Najdi forum

imena otrok

Kaj pa pravite na tole?

http://www.stat.si/imena_top_imena_nova.asp

Bleona, Kimi za fantka in punčko, Nej, Ensar …

Meni so pa še vedno svetovno lepa imena Urša, Tina, Irena, Metka, Špela, Nada, Beti… za fante pa Peter, Matjaž, Mitja, Matej, Uroš, Jernej… še kaj bi se našlo. No, saj danes bi otrok z enim od teh imen kar malo izstopal. 🙂

hehe..torej moj izstopa, ker je Jernej. :))) Itak ja, če je moj sin. haha.

Meni osebno so všeč slovenska imena.

Za tako stare, kot je tvoj sin, ne vem… poznam pa enega prav toliko starega Jerneja, medtem ko za kakega osnovnošolca s tem imenom ne vem.

Hči ima sošolko z enim od teh včasih zelo priljubljenih imen, pa ne bom napisala, katero je, da me ne bodo prepoznali. Ker je po mojem edina daleč naokrog.

Pa še enega fletnega imena sem se spomnila. Toni. A ni lepo?

A veš, da pred 19 leti nisem poznala niti enga otroka z imenom Jernej. Meni je pač bilo zelo všeč.
Toni……mi je všeč. Lušno ime in malo uporabljeno danes.

Kaj pa Rožle? 😉

Kaj pa Rožle? ;-)[/quote]

Poznam par, ki se je do konca prepiral, ker je on želel, da bi bil fant Rožle:) Na srečo se jima je rodila deklica in je bil prepir v hipu pozabljen.

No, mi je lepo, sam svojemu otroku ne bi dala to ime.

:))))
jaz sem bila 100%, da bo, če rodim hčero, Lina; ko pa sem videla mojo malo pikico pa sem si v trenutku premislila,zanimivo a ne? :))
Če bi bil pa sin, pa bi bil Gal. In ja, Gal je staro slovensko ime.

Meni je lepo Neža, pa vsi pravijo, da je starinsko… Itak pa pričakujem fantka tko da sem imela dela z fantovskimi imeni.

Ko sem bila porodnišnici za mojo drugo pupo, je ena dala ime sinu Anton. Se mi je zdelo tako lepo.

(Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne - vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav.)

Sodelavka ima Nežo; zelo lepo ime.

Neža, Zala… verjetno še kako staro ime so trenutno spet in. Poznam kup Než in Zal.

Ti si prav ZALA! :))))

A ti to meni?

:))))))))))
JA.

Jaz imam rad slovanska imena. Bojan za fanta ali Alenka za deklico.

Meni so pa všeč predvsem kratka, “domača” imena (vendar ne kao tista “starinska”), po možnosti brez šumnikov…
Lp, očka12

:-)))))))))))))))))) si mislil reči: partizanska, ne slovenska :-)))))))))))

New Report

Close