Hrčki
Pravzaprav ne. To so samo ljudje ki so veliko na tem forumu in veliko svetujejo in so ponavljajoča se vprašanja utrujajoča. Kako bi reagiral/a ti, če bi morala vsakih nekaj dni odgovarjati na ista vprašanja?
Mimogrede pa me zanima, zakaj smo s hrčkov premestili na ribe.
Hrčke (ruski, sirski) se NE SME KOPATI. Kupite pesek za činčile (Vitakraft Sandy), kupi se v vsaki ZOO trgovini. Dajte ga v dovolj veliko posodico (brez ostirh robov) za vašega ljubljenčka, pa se bo sam očistil. Naš (Campbell/ov) se ”povalja” po njem večkrat na dan. Imamo pa dve posodici (eno uporablja za kopalnico, drugo za WC). WC posodico je treba čistiti večkrat na dan. Pesek v ”kopalnici” mu menjamo 1 krat tedensko, pesek v WCju po potrebi oz. vsak dan.
Campbell/ov oz. pritlikavi ruski (škratasti) hrček NE SME JESTI SADJA. Mi ga hranimo izključno z zelenjavo:
– brokoli, cvetača
– ohrovt (NE brstični)
– bučke, kumarice (sredica, ki vsebuje semena se mora odstraniti/izrezati).
Zelenjava naj bo sveža, dobro oprana, surova. Nikoli ne sme biti mokra (mi jo posušimo z navadno kuhinjsko, neodišavljeno papirnato brisačko). Menjamo jo po potrebi (pri nas vsaj 3krat dnevno), poleti in pozimi (radiatorji), ko je vroče, pa še večkrat. Zelenjava ne sme biti ovenela, gnila, ipd.