Glavica omahnila
Spoštovani.
Danes smo bili z 2 mesečnim dojenčkom na obisku pri sorodnikih. Pri podaji od enega k drugenu, je dojenčku glavica omahnila nazaj. Dojenček je malo zajokal, nato se je razmeroma hitro potolažil. Sicer res veliko joče, tudi s hranjenjem imamo težave zaradi refluksa, zato ne vem kako bi opazila ali je zaradi omaha glavice nazaj kaj narobe… Zelo me skrbi in prosim za odgovor.
Pri opisanem mehanizmu omahnitve glavice je zelo malo verjetno, da bi bilo karkoli narobe.
Pozdravljeni,
Danes je 14 letna hči popazila našo 5 mesečno hči, da sem skočila na wc. Dojenčica je bila v tem času v vozičku, kjer se je pričela močno jokati, zato jo je hči dvignila iz vozička. Pri dvigu v naročje ji je hči s hrbtenico omahnila nazaj. Glavico drzi že sama, hrbtenice pa še ne. Starejša hči pravi da ji je kolikor hitro ji je lahko, podpolcala hrbtenico, a da se je vseeno nagnila do recimo kota 45 stopinj, preden jo je prijela za glavico in nagnila nase. Takoj sem priletela iz kopalnice in dojenčico čez čas uspela pomiriti. Za tem se je nadojila in previla. Pri privijanju sem opazila, da se ni poskušala dvigniti iz ležečega položaja, kot se ponavadi, ko jo primem “za gor”. Ali bi lahko bilo kaj narobe , oziroma na kaj moram biti pozorna. Strah me je, da si ni poškodovala hrbtenice. Prosim za nasvet, sem čisto zaskrbljen. Ali je bolje, da obiščem pediatra?
Hvala!!!
Malo verjetno je, da je prišlo do kakšne poškodbe, posvetujte se z otrokovim pediatrom. LP