Hujšanje se nadaljuje …
Astrid, zadnjih 5 kg je najtežjih, ker gre počasi in ker si nekako že kar zadovoljen z videzom.
Jaz sem našla čist svoj način:
Zjutraj spijem belo kavo (2 dcl mleka in kavo, ker to obožujem in bi težko pogrešala) – to štejem za cca. tam 140 kcal
Malicam kakšen jogurt in kruh ali jogurt in eno jabolko ali kak drug sadež (to je tam enih 250 kcal)
Za kosilo jem mali obrok vsega, le ne veliko zabeljeno – dam si na mali krožnik kosilo in to ima tam okoli 400 do 500 kcal
Ostale kcal do cca enih 1200 si privoščim zvečer. Veš – če jem kaj bolj kaloričnega pač to vkalkuliram in manj pojem za večerjo, če ne pa več.
Ne pijem pa nič kaloričnega, le vodo in nesladkan čaj ali kako nekalorično pijačo (npr. tudi coca colo light, če se mi zalušta).
Predvsem, ker ne pijem mleka in sokov, kar tako, mi več ostane za pojest, kar pa mi je lažje. Pijem lahko karkoli.
Pri meni to laufa. Vsak mora pa vedeti kaj lahko in česa ne more pogrešiti.
tak ste vse navdušene, da ne vem, če se vam ne bi kar takoj pridružla. še v enem poskusu več…
sam ne vem, mene matra to, da lahko ješ sadje, zelenjavo, jogurte, bla bla… vsak dan ob taki hrani ne bi zdržala, če bi pa jedla še kaj drugega, bi se mi zdelo, da jem veliko preveč in bi imela, naprimer, že pri koščku kruha občutek da ne jem prav. pol bi si pa spet misla, da če sem že kruh, pa lahk še malo klobas, sam zdaj, pa nasledni obrok bi blo podobno, pol se pa spet zaveš, da je minlo paer tednov in sem spet prekinla. pa spet jovo na novo, kar je zelo težko. skoraj mi bolj odgovarjajo diete, kot npr. ukc, kjer je vse točno določeno. sam ko mine določen čas, še posebej pa ko se mi začne poznat, da nuimam več tolk kil, in me začnejo vsi okol hvalit…namest da dobim še več motivacije, se začnem fajn počutit, pa spet neham.
?????? kaj naj?
po eni strani se skor ne upam odločit, ker začnem zelo navdušeno, potwem pa sem spet razočarana. navadno…
imela sem 73 kg na 160 cm, pa sem spomladi začela z dieto in prišla že na 62, 5. fant mi je obljubil nagrado za 60, pa ne gre…zdaj mam spet 67, pa tak blizu ko sem že bila…
se pozna da je dež, grem raje še mal okaj naredit, ne da sam jamram…
se oglasim, ko bom boljše volje…
baj baj
Nika, kar pogumno !! Naj te ne zapelje želja po hrani, poskusi se s čim zamotit. Danes res ni veliko forumovcev tu, le kam so vsi izginili ? V času mojega hujšanja, sem ob napadu lakote, takoj začela s čiščenjem po hiši. In to predvsem prahu iz polic, kar ti vzame veliko časa, ker moraš premakniti to, pa to, pa to in veš je kar pomagalo.
Lepo se imej !
Lp, Jana
pozdravljene!
prav prijetno mirna nedelja je danes, se vam ne zdi? mogoče samo pri meni:)
sem bila pridna in nisem jedla skoraj nič redilnega, če odmislim dva bombončka.
ampak volje, da nekaj konkretno naredim, da se odločim in zmečem vso napačno hrano stran, pa ni. naj me nekdo prisili, da začnem resno!!!!!
ok, uživajte v vikendu. odkar hodim v službo, je taaaak kratek, pa tak fini obenem…
baj baj
Dobro jutro punce!
No pa je spet vikend za nami. Jaz sem imela kar prijeten vikend kljub slabemu vremenu. Bilo mi je sicer žal, da smo zamudili viteški dan na gradu, ker v tako slabem vremenu z otroki nismo šli niti pogledat. Tole vreme je prav krivično, saj je zasralo že dve ljubljanski prireditvi. No pa kaj čmo. Žal mi je zaradi organizatorjev.
Čez vikend nisem bila ravno na dieti, sem pa bila veliko bolj pridna, kot pretekle tri tedne. Mislim, da se spravljam nazaj v stare tire in to mi je všeč. Takoj sem bolj zadovoljna sama s seboj.
Kako ste kaj ostale?
Dobro jutro
Danes sem super zadovoljna s seboj.
Res da tehtnica kaže že spet 80.3 kg. Toda ni več kot pretekli ponedeljek. Smo imeli ta konec tedna dve pojedini. V soboto v gostilni (po 5 uri popoldne).
Včeraj pa doma. Sva z možem kuhala (v glavnem bolj on) za 17 ljudi. Vam povem meni:
– predjed: pršut, losos, tri vrste sira, fige, mango, šampanjec
– juha – domača, goveja z domačimi rezanci
– glavna jed:
– polnjena telečja prsa
– telečji medaljoni
– svinjska pečenka z omako iz jurčkov
– sesekljana pečenka (pečenka Stefani) z gobovo omako
– puranji zrezki v smetanovi omaki
– piščančni fileji po dunajsko
– solata : berivka z fižolom, stročji fižol, pečena paprika, pečeni melancani
– sotirana zelenjava (grah, stročji fižol, brstični ohrovt, cvetača)
– priloge (krompir na ocvirkih, riž z grahom, krompir jevi koščki pečeni v fitezi)
– za zakjuček pa še:
– ledena ali navadna kava
– torta (čokoladna)
– razno drobno pecivo
– sadna solata postrežena v dinji
– banana split
Je bilo dobro. Pa sem bila karakter in sem do kosila jedla samo sadje (in tri koščke pršuta). Od glavne jedi pa telečji medaljon, majčken dunajski zrezek in veliko solate ter nekaj pečenaga krompirja. Ker pa so sladkarije moja šibka točka sem se tu pregrešila na celi črti (dva koščka torte, 6 čokoladnih bombonov ter piškotiiiiiii).
Za večerjo sem pa sadno solato in pospravljanje.
Če je človek karakter, pa gre. Lep vikend vam želim
Mateja
Zdravo vsem,
tudi meni kaže tehtnica pol kile več, ampak ni da bi se človek sekiral. Je bil pač malo bolj naporen vikend, kar se hrane tiče. Včeraj sem končno Orbitrek spet spravila v pogon in bo moral zdaj res vsak dan delat.Ga bom tepla, če ne bo hotel.
Špela,
na gradu sem pa jaz bila včeraj proti večeru, saj je nastopal tudi moj sine.Spet so bili najbolj zabavni Čehi.Še dobro, da je tista na pol zgotovljena dvorana, da so bili nastopi notri.Zvečer so imeli še pojedino, Čehi so bruhali ogenj, tako da je bilo kljub mrazu in mokroti prijetno. Škoda res, da ni bilo več obiskovalcev.Letos bodo imeli pač zgubo, kaj čmo.
Kam je pa Hruška odpadla ?
Lp,Kaja
Evo še mene. Lep pozdravček. Vaga ni pokazala nič novega, ne gor ne dol. Res je, da sem sama kriva, tudi pri nas smo praznovali roj. dan v soboto. Na srečo vsaj gor ni šlo. Sedaj je do božiča mir s temi praznovanji :))))
Aja pa še to. Našla sem kasete od Tae bo-ja in to v knjižnici :))))) Ker spadajo pod leposlovje jih sposodijo za cel teden in to še brez plačila.
Dobro jutro vsem!
Spet je nov delovni teden pred nami. Na primorskem je dež in kar zdi se mi, da bo zdaj pa res konec s kratkimi rokavi… šmrc…
Moram reč, da sem vam dolžna zahvalo, dekleta. V petek sem imela dan slabe vesti.In ker ne želim moriti (suhe) okolice s svojimi križi, sem se spravila na forum. Dobila sem ultra hitre odgovore in resnično so me spravili gor. Po vaših hitrih odgovorih v petek sem dejansko šla domov dobre volje. In danes imam (upam) trden cilj: počasi, a zanesljivo. Zaenkrat cilj 65 kg. To je skoraj 10 kg. Nadzor prehrane in telovadba, pa bo. Začetek danes – 17.09.2001.
še enkrat hvala Kaji, Špeli, morski deklici, sončnici… pravzaprav vsem.
Skupaj je lažje, kajne?
Zdej pa grem kej delat, da bom upravičena do plače… haha…
lep pozdrav,
Astrid
P.s. Ej, veste kaj me najbolj demoralizira? Ko grem ven in so same suhice, ki žrejo in žrejo…pa kam jim gre pri bogu???!
Pozdravljene tudi iz moje strani!
Hruska, super, da si jih dobila.. jaz se jih vedno nimam. :((
Se vedno mi nisi povedla, s kerga brega si!! :))
Drugace pa dans nisem upala na vago stopit. Res ne. Ker me je strah.. nekako cutim, da sem se malo zredila. 🙁
Morem se ta tedn k sebi spravit in bom naslednji ponedeljek stopila na vago.
Se mi zdi, da sem malo v krizi.. pa se “nekaj” me sili, da gresim.. saj vem, da sem tisti nekaj jaz sama.. ampak.. vseeno mi ni jasno, zakaj sem izgubila vso motivacijo!?
LP
Astrid.. za suhice se tudi jaz sprasuje, kam jim gre…
Pa se tolk sladkarij pojedo..
Ampak, dolgorocno to ni vredu.. mogoce bodo zaradi tega tudi one cez nekaj casa postale debele..
Ne privoscim tega nikomur, res ne..
Ni fajn, ko se vedno sekiras, ce si vredu, ce zgledas zelo debel v teh hlacah, skusas prikriti trebuh..
In pol ne ves, kaj si naj obleces.. pa tako fajn je, ko malo shujsas, ko so ti stvari na veliko.. potem pride nekaj, da se pregresis.. in si spet v krizi, vedno znova si postavis cilje, vedno tezje je.
Sploh ne stejem vec, kolikokrat sem si cilj ze zastavila..
Tea,
ja, vse mi je jasno kako to zgleda. Ampak, hm… recimo tako, da ima vsak svoj križ…eni večji, eni manjši…eni bolj očite, eni manj…. samo popolnosti pa ni…
Kako že pravijo? “nobody’s perfect, but who wants to be nobody?”
Meni je ta stavek kao v tolažbo. Sicer pa, zdravje prvo, pol pa lepota… zato pa hujšamo,a ne? V volji je moč!
lep pozdrav…
Astrid
Tea°!
Malenkost! Tu smo pa ja zato, da se izmenično bodrimo. In par kil več res ni takoooooo groooooozen problem. Z voljo se vse da.
Veš, pred dvemi meseci bi skoraj izgubila očeta – nesreča. Pa je, hvalabogu, preživel in že veselo skaklja po hiši…
Samo, veš… takrat se zaveš, kaj je pomembno in kako hitro lahko to izgubiš. Takrat sem se zavedla “nepomembnosti” svojih “groooooznih težav” s težo. Za razliko od usode je teža v mojih rokah.. Torej – gremo korajžno naprej, z nasmehom, pogumom in ciljem. Predvsem pa z podporo vseh, ki nas imajo radi. In ti nam bodo vedno stali ob strani, nas potrebujejo,…
Ufff, danes sem razpoložena…. sorry, če preveč razpredam…
LP,
Astrid
Spomnila sem se nate in na tvojega sina in sem si mislila, da si vseeno šla. Mi smo šli pa na kosilo k mojim staršem in se nato tam dobesedno zalegli v fotelje in na kavč in čepeli tam do ene pol šeste, potem pa sem otrokom obljubila peko piškotov in smo pekli doma piškote pri čemer ta mala dva strašno uživata.