Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija hoja 1,5 letnika

hoja 1,5 letnika

Pozdravljeni,

za vas imam vprašanje glede hoje našega sinka. Shodil je tam nekje pri 11-12 mesecih in z meseca v mesec bolje hodil. Nekje pri 14-15 mesecih pa je že zelo lepo samostojno hodil. Zadnja dva tedna pa sem opazila da občasno hodi po prstih, malo po prstih pa spet normalno pa se spet naredi da hodi po prstih pa spet normalno. Sprva sem mislila da je pač utrujen in da se mu mogoče ne da hodit oz. me ni skrbelo, sedaj pa ko se to že vleče nekaj časa pa me je začelo skrbeti…Slišala sem že, da nekateri otroci na začetku hodijo oz. shodijo po prstih pa se nato hoja popravi in lepo hodijo, za tak primer pa nisem nikjer zasledila, namreč sinek je normalno shodil nič po prstih in tudi naprej je normalno hodil, no sedaj pa po prstih, ne celi čas ampak se naredi da kar naenkrat začne hodit po prstkih pa spet normalno itd! Ne poznam vzroka in me zanima zakaj je temu tako ali bo to izvenela ali je bolje, da se obrnem na svojo pediatrinjo?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in vam želim lep dan še naprej

Lp

Če to naredi občasno, nekajkrat dnevno za krajši čas, potem ni prav nobene skrbi. Otrok trenira vse mogoče oblike hoje. Če pa bi hoja po prstih postala stalna, potem pa je potrebno ukrepati, z obiskom pri otrokovem pediatru.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close