Državna komisija za OBMP
Punce, se opravičujem, ker se nisem nič javljala, ampak sem je našemu otročku nehal delati srček in sem morala dati čez abrazijo :((((.
Naslednji sestanek komisije bo 7. junija, sama se ga, žal, spet ne bom mogla udeležiti, ker sem na bolniški. Ampak toliko, da veste, da bodo vaše vloge obravnavane na ta dan
Renata, hudo mi je zate. Upam,da si čimprej opomoreš.
Zanima pa me ali se ne bi dalo tam kaj predlagat, da te odločbe začnejo bolj ažurno razpošiljat? Meni res ni jasno, da za “en podpis” rabijo več kot mesec in pol (ali še več) da ga razpošljejo)?? Sedaj bo že druga komisija, pa še od prejšnje niso uspeli razposlat-od 17.4!!!!!!
Ali je mogoče katera že dobila odločbo? Ker jaz še kar čakam in zdaj sem že pošteno jezna na vse skupaj,….
Punce, se vam opravičujem, ker se nisem nič oglasila. Sem imela preveč dela sama s sabo :(.
Komisija je junija sicer zasedala, vendar ni bilo dovolj članov prisotnih, tako da ni bila sklepčna in ni mogla izdati odločb. Naslednjič se bo sestala konec avgusta oz. v začetku septembra.
Odločbe morajo biti izdane najkasneje v 60 dneh od zasedanja komisije, čeprav malo prej jim jih pa navadno vseeno uspe spisati. Tako da odločbe od 17. aprila bi pa sigurno že morale priti do vas. Bom pa omenila na komisiji, da bi bilo prav, da so malo bolj ažurni.
Metka, komisija je itak samo v LJ. Rečeno je bilo, da naj bi bili sestanki na mesec in pol, čeprav sedaj so dopusti vmes, pa bo malo dlje trajalo.
Kako ste kaj drugače punce?
Renata pozdravljena!
Veseli me, da si se spet oglasila!
Zanima pa me, zakaj se je postopek za začetek postopka za donorja spremenil in sicer, da moramo sedaj najprej na posvet in nato šele v vrsto za donorja.. do sedaj sem na spletnih straneh brala, da se vpišeš v čakalno vrsto, vmes pa opraviš vse te pogovore in posvete. Nama so pred poletjem rekli, da če bova uspela prit do prvega posveta pri psihologinji do konca leta, da bova lahko zelo vesela… meseci in leta pa tečejo 🙁 mi pa samo čakamo… niti v tujino ne moreva, dokler nimava odločbe (denarja pa tudi ne neomejeno, da nebi od ZZZS zahtevala nazaj).
Že pred tem so nama “pobrkali” papirje, da nisva začela s temi posveti že zgodaj spomladi…
Punce, se vam najprej opravičujem, ker sem poniknila za kar nekaj časa.
Naj vam sporočim, da bo naslednji sestanek državne komisije predvidoma 22. novembra.
Čebelica, ne vem, zakaj se je postopek spremenil, čeprav bolj logično se mi zdi, da najprej ugotovijo, da si sploh primeren za donorja, potem te pa dajo na komisijo. Čeprav ne vem, če je na vseh klinikah postopek tak. Mogoče bi se pa dalo z zdravnikom zmeniti, da vaju vseeno najprej da na komisijo. In omenila, da so vama že tako “ukradli” kup časa, ker so pomešali papirje.
Pozdravljene,
imam odločbo državne komisije za d. m. sp. celico. Pripravljam se na postopek v Pragi, pa me zanima, kako je s povračili stroškov, s kakšnimi težavami se soočate in na koga naj se obrnem. Kakšen mail?
Me pa zanima tudi to, glede na to, da je recesija, kaj komplicirajo s povračili stroškov?
Hvala.
Upanje
Upanje 12 obvezno rabiš medicinsko dokumetacijo, ki ti jo pripravijo v Pragi (jaz sem se zdej spomnila, da se pozabila na njo). Potem pa imajo po novem na ZZZS celo obrazec, ki ga ipolniš. Nahaja se na http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/28B9B0B740376C5EC125728000348ABE. Ta te bo lepo vodil skozi vse skupaj. To pošlji na:
ZZZS
za Kobentar Vanjo
Miklošičeva 24
1570 Ljubljana.
Ene 14 dni po tem, ko to pošlješ pa pokliči gospo Našato Gorjup 01 307 77 54 in jo mal spomni, da si poslala in kako kaj kaže. Jaz imam izkušnje, da oni to tam odložijo dokler ne pokličeš. Ker vedno, ko sem klicala, je potem šlo naprej, prej si pa lahko čakal tudi tri mesece, pa nobenega odgovora.
Če pa želiš š kakšne infomacije glede Prage, me lahko kontaktiraš na ZS, sem se revno vrnila.
Lahko me kontaktiraš na [email protected]