Najdi forum

imena otrok

Meni je všeč za punčko Melinda. Pa Sara mi je tudi všeč, čeprav jih je že veliko. In…ni slovensko ime, kot je ne prej navedla (Matej in Sara, menda…).

Za fantka mi je všač Samuel (tudi Samo ni slabo).

Ni mi pa všeč Lovro.

Alergijo pa dobim ob imenih, kot je recimo Patrik:)

Sploh pa mi ni jasno, zakaj pri našem ministru za promet naglašujejo PatrIk…na I. Sem vedno mislila, da je pAtrik.

Z vsemi se popolnoma strinjam,saj ima vsak svoj okus glede imen.Čez 3 tedne imam rok pa še zdaj ne vem kako bo otročku ime,ker se s fantom nikakor ne moreva odločit.Njemu so všeč močna imena,ki kaj pomenijo,meni pa kratka in jedrnata.Skratka tu imam nekaj imen: Punčka:Lia,Clea,Trina in podobno,za fanta pa : Kai,Britt,Tyr,Tian….
Čeprav niso slovenska so mi pa zeloo všeč.

MENI JE PA FUL LEPO IME AJNA, ZA PUNČKO :))))

Tudi midva se ne moreva odločit med moškimi imeni. Odločava pa se med Niko, Nace, Liam, Laris, Enej, Svit.

Če bo slučajno punčka, pa bo Pia, ampak previjo, da bo fant.

Kaj mislite, katero je najboljše? bi ful prosila za kakšen odziv. 🙂

Imena za fantka: Filip, Sergej
Imena za punčko: Ada, Julija

Definitivno zmagata: Frančišek in Frančiška:)

za punčko:EVA, GABRIELA, DORA, DOLORES, DORIS, ASTRID, KSENA(ZINA), NADJA, AJDA, TEA, LANA, MIA, NIKA, NINA, MATEJA, LINA, LEDA, SARA, ANDROMEDA, LUNA, ŽANA,
LAURA, DIJANA, ZALA, GLORIA, MAJA, MICHELLE(MIŠEL), HELENA, ELENA, DANA, SERGEJA, KRISTINA, NATALIJA, LORENA,LORELLA, INA, PATRICIJA,MARIJA, KIJARA,
KLARA, BRINA, ANJA, ŽIVA, GAJA,ALEKSANDRA, ANASTAZIJA(4 A-ja),LISA,ANINA
TAMARA,LIVIA,JANINA.

za fantka:MAJ,LEO, MATEO, DENIS, MARIO, MARK, MATIC, NIK, GAJ, JAKA, DAVID,AMADEJ, MARKO, ALEŠ, TIN, ŽAN, LEON, VITO AN, JAZUN(jaz in on), ANDREJ,MARCEL, SERGEJ, HERAKELJ, ORION, ORFEJ, DANIJEL, JURIJ, LISKO( :))

tuja:FRANCINE,HANNAH,SARAH,NICOLE,NIKKI,NICOLETA,JADRANKA,DONA JO, LEONNA.

LASS,NICCO,MARC,TED,DANN, GEORG, DARKO, BERNARDD, ALEJANDRO, EDWARD.

pa pozabla sem:BARBARA!

Ženski imeni:
Romana, Neža (rimsko in slovansko)

Fantovski imeni:
Gvido, Gal,Grega, Tim (vsa so slovanska ali grška)

Jaz pa imam sina Gregor in Matjaž, vnukico Laro, snaho Nadjo in Tamaro

in vsa ta imena so mi zelo všeč

lp

Si predstavljate, da bi Američani začeli dajat slovenska imena,
recimo Urška Jackson ali Tadej Kidman, Alenka White

??? Pa niso takšni kot premnogi Slovenci, ki msilijo, da s tem stopijo stopničko višje v življenju in
ne znajo ločit realnosti od fikcije (filmov, igralcev, pevcev), da sploh ne govorim o kar nekih izmišljenih imenih, Tyr????? jOj, to bi bla dobra terapija zame, če bi me želel kdo mučit….
Imena veliko povedo o starših in od takih, ki dajeo taka imena, se že vnaprej distanciram…

Ko razmišljam je celo bolje da je nekomu ime Maja,Nika,Luka,mARKO KOT MA VSAK 1 000 000 NA SVETU NPR.: Lundra,Regina,FlorijanAn,Branko…

Srečno pri izboru!

Moj primer: leto 1964

Mama reče: Irena
Oče reče: Sara.

Seveda je bilo po očetovo. Ampak potem je bila še tu krstna botra, ki je pristavila še svoj piskrček. Moram imeti še njeno ime, seveda tuje, madžarsko, čeprav sem SLOVENKA. Tako sem postala Šarolta Sara.
Problem: Ko je potrebno povedati ime me vprašajo: Kaj?, Kako? Napišejo mi Šarlota, čeprav moram vedno dati osebni dokument – tečna zadeva.
Tudi ime Sara se mi ne zdi tako super, ker imajo ljudje bujno domišljijo. Izpeljanke: Sarika, Šarika, Šara (to je za staro šaro) groza!!! Včasih me zagrabi, da bi koga na gobec!
Zaradi imena sem se kot najstnica počutila grozno. Hudiča, zakaj so mi dali tako ime?
Draga moja mama, zakaj nisi zmagala ti in bi imela lepo preprosto ime IRENA.

Sara je pac lepse imet, tudi Charlotte je prelepo ime, je bilo eno mojih favoritnih pri izboru za hcero, Irena pa je fuuuuul kmecko, no, sploh za male punce, Irenca ;))).. phhhh.
Zakaj pa pol poves oba imena, ne stekam? Pri nas ima hcera dva imena in nikjer, res nikjer, niti v vrtcu, v soli, niti na zdravstveni ali solski kartici nikoli (!!!!) ni imela napisanih obeh imen. Jaz jo vsepovsod prijavljam z enim imenom, prav tako ona sama in sicer z drugim osebnim imenom, ker jo tako tudi vsi klicemo, pa njej je bolj vsec. Je pa zeloo zadovoljna s svojima imenoma…

Osebno ne prenasam tipicnih slovenskih imen, ker s tem otroka zakolicis da ostane v neki zadrti Sloveniji, v tujini ne znajo izgovarjat raznoraznih imen kot so: Jerneja, Aljaz, Spela,Urska itd.. Katastrofa – sumniki so pri meni no go, ceprav je v zadnjih letih to meegaaa popularno kolko sem zasledila.

Vzhodnoevropskih imen enako ne maram (poljskih, ruskih ipd)…

Bolj kot imena pa so mi pomembne prve crke imen, najlepsa so mi imena ki se zacnejo s crkami:
S, M, I, A
V imenih me odbijajo crke kot so: U, D, vsi sumniki – sicnike pa imam rada in vsaj v enem imenu mora bit sicnik, tudi tipi s sicniki me bolj vznemirajo HA HA HA ;)))

pričakujema otroka če bo fantek bo Diego ce pa punka pa Tokio

Mi imamo fankta Tjaša…če bi bila punčka bi pabila verjetno Petra…

Se strinjam. Potem pa dobiš ven zmazke alla Kanenas Brozovič. Joj, nagravžno……..

In kje je potem fora da ima otrok dve imeni če vedno in povsod uporabljate samo eno?

Aja pa še to: ime še nikoli ni bilo in tudi sedaj ni ovira, če je nekdo hotel v tujino. Je prej zaplankanost druge vrste, delno od staršev podedovana ha ha ha

Meni je pa zelo všeč ime Žan Luka za fanka, al pa posamično Žan in Luka..
Za pučko pa Žana, fantu je pa ful všeč Karmen.

Jaz sem Ajda, moj brat je Gregor. Dejansko nemorem verjet kaj je zadnje čase s temi pasjimi imeni s tremi črkami, ko bi šla kar kozlat, npr. REA, TAI, SAI, al pa kakšen TJAŠ me tud kar mine živet.
Všeč so mi slovenska imena na primer moje in bratovo, pa tudi: Stanko, Gaber, Andraž, Oliver, Oskar za punčko pa Špela, Mojca… Pa čeprav se mi obeta življenje v tujini, tako da lahko naštejem še nekaj tujih imen ob katerih dol padem ko jih slišim, za fanta definitivno William, Thomas, Edward, za deklice pa Lilianne, Lorelai, Abigail…ohh

New Report

Close