Najdi forum

Hujšanje se nadaljuje …

Tale s tae bojem v garaži je sicer dobra, samo placa bo zmanjkalo ob vseh aparatih. Mislim, da bom to izvajala bolj pred svojo tv v dnevni, kadar se mi ne bo dalo it dol. Sicer mi je pa ful všeč in je res edina stvar, da sem tako mokra, kot tisti tekači, ki jih videvam tekati po gozdu in naših ulicah. Nikoli nisem marala tekanja. Že v osnovni šoli ne. Pravzaprav sem bila prav sovražno nastrojena do učitelja telovadbe, ker je skoz težil s tekom.

Natanko vem o cem pises, tud jaz ko zacnem jest “nepravo” hrano se pocutim slabo, pa na tehtnico si ne upam, pa vse mi gre narobe, pa se vedno! vprasam, zakaj jem to ce vem, da bo potem samo se slabse, ampak kot neki demon v meni, me peha v to!Razumem absolutno o cem pises,lp,

Punce,

dokler tega demona ne boste odgnale, se ga boste morale vedno otepati. Poskusite razmislite, kaj je tista stvar , ki vas muči, da se potem zatekate k hrani. Vedno je v glavi en črv, ki žre. Na žalost pa se tega ne zavedamo ali pa si nočemo priznati. Obrnite se vase in dobro razmislite kakšne težave vas pehajo h grešenju pri hrani.

LP,Kaja

Špela, jaz sem ista! Ne maram teka. Raje imam kolesarjenje ali hojo. Ko smo v osnovni šoli tekli okoli igrišča ali pa kros – groza! Vedno sem prišla med zadnjimi. Pravo mučenje. V srednji šoli je bilo drugače. Lahko smo izbirali med aerobiko, fitnesom ali košarko oz. odbojko. Ponavadi sem malo vsega. Od tega je zdaj preteklo že veliko vode.

Komaj čakam orbitrek …

Kaja. Jaz ne vem, ce ga bom nasla. 🙁
Ampak, kar nekaj casa ga ni bilo, tega demona, sedaj pa je spet nazaj!!
Mogoce pa me sola tezi- zraven se studiram.. ne vem.. ampak.. srednja sola je bla brez problema, pa me je glih tako nekaj sililo k hrani.
Tako, da res ne vem. A obstajajo kake meditacije ali kaj podobnega? O nekih avtogenih??? treningih je bilo govora, ali kako se rece? A to kaj pomaga?

Tule imate popoln seznam krajev, kjer bo test hoje na 2km.Izberite si svoj najbližji kraj in pojdite.Vzemite s seboj še prijateljico, prijatelja, moža … test lahko delajo ljudje do 65 let.

http://www.sportna-unija.si/dejavnosti/testhoje.html

LP,Kaja

Ojla punce se malo oglasim .Imam eno virozo tako da sem največ v postelji,edino dobro pri tem,da mi ne paše jest.
No lep pozdrav prav vsem in se slišmo,ko se pozdravim.

Lp Poly

Poly,

čim več vitaminčkov in čaja. Pa čimprejšnje okrevanje ti želim.

Kaja

O Poly, sem se že spraševala kje si. Čim prej se pozdravi

LP

Špela

pozdravljene!

malo tole prebiram, pa si ne morem kaj, da se ne bi oglasila… ok, priznam, skozi vas že spremljam, samo zadnji čas ne več tako navdušeno, ker mi je motivacija padla na nulo.

sem bila pred kratkim med tistimi, ki smo se tule mučle, pa prestajale ukc dieto. ki je uspela, zgubila sem skoraj 5 kg. ampak zdaj… to je pa druga pesem.
ko mine neka stroga dieta, si prvo navdušen, potem si moraš malo predaha privoščit… pa se zaveš šele tedaj, ko maš kako kilo nazaj, da je predah predolg. in si spet na začetku, ko je potrebno zbrat vse moči in se spet trudit. pa jih včasih ne, pol si pa spet tam, kjer sem jaz zdaj. tule pride ta vaša napačna hrana. lahko se pazim, in ne jem, pa se skor ne pozna, lahko pa kak teden jem kar sem navajena:(, pa se mi na tehnici pozna takoj in v lepi številki. buuuuu. pol je pa res tako, kot pred bilo kako dieto. rabiš motivacijo, energijo…. vse, da vsaj na istem kot si ostaneš. saj me razumete, ne?

saj verjetno spet samo tolažim sama sebe. vas pa res občudujem, predvsem tebe hruška, ker vem, kako dolgo že vstrajaš. pa bi lahko prenehala, pa se ne daš. vsaka ti čast…

sama sem spet na točki, ko zbiram energijo in voljo, da spet nekaj naredim… pravkar sem se zaposlila, pripravništvo, pa mi že to vzame veliko energije, ko je vse takooo novo in težko. pa seveda mi daje dober izgovor, da ne hujšam.

vašo opevano knjigo iščem po knjižnici, a je ni. a je res tolk dobra? ker zdaj me že drži, da si jo kupim. spet izgovor, kao da brez nje ne morem nehat jest:( mi lahko katera čisto na kratko bistvo knjige pove.? prosim? saj bi lahko šla malo nazaj gledat, samo teh mailov je že toliko, da bi verjetno nekje na sredini pozabla kaj iščem…:)

samo to še: kako usklajujete svoje diete z malicami oziroma kosili v službi. mi jemo v eni gostilni, kjer enkratno kuhajo, pa ne vem, kako bi se to dalo uskladit. plačali mi malice verjetno ne bi, pol pa je škoda da ne bi šla. spet izgovor?

če se lubi keri odgovarjat, če ne pa samo en lep pozdravček iz štajerske, pa še enkrat veliiiko občudovanje!

baj

Hej pikica!

Ti si tud iz stajerske? 🙂 Super.
Jaz mam to knjigo, super je, res.
Ampak… jaz trenutno prezivljam eno krizno obdobje.. ne vem, kaj mi je..
Upam, da bo cimprej minilo.

Pripravlja pa Goran skupinsko hujsanje, upam, da bo to cimprej..
Malo poglej forum hujsanje..

Skratka.. na http://www.myolympica.com mas opisano.. o glikemicnem indexu, na katerem temelji tud knjiga Jem, torej hujsam.
Pikica, ne obupaj..

Oglasi se! In lep pozdrav!

se še oglašam, malo pred spanjem…
spremljam vse, na forumu hujšanje, srednja leta in prehrana. povedano veliko vsega, lažje brat kot ukrepat…:(
dieta v tej knjigi je od montignaca, če sem prav razumela, torej lahko tudi malo po revijah pogledam, kaj o tem piše tam… saj, enkrat bojo pa tudi imeli knjigo v knjižnici, da jo prej vidim, preden se v stroške vržem…
kaj ve z orbitrekom vse resno mislite? glede na to, da menda stane okol 50 tisoč. pri meni ni pol to problem v prostoru, ampak, hm… mal velik stane. al se sam lepše reče, da nimaš prostora?;)
obljubim, da ne bom obupala, pa da bom čimprej poskusla najdit voljo.
in tea, od kod si, če ni skrivnost? jaz sem iz konjic, sicer pa me itak nihče ne pozna. torej?
lepo noč vsem…

pikica, jaz sem sedaj v popolnoma isti fazi kot ti. Po prej uspešnih tednih in treh razpuščenih se sedaj ne morem spravit v stare tire. Včeraj sem jedla malo manj kot prejšnje dni, samo še vedno veeeeelikoooo preveč. Ampak danes je nov dan in lahko spet poskusim, Pa na rekreacijo grem danes in bo takoj bolje.Postavila sem si nov cilj – to mi običajno pomaga.

Špela, natanko vem, o cem govoris, jaz ne vem, kaj je prislo vmes, ampak prislo je nekaj takega v nedeljo, ker od takrat se ne morem vec spravit v red.
Ne vem, kaj mi je.
Pikica, jaz pa Ptuj.
Glede orbitreka.. 37.000 SIT je stal moj. Dva meseca sem dala nekaj na stran, pa sem sla ponj. Saj, mogoce se zdi dosti, ampak, ce preracunas, koliko denarja gre ven za nepomembne stvari.. Odloci se, da si ga kupis naprimer za Bozic, pa si vsak mesec daj 10.000 SIT na stran, pa bo..
Upam, da bo Goran cimprej objavil njegovo skupinsko hujsanje..
Hruska, kako pa ti kaj?
In Obupana?
In vse ostale?

Se bo še jaz oglasila.

Pozdravljena pikica. Jaz nimam knjige Jem, torej hujšam (kot jo imajo ostale punce), sem pa veliko dobrih napotkov pobrala kar iz njihovih postov.
Doma ima knjigo Zdravo kombiniranje hrane, ki mi poleg Goranovega glikemičnega seznama pomaga.

Lahko bi si vzela nekaj časa, začela brati tole temo od začetka in si zapisovala. Meni je to zelo pomagalo.

Jaz v službi nimam fiksno določene ure za malico, tako, da si lahko privoščim malico in kosilo (če ga ne jem potem doma).

Upam, da ješ zajtrk. To je zelo pomembno. S seboj si prinesi kakšen jogurt ali polnozrnato štručko za malico in skoraj polovico si že naredila.

Želim ti veliko uspehov. Javi se nam, ko se boš odločila pridružiti.

Ne delam reklame, ampak Orbitrek si lahko kupite tudi na 4 obroke. V Mariborskem City-ju v trgovini Štajer Trade, ga lahko dobiš na 4 obroke s čeki ali tudi s kreditno kartico. Stane 40.000 SIT.
Včeraj sem v Avstriji poskusila Orbitrek z magnetnim mehanizmom. Sploh ga ne slišiš. Super ne? Ampak cena, pa ni več tako super. Najcenejši stane okoli 5000 ATS.
Držite se.
LP, Tatjana

Jutroooo

Tea, skoraj, da smo sosede :)))) (dva hriba narazen)

Kak se držim? Kaj pa vem. Zebe me preveč zadnje čase, ne vem kaj mi je, tako da ne pijem tiste 3 litre tekočine na dan. Kolesarim še, sam tudi bolj tako počasi. Hrana pa ………ne držim se preveč reda, ne jem več 5x na dan in bolj slabo pazim. Jem sicer manj ampak vse po vrsti, kot ostali doma, kar pa spet ni dobro. Malo me je vrgla iz tira ta šola, ker mi je mali šel na drugo šolo, pa vozi se z avtobusom, tako da sem bila bolj na trnih kot on, kako mu bo šlo in kako se bo vklopu v nov razred. No zdej bo to zaplavalo v bolj mirne vode, tako da se bom tudi v mislih bolj posvetila nazaj svoji dieti. To sem opazla, da če skoz ne mislim na to, da moram paziti na hrano in ne planiram, kaj bom jedla jutri, potem tudi v praksi dejansko opustim zdrave navade.

Ja Hruška imaš čisto prav. Takoj ko sem nehala planirat obroke in jest večkrat na dan ob točno določeni uri, sem se spustila iz rok. Včeraj sem si v Excelu naredila tabelo (tudi prej sem jo imela) vanjo vpisala ponedeljkove datume in pustila še koloni za težo in razliko. Ko potem notri vpisujem svojo težo in vidim nek napredek vsak teden je spet bolje. Torej se bo treba poštimat.

Kar se tiče pitja, pa tudi jaz pijem zelo malo. Kar ne gre mi dol pijača, je očitno res prehladno.

Hruska, na kerem bregu te si ti?? Da ti pomaham? Ej, mogoce se pa poznava, pa sploh ne vema!! :))

Kaj pa vem Pikica. Jaz ne hujsam po nobeni dieti. Kar sama sem si spremenila jedilnik in gre. Mogoce ne tako hitro pa vseeno. V dveh mesecih sem shujsala 7 kg. Kaj sem naredila – najprej sem 10 dni pila samo ta javorjev sirup, po 2 litra na dan. Meni je to odgovarjalo in ni bilo nobenih tezav. Nekatere pravijo da tega ne zdrzijo, meni pa sploh ni bilo tezko. Ta cas se mi je organizem navadil funkcionirati brez hrane in potem, ko sem zacela jesti, sem zacela tko, po malem. Kruha in sladic ne jem. Najvec solat, sadja, jogurtov. Za malico si u sluzbi vzamem jogurt z corn flakesom, doma pa pojem ali zrezek s solato, ali samo hrenovko s solato … V glavnem stvari, ki jih lahko pojem brez kruha. V tem casu sem pojedla tudi kak sladoled in kdaj pa kdaj kozarec piva. Ne zdi se mi grozno tezko, bom videla kako bo slo naprej. Telovadim nic, ampak se pripravljam, da ce bo to skupinsko hujsanje, ki ga bo organiziral Goran, mogoce bi pa sla.
Samo ne obupuj, pocasi in mislim, da bo slo. Vsaj upam, tudi zaradi sebe.
Lep pozdrav i srecno

New Report

Close