
7. Dvojna imena niso ‘ameriška pogruntavščina’. Pravzaprav Američani nimajo dvojnih imen, ampak imajo srednje ime, ki ga nikoli ne uporabljajo. Dvojna imena izvirajo iz Evrope, Američani so idejo malo priredili in tako prišli do srednjih imen. Dvojna imena pa najdemo v vseh svetovnih kulturah, vključno z starimi Egipčani in Rimljani.

Upam, da bodo ljudje, ki se zgražajo nad izbirami in odločitvami (ne le kar se tiče imen, ampak na sploh) drugih ljudi, premislili in skrbela za svoja življenja, namesto, da se vtikajo v osebna zadeva drugih ljudi.

Meni so pa všeč tuja imena.

Malo čudno se mi zdi, ko dajo ljudje otroku angleško verzijo imena, če pa obstaja Slovenska, ki zveni enako. Če bi dal rad punčki ime Charlotte, pol pač tako napišeš, tle nimaš kej, ampak brez veze je pa dat otroku ime Carolina, Oscar ali Hannah, če pa obstaja Karolina, Oskar in Hana.

Slaba se mi zdijo tudi imena s šumniki. Sama imam šumnik v imenu in vedno sem želela živeti in delati v tujini, zato sem veliko zunaj države in VEDNO imam težave! Zdi se mi, da te šumnik nekako priveže v to državo, čeprav imajo otroci danes toliko možnosti za življenje kjerkoli na svetu! To se mi zdi kar kruto…

Meni so všeč za punčko: Asteria, Kiara Lena, Viktorija Luna, Atena, Despina Sena in Astrid Klea. Pa tudi posamično so mi ta imena všeč:) Všeč so mi tudi Beatrice, Eponine (iz literarne klasike Les Miserables) in irsko ime Niahm (prebere se Niv), ampak teh treh imen v Sloveniji ne bi dala otroku.
Za fantka mi je všeč Aleksej, Aleksander, Leon in Andreas. Zelo všeč mi je pa tudi ime Connor, ampak spet tega imena ne bi dala v Sloveniji.

Za fantka mi je najnajnajlepše ime Samo. Za punčko pa Agata.

Moja punčka se imenuje Tina. Če bi imela fantka bi ga poimenovala Jakob ali Aleksander.

Imena otrok imajo svoj čar in nekako podpiram idejo, da ko začutiš veš. Fino pa je, da se ve kaj dejansko pomeni ime in seveda je odvisno od tega, kje živite.

Meni sta tale Jakob in Aleksander zelo všečna imena, sem pristaš dolgih imen.

Ne pozabite pa tega, da ima ime velik pomen in lahko otroka zaznamuje v slabem pomenu, če je “čudno”.

Sem Astrid, stara sem 12 let. Moji sestri dvojčici (enojajčni dvojčici sva) je ime Ingrid… najina mami je Slovenka, očka pa Šved in živimo v Sloveniji. V šoli se nama nobeden ne smeji, ker vedo od kod prihajamo, drugače pa ima vsaka še slovensko ime. Jaz sem Julia Astrid, Ingrid je pa Ema… imeli sva težave vse do sedaj, ko sva v osmem razredu (preskočili sva sedmi razred), ker so mislili da se piševa Ingrid ali Astrid:)

jaz sem janja. ime janja je na 56. mestu po uporabi v sloveniji

New Report

Close