Ima morda katera izkušnje z gin. dr. Polono Jerman Kačič (LJ)?
Jaz z njo nisem imela nobenih težav. Dala me je na vse preiskave, kar sem jo vprašala mi je b.p. odgovorila. Res pa je, da sama od sebe bolj malo pove, samo to, da je vse ok.
Meni je to zadostovalo.
Tudi vprašala me je, če mi ustreza določen PDP (zaradi porodniške), kako s epočutim, če lahko hodim v službo…Celo nosečnost sem se počutila super, mi bi pa kak dan bolniške pasal, da bi počivala(sploh proti koncu), sam je nisem zahtevala in sem do zadnjega delala. In ni mi žal.
Srečno.
Pozdravljene,
omenjeno ginekologinjo sem imela tudi jaz kakih 6 ali 7 let. Vse kar ste napisale, povsem drži, le da sem jaz njeno salbo voljo še nekako prenašala, a kakšne nadpovprečne strokovnosti nisem opazila. Naj delim še svojo izkušnjo, tudi pri meni zavija z očmi, ko jo kaj vprašam, sama od sebe ne pove nič, slabe volje gleda v monitor, tebe komaj pogleda. Da ti vedeti da ji greš na živce, in ti in njena služba. Prekipelo pa mi je, ko mi je pri rutinske pregledu mimogrede omenila da ima glivice, in ker sem jih takrat prvič imela, sem jo vprašala, kako sem jih dobila. In mi je rekla: “Ali ste vi kaj hodili v šolo?” HALOOOO!!! Kako mi lahko odgovori tako nesramno, tega je že nekaj let in še vedno ne morem pozabiti. Zaradi tega je minilo že tri leta in se ne spravim k njej, zdaj pa je že čas, da se odpravim h G, ampak k njej ne več. Pozdrav
Njen hlad sem se prenesla, me je pa vse bolj skrbela ta njena strokovnost, ki jo nekateri omenjate. Na primer, se nikoli ni slisala, da bi bile ribe zaradi zivega srebra skodljive v vecjih kolicinah. Tudi na moje vprasanje, katera etericna olja so skodljiva in katera ne, mi ni znala odgovoriti. Kako naj clovek zaupa takemu zdravniku? Hvala lepa. Jaz sem jo raje zamenjala.
Glede živega srebra – okej. Glede eteričnih olj – če od vsakega zdravnika pričakuješ, da bo takšne stvari vedel iz glave (pa še za vse zdravilne rastline in druge arcnije), potem je edina rešitev zate samozdravljenje. V dobi interneta tudi ni nobena znanost priti do takšnih podatkov. Pri vsakem zdravniku lahko najdeš takšen “feler”, čisto pri popolnoma vsakem.
Sploh pa, če si tako vneta uporabnica eteričnih olj, bi vse to morala vedeti že sama, zaradi svoje varnosti, ne samo zaradi otroka.
Zdi se mi, da si krivična do omenjene ginekologinje.
Jaz sem pri njej že od začetka, torej 18 let. Pod njenim vodstvom sem tudi rodila otroka. Vse BP. Vse, kar sem hotela vedeti, mi je normalno povedala. Pri nuhalni je bil otrok tako obrnjen, da mi je naredila vaginalni UZ in mi pri tem tudi povedala spol (in ga tudi zadela).
Do mene je bila vedno spoštljiva, tako da nimam kaj reči. Spraševala sem jo vse živo, od mačka, ki je bil pozitiven na tokso, do carskega reza. Vse mi je normalno povedala. Mogoče res ne izbira lepih besed, ampak sem tega od zdravnikov že vajena.
Praktično vsakič ko sem bila pri njej, mi je naredila UZ (ene 5 al pa celo 6). Dobila sem slikice, do moža se je vedla normalno. Na koncu jo je malo skrbel moj CTG in mi je dala napotnico za porodnišnico. Ujela je tudi moj diabetes in me poslala na test.
Raje imam strokovnjakinjo, ki mi pove samo tisto, kar moram vedeti, ne pa vsakega brezveznega detajla, zaradi katerega se lahko potem doma obremenjujem in me skrbi.
Jaz sem bila pri tej ginekologinji že zelo dolgo nazaj in samo enkrat pa nikoli več, takrat sem šla privat. Pregledala me je tako da me je še cel dan vse bolelo, bila je pa ful neprijazna oz hladna kot led. Njena takratna ordinacija je bila hladna in grozna. Sem se počutila kot kos mesa v mesnici.
Je ne priporočam.
Pozdravljene,
ko tole berem, kar ne moem mimo tega, da ne bi še sama kaj napisala…
K dotični dr. sem hodila kar nekja časa nazaj, moram povedati, da je bil vsak pregled prava muka, že en teden prej me je zvijalo po želodcu.
Zdravnica je groba, hladna, nesramna … in še in še…
Ko me je sredi nosečnosti spravila še v jok sem jo takoj zamenjala! Šele nato sem videla, kaj pomeni imeti dobrega zdravnika in kako zelo grozna je bila tale Kačičeva.
Nikoli nikomur je nebi priporočila!!
Drage dame,
moj prvi ginekološki pregled pri 17 letih je bil pri dr. Poloni Jerman Kačič. Takrat in nikoli več! K njej sem šla zaradi dolgih in bolečih menstruacij in ne zaradi kontracepcije (ki je tudi nisem dobila). Bila je groba, hladna, neprijazna. Si predstavljate kako se počuti najstnica na prvem ginekološkem pregledu pri taki zdravnici? Poleg tega je bil v ordinaciji en krasen mlad zdravnik, predvidevam da praktikant. Ni mi povedala ne kdo je ne kaj dela tam. Je pa tako sedel v ordinaciji, da je gledal direkt v moje golo mednožje. Za naslednji ginekološki pregled sem izbrala sedaj upokojenega ginekologa dr. Kovačeviča, ki tudi ni slovel po zgovornosti, mi je pa zelo pomagal pri prvi zanositvi in odlično vodil celo nosečnost. Žal ga je bolezen prisilila k upokojitvi. Pri njem sem bila celih 18 let in mi ni žal. Priznam, da je tudi trenutna ginekologinja, s katero sem zadovoljna in vodi mojo drugo nosečnost, bolj groba od njega. Lahko priporočim njo: dr. Petra Eržen Vrlič.
Pozdrav, še moje mnenje…Dolgo že hodim ( sem hodila, ker je šla zdaj v pokoj) k njej…Z vsem se strinjam – mrka, hladna, ko da ji je služba odveč. Glede strokovnosti ne morem komentirat, preglede je opravila v redu, nimam pripomb.Glede vprašanj – težkooo da dobiš kak odgovor. Enkrat je bilo nekaj situacija, ko sem se ustrašila, da je kaj narobe, solze so mi začele tečt – ona pa nič- če bi mi vsaj rekla kako prijazno besedo. Nič.Ampak hec je- ko si misliš, da si sam najbrž tako občutljiv, potem pa- odkrijem tole temo in vidim, da nisem edina!! Nisem je zamenjala, ker pač tisti en pregled na leto ali tri “daš skoz”.
Dobila sem obvestilo, da ne dela več…Bom videla kako bom dalje. Pri takih zadevah kot je obisk ginekologa, rabiš prijeten pogovor, odgovore na vprašanja.Sestra Ula pa ( in še prej Irena) živo nasprotje. Sestra Ula, super ste! Prijazna, vedno jo lahko vprašaš še kaj dodatno.