HIV
Ne vem, kako si vi tole predstvavljate. Če ste polizali krvavečo vagino, se lahko okužite tudi v sekundi; če pa zgolj vtaknete penis v usta nekomu, pa možnosti okužbe praktično ni. Tveganja pa se, seveda, ne presoja po nsekundah stika, ampak se, v primeru, da vam skrbi, pač opravi test.
Dober večer! Lepo bi vas prosila za vaše mnenje in nasvet v situaciji, ki se je pripetila pred dnevi. Imam prijatelja geja, ki kar pogosto menjava spolne partnerje. Ne vem, če je okužen s HIV, HCV, HBV ali drugimi SPB, vendar pa me skrbi, da morda je, ker so te okužbe v populaciji gejev pogostejše in on pravi, da o okužbah sploh noče razmišljati, ker želi zajemati življenje s polno žlico. Pripavil mi je rojstnodnevno presenečenje in na usta napihnil balone. Z njimi se je igrala hčerkica, ki je med igro padla in si do krvi popraskala rokice. Zaskrbljena sem, ker je z ranicami na rokicah prišla v stik s slino na napihnjenih balonih. Sicer ni balone prijemala takoj po tem, ko jih je napihnil, temveč kasneje, ko se je slina verjetno že posušila. V kolikor so mu krvavele dlesni je lahko prišla celo v kontakt s krvjo v slini. Skrbi me predvsem okužba hčerke s HBV, ki se prenaša s slino in tudi HIV in HCV, v kolikor je bila v slini kri.