Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Ima morda katera izkušnje z gin. dr. Polono Jerman Kačič (LJ)?

Ima morda katera izkušnje z gin. dr. Polono Jerman Kačič (LJ)?

No, saj že v naslovu piše, zanimajo me vaše izkušnje s to ginekologinjo, če jih imate (dobre, pa če so, tudi slabe, da se vem odločiti). Po tej nosečnosti bi menjala G in mi je sodelavka priporočila njo, pa bi se prej rada prepričala, da ne pridem z dežja pod kap.

Hvala,
LP

Odvisno kaj od tega kaj pričakuješ od nje: je strokovna in natančna, hkrati pa ponavadi slabe volje in ničesar ne razloži oz. pojasni. Za vse si moraš pripraviti vprašanja in biti kar tečen, da ti kaj pove. Včasih te kar malo nadere. Kar se nosečnosti tiče redno pošilja na preglede, vse preveri…

Hvala, JaNja – če ti ni odveč, še eno vprašanje. Saj mogoče bo malo neumno zvenelo, ampak kaj se razume pod “strokovna”? Ker to sem že večkrat slišala, v praksi je bilo pa potem hudo čudno … Tolk čudno, da se je kar nekaj strokovnjakov čudilo. No, samo preverim.

Aja še to, kako to misliš, da te nadere? Ker joj, ne vem, če bi v nosečnosti ravno rada, da me G nadira 😉 Pa tudi drugače ne, ne vem, no …

Saj zdaj sem pa že z iskalnikom malo pogledala. Pa moram pripomniti, da je neverjetno, kako deljena so mnenja. Bom še zelo premislila. Ne vem, če si zares želim kombinacijo strokovnost + slaba volja + tišina … Nekaj podobnega že imam zdaj, samo da tudi v strokovnost malo dvomim.

Veliko raje bi komplet strokovnost + prijaznost oziroma vsaj kanček empatije, ne vem, zakaj pri nas to ni nekaj samoumevnega za poklice, kakršni so pri delu z ljudmi … No, nekaj bom že našla, ni vrag. Hvala za info, LP

ej, pomladno dete, tale opis se pa bere, ko da je dr.House v ženski obliki:))))

milikaa, TV vse prenese 🙂 jaz samo vem, da moje češpljice v živo takim Housom ne grem več izpostavljat. Pa House ima same eksotične diagnoze in recimo, da je zato svojga dnarja vreden. Tle gre pa za čist običajne ginekološke stvari in da me G nadira pri določanju tega, kaj se mi spodaj dogaja, se mi ne zdi glih vrlina. Ne vem, no. Moram pa sodelavko še enkrat pobarat, kaj se ji zdi fajn na tej G, da ne bom delala krivice komu.

Te povsem razumem. V realnosti tudi jaz niti pod razno ne bi hotela zdravnika ala House srečati. Bi skos sam jokala.
Si predastavljaš, da dobiš takega pediatra v bolnici??? Se ti glih zmeša!

Pod strokovni sem mislila, da ima vse urejeno: datume pregledov, laboratorija, vse preveri… Na nuhalni se spol še ni videl in je rekla, da bova na morfologiji in takrat je seveda vse zmerila in sem čakala, da pove in nič. Zlezem s stola in prosim, če preveri še spol in me nadere, da to ni pomembno, da za to ni časa, da bi morala takoj rečt… Skratka ni me hotela še enkrat pregledati, pa zunaj ni imela gužve. Tako da spola nisem vedela do poroda. Sama redko kaj pove, na UZ redko kaj pokaže, partnerja ne vidi rada zraven, ob vprašanjih pa je odrezava.

Zelo dobra je nova ginekologinja na Vrhniki dr. Koželjeva, vendar ima vse polno. Jaz grem k njej kar samoplačniško, dam 20 eur, pa je vse ok.

Aha, na urejenost podatkov potem misliš. Hm, nekaj podobnega pravi tudi moja sodelavka, ki pa tudi omenja odrezavost in podobno. Samo nje menda to ne moti, meni je pa važno, ker že zdaj imam v tem pogledu rahlo katastrofo. Tako da … me je že odvrnilo vse tole, kar je tu povedano, in kar sem prebrala tudi od drugih. Vsekakor hvala za info, mi je prišparalo precej potov.

Jaz sem tudi hodila k njej. O strokovnosti ne bi, ker nisem kompetentna. Glede tega sem ji pač zaupala. Njen odnos pa mi ni bil všeč. Vsak pregled mi je bil mučen, ker sem imela vedno veliko vprašanj, pa si nisem upala vprašati drugega kot to, če je vse v redu. Veliko bolj zgovorna in prijazna je njena medicinska sestra.

Vedela sem, da moram pred nosečnostjo zamenjati ginekologa, ker si ne predstavljam, da bi morala odgovore na moja nosečniška vprašanja dobesedno vleči iz zdravnika.

Tudi jaz sem hodila k njej, zdaj razmišljam o zamenjavi. Točno tako, kot je napisala suziq.
Pravijo, da je strokovna, zato sem ji zaupala. Je res bolj tiho, kar sem jo vprašala, mi je sicer brez problema odgovorila.
Ko je bil mož zraven, je bila najbolj zgovorna in prijazna. Me je dala pa na vse preiskave in s tega vidika nisem nič pogrešala. Mogoče samo kakšen nasmešek ali dav. Če si občutljiva, vsekakor močno odsvetujem.

Pa še to, med. sestra, ki je bila tako zelooo prijazna je šla ravno v pokoj, ko sem bila zadnjič pri njej. Škoda.

hvala tudi vama – ma, nisem med občutljivimi, daleč od tega. samo moti me, da moram jaz v službi, kjer tudi delam z ljudmi, biti vedno prijazna, tudi če imam slab dan (da ne bo pomote, zelo rada sem prijazna in vesela, vsekakor rajši kot slabe volje, tudi če me kaj grize, tega moje stranke in sodelavci ne bodo opazili).

pri zdravnikih je pa včasih tako, da ne veš, a si ti tam zaradi njih ali je obratno. in včasih zgleda, kot da jih moraš prav prosit za informacije. ma, ne vem, no, pa saj so dolžni jih dajat. če je še tolk strokoven, z mano nima kaj bit neprijazen in na vsa vprašanja pričakujem odgovor. ker – toliko denarja kot jim zdajem vsak mesec od plače … ne vem, no. a če je zdravstvo javno, moram kar potrpet in pogoltnit svoja vprašanja ali kako? saj če so butasta, mi lahko to na lep način pove, tudi moje stranke sprašujejo vse sorte, pa jih znam pomirit. ne pa v fohu, kjer gre za veliko bolj občutljive zadeve.

ker se trenutno ubadam s točno takim primerkom, vidim, da dotična g ni rešitev, prišla bi na zelo podobno, tako da – ne, nisem iobčutljiva, ampak ne hvala, da bi morala tudi po zamenjavi vse iz nje vleči 😉

aja btw pa sem zelo razumevajoča, vem, da smo nosečke, pa pacienti nasploh včasih zelo naporni, in poskušam omejit svoja vprašanja na najbolj nujna. ampak napornost tvojih strank ne bi smela biti izgovor za to, da si tiho ali pa neprijazen, če te kdo kaj vpraša.

včasih se mi zdi, da bi naši dohtarji (ne vsi, nekateri pa res) rabili kakšen poglobljen tečaj iz medsebojne, nenasilne komunikacije ali pa kar socialnih spretnosti nasploh.

Jaz sem se odpravila k njej po zamenjavi Kovačeviča v ZD Metelkova. Zaenkrat sem zadovoljna. Res je, da je tiha in zgleda strogo skoncentrirana, ko preizkuje z ultrazvokom trebuh, ampak jest jo kr uprašam, in za spol, in ekran je obrnila k meni da sem lahko videla dete, mela sem še nekaj vprašanj, pa je rekla da bi se pol zmenili,ko konča s pregledom, pa sem potem pozabila vprašat.
Kaj pa vem…. res sem šele četrtič bila pri njej, pa zaenkrat sej pravim,..o.k.
Bomo vidl kuko bo naslednjič..

Tudi meni bi bila prijetna. K njej sem hodila na preglede pred nosečnostjo, ko sem zanosila sem zamenjala ginekologa. Sem slišala kar nekaj slabih izkušenj z njo.
Res ti je ne priporočam.
LP

Zdravo,

jaz pa hodim k njej zdaj po menjavi svoje dolgoletne ginekologinje, in lahko povem, da je DR. Polona odlična. Komentira takrat ko je treba, vprašaš lahko karkoli in vedno strokovno odgovori. Mene je imela zdajle čez, ko sem imela izvenmaternično nosečnost in vam povem, da nisem podvomila v njo niti za sekundo. Pač me je poslala naprej na urgenco, ko je bila v svojo diagnozo povsem prepričana.
Ima pa sestro Ulo, ki jo jaz poznam že od prej.
Torej, dekleta, če potrebujete klepet ali nasmešek ga boste dobile od sestre, Polona je pač resna in deluje zadržana, ampak ni. Ko se pojavijo težave, svetuje in se ti popolonoma posveti. Kar pa je najbolj pomembno je to, da ne naklada, kadar ni treba.
Saj prideš na pregled in ne na kavo.

Pa lep pozdrav,

Nataša

če je to G na matelkovi 15 ti nekakor je ne priporočam

ženska sam hudič

kot so že nekatere pisale nič ne razloži vedno slabe volje in tudi žalit zna zelo lepo!!! jz sem to doživela ko sem šla h njej na NS in nikoli več h njej niti do vrat ne k mislim da sem pa pošteno plačala 13.000 sit in če sem res debela” pri 70 kg” bi lahko ta komentar obdržala zase!!!

niti slikice mi ni mogla dati ene lepe dala mi je eno ki pa moraš biti že res mojster da kej vidiš tiste lepe ki se otroček pa dobesedno vidi kot da je že rojen “tako lepo se ga je vidlo” pa jih je obdržala kljub temu da sva jo z možem prosila da če bi mi pa lahko dala eno malo lepšo oz bol vidno slikico

res iz srca ti jo ne priporočam

jaz imam tudi dobre izkušnje,kot Nataša2308… res ni ravno zgovorna in tudi topel nasmeh ni njen zaščitni znak, ampak pove vse kar vprašaš, meni je v nosečnosti zelo velikokrat dela UZ, ker me je skrbelo, vsako mojo pripombo je vzela skrajno resno in vse preverila, v mater.knjižici sem imela vse tako lepo napisano in urejeno, da so jo celo vporodnišnici LJ pohvalili, da kaj takega že dolgo niso videli…zamenjala sem že kar nekaj G in bolj nežno pri pregledih že težko najdeš… ne vem, odvisno kaj ti je pomembno… jaz je ne zamenjam, saj je dobrega G res težko najti in meni je dejstvo, da ji lahko strokovno zaupam bolj pomembno kot pa njena nepreveč dobrovoljna narava…
nova sestra Ula pa je ravno tako zelooo prijazna, kot je bila prejšnja sestra, ki je šla v penzjon.
lp

Uf, mam pa res srečo z ginekologinjo… cel cajt se reživa, komot vse vprašam, še nikoli nisem imela občutka, da bi ji bilo kaj odveč… V čakalnici vedno čakam več kot eno uro, ma ko jo zagledam, vso nasmejano, mi ni žal… :)))

Če bi me kdo nadiral bi mu pa zabrusla nazaj… nisem čisto nič manj vredna… oz, se tako ne počutim….

Tudi z dr Hausem bi se komot srečala… hahaha

Sama sem jo imela pred 10 leti in ravno zaradi nje sva s partnerjem izgubila 3 leta življenja. Ker sem se ji zdela premlada za neplodnostne težave, me je venomer odpravljala z izjavo, saj ste še mlada, sej bo, samo telovaditi je treba, pa sem jo vztrajno prosila, naj me da na preglede k specialistu pa me ni.
Takoj, ko sem jo zamenjala je drugi ginekolog videl, kaj vse je bil pri meni problem.

Lahko, da se je skozi leta popravila v diagnostiki in opazovanju a zame bo vedno ostala nesposobna ginekologinja.

Pozdravljene,

bom dodala tudi jaz svoj komentar glede navedene ginekologinje in sicer je v večini precej negativen.Je moja prava ginekologinja in hodim k njej že kakšne 10 let. Dokler sem hodila samo na redne ginekološke preglede se je še dalo zdržat – enkrat na leto da jo vidiš še gre. Zdaj pa ko sem noseča ¸pa mi je vsak mesec prav mučno hoditi na preglede, saj ne izveš popolnoma nič. Če pa jo že strahoma kaj vprašaš pa kr zavija z očmi in ti komaj kaj odgovori ter ti reče saj je vse ok. kaj sploh sprašuješ. Strokovna je, vendar je njen odnos do pacientk-vsaj do mene precej hladen, odrezav in velikokrat žaljiv. Prve mesece nosečnosti me je sekirala zaradi previsokega pritiska, ki sem ga imela samo pri njej, drugače – pri drugih zdravikih in doma imam bolj nizkega. Samo pogled na njo in njen pristop mi ga dvigne kar se ji zdi čudno. Sedaj pa mi teži da se predebel in kaj se grem da sem taka….Teži in žali te za nepomembne stvari. Da ne govorim o bolniši, ki mi jo noče dati (in kar vpije name ko jo omenim), glede na bolečine ki jih imam v trebuhu in utrujenosti, ter vrtoglavicam. Moraš delat do konca in tudi če hodiš po štirih iz službe jo to ne zanima. Halooooooo.
Vsakič po pregledu zapustim ordinacijo z solznimi očmi in občutkom neke krivde, ker te notri tako brezbrižno obravnava kot da nisi človek in ima samo ona ful dela.
Tko da vam jo punce resnično ne priporočam in sem se 100% odločila da jo zamenjam in si že iščem nekoga novega. Če ima katera kakšen predlog kje v Lj je dober ginekolog naj prosim javi.LP

New Report

Close