Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Državna komisija za OBMP

Državna komisija za OBMP

Ne morem verjeti, da še vedno niso poslali odločb. Mi je pa ena punca v petek potrdila, da je tudi ona še ni dobila. Jim bom zdajle mailala.

Evo, je odgovor z ministrstva zelo hitro prisel :), ga kopiram:

Spostovani!

Odlocbe so pripravljene in jih bodo pari prejeli v tem tednu.

Pozdravljeni.

A je morda že kdo vendarle prejel odločbo? Je že četrtek, odločb pa še kar ni.
Lep pozdrav!

Sem ravnokar poslala še en mail tja.

Najkasneje v ponedeljek dobite odlocbe.

Odločbe so danes prišle. Sedaj pa le pogumno naprej!

No, super, da so odločbe koooončnooo v vaših rokah :).

Jaaaa, odločbe sva dobila danes (ponedeljek :-)). 🙂

Se je že katera lotila nadaljnih postopkov kot so kontaktiranje zdravstvene ustanove in podobno?

Srečno!

Punce, tukaj imate link do nekaterih čeških klinik:

http://eizellspende.de/uebersicht1.htm

NIsem imela pojma, da jih je toliko. V Brnu so kar štiri.

Kar precej sem napisala o dveh brnskih klinikah, Reprofitu in ReproGenesisu, na tej temi:

http://med.over.net/forum5/read.php?67,8125396

Če vas še kaj zanima, lahko vprašate tukaj ali pa mailate na [email protected].

Aha, vidim, da prvi linkec odpre stran z vsemi klinikami, ki oglašujejo na tem nemškem forumu. Še bolje, mogoče se katera odloči, da bo šla v katero drugo državo.

Če hočete priti do čeških klinik, pa stisnite gumbek Kliniken in potem Tschechische Republik.

Pa super bi bilo, če bi potem izkušnje s posamezno kliniko opisale na forumu, da bomo imele čimveč informacij.

In za tiste, ki še čakate na odločbe: Naslednji sestanek državne komisije bo 22. novembra.

Sem morala pa tole temo prav iz naftalina potegnit :).

Naslednja seja državne komisije bo namesto 22. novembra, 6. decembra.

Punce, ki mi pišete na mail, morate biti malo potrpežjlive, ker ne morem vsem takoj odgovoriti, ker sem v stiski s časom. Če želite o kateri temi javno debatirati, kar odprite temo na forumu, saj veste, več glav, več ve :).

Pozdravljene še z moje strani 🙂

Ravno danes em se namenila pregledat če lahko ugotovim kdaj bo zasedala komisija za OBMP, saj tudi midva še nisva prejela odločbe, ki bi naj jo dr. Reš že oddal, pa nisva bila prepričana kdaj in kako… super, da so vse informacije na enem mestu.

Če opišem svojo izkušnjo:
po napotitvi ginekologinje, da opravim HSG, je bil že prvi problem dobiti termin…ker imam neredne cikluse sem se morala naročiti prvi dan ciklusa in ko sem takrat klicala je bilo vedno že vse zasedeno….kako hudiča naj se v naprej naročimo, če tud približno ne vemo kdaj… moji ciklusi do bili od 21 – 45 dni… zato sem se takrat samoplačniško obrnila na dr. Reša, kjer s terminom ni bilo nobenih problemov. Vse preiskave in postopke sva nadaljevala tam, kjer so nama takoj tudi povedali, da naj greva k svojemu zdravniku po napotnico, da ne bova plačevala storitev po nepotrebnem.

Kar se tiče samega odnosa z zaposlenimi v Dravljah nimam slabih izkušenj, morda samo, da zdravniki včasih preveč doktorsko razmišljajo in mislijo, da smo z vsemi postopki popolnoma seznanjeni…
Z dr. Rešem je izkušnja nekoliko drugačna, kot ste že same omenile je že v letih in je navajen na drugačen način dela kot bi ga pričakovali v takšni situaciji, vendar si midva nisva kaj k srcu jemala, ko naju je prvič nadrl po telefonu, ker nisva prišla na prvi postopek ICSI že eno uro in pol pred predvideno uro 🙂 Prej kot da bi želel biti nesramen ali kakor koli žaljiv sem dobila občutek, da je pač brez dlake na jeziku, kar meni osebno odgovarja.

Zdaj hodiva na postopke v Graz – predvsem zato, ker ni čakalne dobe. Izkušnje so neverjetne. Prijaznost osebja, na voljo so vam 24 ur na dan 7 dni v tednu, pa čeprav rabite samo pogovor, ker sta se s partnerjem sporekla. Zasebnost velika, prostori za počivanje po posegih urejeni in zasebni, vzamete si lahko toliko časa za počitek kot ga potrebujete. Ravno danes sem delala HCG po postopku, ki sva ga imela 6.12. in je negativen, tako da se bova začela pripravljati na nov postopek. Za enkrat imava še nekaj našparanega, ko pa tole poide, pa ne vem kaj bova…

Vem, da so verjetnosti za uvoz darovanih celic v Sloveniji majhne, predvsem, ker je veliko tudi političnega ozadja, vendar to, da so čakalne dobe tako dolge, ni normalno…Največji problem se mi zdi v tem, da o tem ali darovane celice bodo uvožene ali ne odločajo tisti, ki se s tem niso nikoli srečali, zato bi morali te odločitve prepustiti nam, ki smo v tej situaciji.

Lep pozdravček vsem skupaj in lepe praznike 🙂

Stella2 me veseli, da si zadovoljna v Grazu, čeprav recimo midva nisva bila. Vedno sva čakala vsaj uro tudi do uro in pol na zdravnika, vse je bilo pripravljeno full na hitro. V drugi postopek smo šli na hitro, zato, ker so oni zafrknili in niso vedeli, da ali imajo najinega eksima ali ne. Prav tako niso nič spremenili, ne glede, na to, da sem slabo reagirala na hormone. S tem, da sem imela konjsko dozo hormonov, ki so me stali skoraj 2000 €. V glavnem sem gor bolj občutila, da jim gre za denar, kot za dobro opravljen postopek. Osebje je sicer prijazno, ampak tega občutka se nisem mogla znebiti. Sem se celo spraševala, če so mi jih sploh vtaknali notri 😛 In na podlagi tega vsega, sva se za tretji postopek odločila v Pragi, kjer sva bila nad vsem skupaj navdušena. Kljub manjši kliniki, kljub temu, da nimaš tako velike zasebnosti, kljub tako dolgi vožnji, nebi šla nikoli več v Graz. In mi je žal, da sva šla sploh v Graz. Sva šla pa isto na podlagi Reševege svetovanja, ker on itak za Graz navija, če gre za moško celico.

Hmm, zanimivo odsotnost. Jaz pridem v Graz vedno pet min pred uro ko sem naročena in sem takoj na vrsti.. mislim, da sem samo na prvi posvet z dr. Schenkom čakala nekaj dlje, zdaj pa se že včasih pohecava, če se nama splača samo za 15 min delat 400 km… no, moram potrkat, da se ne bo zdaj obrnilo in bom čakala.
Tako kot si rekla, osebje pa res zelo prijazno in Reš ga takoj priporoča. Sva se pa tud midva ko sva prvič epruvetko vidla vprašala, če ni sam voda notri 🙂

Ali imaš v Pragi samo postopek in predhodne UZ in stimulacije opravljaš v Sloveniji?

Ali mi lahko katera pove koliko časa približno ste čakali na odločbo obmp. Zdaj me že malo skrbi, ker si bova s povrnjenimi stroški morda lahko privoščila še kak dodaten postopek, v nasprotnem primeru pa težka…no ne bom razmišljala o novih postopkih, najprej je jutrišnji na vrsti in potem spet doooolgih 14 dni čakanja na rezultat. Upamo da bo tokrat uspešno 🙂

V Prago lahko greš prej na konzultacije in tudi na UZ lahko pa vse urediš tudi preko maila in v Sloveniji. Jaz sem na UZ hodila k Rešu, stimulacijo sem pravk tako kupila pri njemu (morem priznati, da je bilo 600 € ceneje, kot v lekarni v MB in 1000 ceneje kot v Grazu) ostalo smo rešili po mailu.

Kar se pa odločbe tiče, če je še nimata, si ne bosta povrnila nobenega postopka, ker dokler nimaš odločbe ti ne pripadajo povrnjeno stroški. No vsaj časih je bilo tako. Najprej odločba, potem tujina in nato vrnjeni stroški.

Ne vem če je tale tema prava zame, ampak vseeno bi zastavila vprašanje, če mi lahko pomagate. Midva sva imela že 5 neuspešnih icsi postopkov v SLO. Ker imava oba zelo malo celic/semenčic, je možno, da bi šla na darovalca. Ker sva oba kritična je vprašanje, katerega darovalca izbrati, ali moškega ali ženskega? Kako je s tem v Slo in kako v tujini? Ali nama pripada kakršno koli povračilo stroškov, če se za to odločiva?

To katerega darovalca izbrati težko rečem, se posvetujta vidva med sabo in s strokovnjakom… V sloveniji je stem tako, da na moško celico po mojih zadnjih informacijah čakaš skoraj dve leti, za žensko pa še dlje… V tujini, kjer imajo urejen uvoz semen, čakalnih vrst ni. Povračilo stroškov za enkrat še dobiš vendar največ v višini stroškov, ki nastanejo v Sloveniji. Seveda morata pred tem imeti odločbo komisije za OBMP, sicer s povračilom ne bo nič…

ibiza,
dokler imaš ti in pa partner vsaj eno celico oz. en spermij v izluvu ti v Slo. ne pripada darovalec. Torej ti tudi povračulo stoškov za postopek z darovano celico oz. darovanim semenom ne pripada. Žal.

Po mojih informacijah mislim, da nama ne bi povrnili stroškov. Kakšno pa imaš ti izkušnjo, mi lahko malo več napišeš… Hvala

Ibiza povračilo stroškov vama ne pripada, ker imata oba dva vsaj nekaj celic. Jaz bi se na vajinem mestu najprej pri nas podala v 6 postopek. Vendar bi si vzela eno leto (odvisno tudi od tvoje starsoti) časa in naredila naprej nekaj na tebi in partnerju. Potem pa če bo še 6 postopek negativen, bi šla v tujino. Za katero celico bi se v tujini odločila pa ne vem, ker nič ne vem o vajinih celicah in zgodovini postopkov.

New Report

Close