Najdi forum

Lep pozdravček vsem!

Po dooolgem času, sem se odločila za radikalno spremembo. Verjetno je vsemu temu pripomoglo to, da sem se pustila s fantom. Od žalosti nisem mogla jest in sem kar shujšala za nekaj kilogramov. Sedaj pa bi se rada spremenila……začela sem se zdravo prehramnjevati….vsake tri ure imam obrok. Vpisala sem se v fitness, tako da bom vsak dan telovadila po uro in pol. Oktobra pa se bom vpisala na taerobiko. Sedaj pa potrebujem še malo spodbude z vaše strani. Kaj pravite…če bom se zdravo prehranjevala in vsak dan migala, mi bo uspelo oblikovat telo. Visoka sem 172 cm, tehtam pa 66 kg. Imela sem jih že 85 kg, pred leti sem shujšala….v zadnjem mesecu pa sem izgubila še 5 kg. Zahvaljujem se vam za podporo……:)) !!!

Če bos kombinirala aerobiko in fitnes ter se zdravo prehranjevala bos drugo leto prezivela verjetno celo poletje na plazi:).

Kaj je dobro če en mesec treniram le na fitness napravam, pol pa drugi mesec treniram tae-bo? Trenutno moram se pripravljat na izpite, tako da nimam prav veliko časa za telovadbo. Mislim, da je ena ura in pol na dan kar uredu za začetek.

3x na teden fitnes (samo ne 1ura stepanja ipd, ampak vaje za moc) in 2x na teden aerobika. Če denarno ne gre pa pac 5x fitnes, s tem da 2x delas sam cardio vaje (tek, stepanje, kolesarjenje…).

Naj ti opišem en moj dan. 20 minut orbitreka ali kolesa, 20 minut (trebušne, vaje za trebuh). 1 ura vaj za moč….boksanje,…..

Sicer bi lahko doma trenirala aerobiko, ampak popoldne imam čas za fitness, zjutraj pa se moram učit. Hodim pa 6-krat na teden v fitness. Drugi mesec pa bom obiskala le tae-bo.

Kaj mi priporočaš da jem po treningu. Jaz ponavadi jem kakšno solato….zeleno, paradižnikovo, zraven pa še toast, jajce ali tuno. Eni moji kolegici je dietolog predpisal le 3 dcl mleka, ampak to naj pije on, saj ni prav nič zdravo se tako prehranjevat. Kaj lahko sežem po sadju ali raje ne, ker vsebuje sladkor. Jaz imam rada pestro hrano, tako da odpade vsak dan eno in isto. Predlagaj mi, prosim!!!

Naaaaaaajlepša hvala za tvoje nasvete. Pa lep dan ti želim! Ciao!

V bistvu sploh ni pomembno kaj treniras, ampak , da se rekreiras, saj bos s tem poskrbela za boljse pocutje, pa se telesno bos bolje pripravljena; seveda ob primerni prehrani.

Fitness vaje ti bodo pomagale okrepcati posamezne dele telesa oz. misice. Predlagal bi ti se 2-krat tedensko po 20-45 minut teka(za zacetek zacni s taksno minutazo, ki jo zmores), ce je mozno zjutraj na tesce, saj bos tako bolje kurila mascobe. V kolikor pa ti tek ne ustreza in ti bolj lezi skupinska vadba pa vsekakor izberi eno izmed razlicic aerobike, ki ti bo tudi pripomogla k zeljenim rezultatom. Vsekakor pa je bolj ucinkovit jutranji tek(tudi kolesarjenje) na tesce, seveda vprasanje je ali ti bo tvoj urnik to dopuscal.

Lep pozdrav,
Boštjan

Prehrana po treningu:

Po treningu je mleko premalo, telesu je potrebno vnesti dovolj hranil. Predlagal bi ti, da je obrok sestavljen iz caa 60-70% beljakovin(tuna, salama; piscancja, z malo nasicenih mascob) ter 35-30% ogljikovih hidratov.

Osebno si pripravim 2-4 rezine stoletnega kruha, malo rdece paprike in piscancja prsa. Verjemi mi, da bos po takem obroku dobro sita. V kolikor ti pase ti predlagam, da popijes se en jogurt al pa sadje(zelo dober jogurt z 0,1% mascob, vendar dobrega okusa je AB od hrv. proiz. dukat).
Vse prilagodis glede na intenzivnost treninga; ce se na primer pocutis zelo utrujena, saj ti je dolgotrajen trening vzel veliko energije(velika poraba kalorij) lahko zauzijes tudi kaj vec ogljikovih hidratov, oziroma zauzijev vejci obrok.

Osebno nadomestim obroke(tudi po treningu) z beljakovinskimi napitki, za katere sem preprican, da bi bili tudi tebi vsec, saj so nekateri oksui zelo dobri, predvsem cokolada. V kolikor ti primankuje casa za pripravo obrokov, ti resnicno predlagam te beljakovinske napitke, saj so tudi zelo enostavni za pripravo(prasek zmesamo z mlekom; kot puding oz. podobni instant proizvodi).

Lep pozdrav,
Boštjan

Oj!

Vem, da je zjutraj na tešče najbolje telovadit in nekaj tednov sem to tudi delala, samo pol nekako se mi ni dalo vstajat tako zgodaj in sem to opustila. Res pomaga jutranja vadba……sama sem opazila na telesu.

No, sedaj bom samo v fitness hodila, ker bi se raje potrudila za izpite, pa bom oktorbra kaj bom pridno delala. Imam full volje….in vem, da je tokrat pravi čas, da vse spremenim. Glede prehrane…sem že navajena se zdravo prehranjevat, tako da to ni noben problem.

Hvala za nasvete……bom poskušala jest, tako kot si mi napisal….:)

Ciao!

ŽIVJO!!!
SMO MANJŠI WELNESS CENTER V OKOLICI LJUBLJANE,KI VAM ZAGOTAVLJA SPROSTITVENO,TERAPEVTSKO IN ŠPORTNO AKTIVNO ŽIVLJENJE!
IMAMO VODENO VADBO ZA ŽESKE,KI NIMAJO USTALJENEGA URNIKA,SAJ PRI NAS NISI VEZAN NA URO.PRIDEŠ IN ODIDEŠ KADAR ŽELIŠ MED 8.30 IN 21.00.
INFO: http://WWW.FITNES-MASAZA.COM,041/688-004,031/376-266

New Report

Close