imena otrok
Cvetober starih slovenskih imen, po predlogih nekih slovenskih sojeljubov.
nekaj predlogov za rojene med prejemanjem socialne pomoči:
Beda, Dobrožica, Gola
veterinarsko dete:
Ježumila
primerno za fotre, ki poimenujejo dete po mami:
Ljuta, Ljutica
in obratno, ne želite izpostavljati dobrih lastnosti drage maman:
Topa
če ste želeli fanta:
Manjdraga
za dete partijca:
Stranka
župnikovo dete:
Sveta
idealno za kirurge:
Vranica
direktorjeva punčka:
Živina
če izbirate po porodu:
Debeloglav, Glavač
idealno za posvojenca:
Prodan
drugi posvojenec, če prva posvojitev ni šla po planu
Manjdrag
za dete muzikanta:
Manjsvet
za dete najstnikov:
Motilo, Pomik
župnikov fant:
Prosilo, Svetec
če foter hoče, da maman poimenujejo dete po njemu:
Sebidrag, Zlodej, Truden, Trdoglav
Aja, še kakšno iz te štrcune.
to je splošno znano
črka R je kraljevska črka in daje imenu v katerem senahaja resnost in težo , čeprav je samo črka kot vse ostale
kot veliko oprsje ki da lastnici veliko večjo veljavo v primerjavi z žensko, ki ima manjše :-))))))[/quote]
A ti to resno, al kaj?
No, bejžmo vse neveljavne ženske na matični urad r-je v imena basat in k glumičiču silikone v prsi basat. No, vsaj pri prvem bom prišparrala 😉
ah imena imena…
no, če bi bil moj prvorojenec deklica, bi ji bilo ime Mathilda (ne morš da vrjameš a ne, ampak ati se je tko odločil)…hvalabogu je bil sine:)))))
pa s tem še ni bilo konec komplikacij okoli imen….izbrali smo dve imeni, eno bi prišlo v poštev ob normalnem porodu, drugo pa ob primeru CR….ker sem bila po anasteziji zaradi CR totalno out sem matičarki zdeklarirala obe imeni (ati je seveda rekel cool)…in tako ima moj prvi otrok dve imeni……….
Ampak ker smo še enkrat zanosili in ne smemo delat krivice drugorojenki, je tudi ta dobila dve imeni….
Olajševalna okoliščina (ali pa tudi ne) sin ima drugo ime po mojem dedku, hčerka pa po atijevi babici……..
toliko o imenih:))))
že od nekdaj sem zelo izbirčna za imena. vedno sem vedela bolj, katera mi niso všeč, kot katera so mi. Alergijo na primer dobim ob imenih Gašper in Anže. Žal mi ne delujeta možato… prej nasprotno. Kdor je na forumu omenil ‘Rožle’ .. svaka čast, da lahko svojega otroka tako kliče, ne da bi se spomnil na suhega, pegastega in rdečelasega usraneta pri Kekcu. Ne vzet osebno, gre le za mnenje .. in vemo, da so ta pač različna.
trenutno mi je všeč Patrik .. iščem še kakšnega, ki bi mi ne zvenel bedno.
Za žensko Eva ali Ana, ker sta oba ženstvena, pa kljub temu ne pocukrana in nežna.
Joj ljudje!
V gonji za tem, da bi izpadli fensi, šmensi in oh in sploh ne pomislijo, da z imenom zaznamujejo človeka! In to za celo življenje!
Pasja, tuja imena in imena iz pravljic in filmov po mojem dajejo ljudje, ki niti slučajno niso trdno na tleh, sploh pa ne dovolj zreli za starševstvo.
Slovenci imamo dovolj lepih imen, ne bi rabili take imenske navlake.
men so pa všeč imena, pa ne bom rekla nevem kako slovenska (čeprav se mi zdi da večinoma vsi so) ampak pač preprosta, lepa.
tako da takoj odpade kaksna Lia, Tia, Nai, Tai, Kiara pa podobno.
ta imena so mi čisto ”mimo”
upam da nism koga uzalila, ampak moje mnenje pac. 🙂
so mi pa usec jaka, luka, barbara, urša, itd.
veste stara sem 31 let in rodila sem je punčka in ji je ime Eva piše se Kukovec ij je že stara 2 leti že bi jo videli bo joj možganski tumor imaaaaaaaaaaaaa neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(:(