Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Državna komisija za OBMP

Državna komisija za OBMP

Ja mene tudi zanima, če katera ve, na kateri številki smo sedaj?

ODSOTNOST,a tudi ti čakaš na darovano seme,kdaj si uvrščena v čakalno vrsto,katera je tvoja številka,če ni skrivnost,itak nažalost mi smo samo številke.Lep pozdrav!

Moja številka je P 391,a smo v bližini.

Hejla vsem skupaj,

jst številke sploh ne vem :/ (edin 11/11, če ta kaj pomeni). Tako da gre kar tako lepo po planu kot sem napisala, konec meseca imava posvete, potem pa kličem na ginekološko in tam bodo povedali pomoje kako “hitro” naprej.

Drugače pa Ljubav, jst sestre Tatjane nisem še nič kontaktirala.

Kako je pa s čakalno vrsto za darovano seme, pa tudi jst ne vem.

Šele zdaj nič ne razumem,na kakšne posvete zdele boš šla,a misliš na psih,soc,posvete ili nekaj –????Tudi ti ti čakaš na darovano seme kako sam razumela,prosim ko boš imela kakšne informacije sporoči nam da nam bo lažje,hvala

Ja na posvete (psiholog, socialni delavec, pravnik) greva konec meseca in šele nato kličeš na ginekološko, da se postaviš v vrsto za postopke naprej.

Ljubav, kako sta vidva daleč, iz državne komisije imata potrjeno? Pa pri psihologu sta tud že bla?

Žal ne bi te rada razočarala ampak midva sva dobila od komisije pošto mislim potrjeno že v junu 2010,potem sva se naročila na posvete in 21 septembra 2010 sva imela in posvete in isti dan sva odala papirje vse na ginekološlo kliniki in isti dan dobili tu številko in žal od takrat že čakamo in šele konec tega leta upajmo da prideva na vrsto,prosim če mi sporočiš kaj so tebi rekli pa za informacijo vprašaj koliko se zdaj čaka na darovano seme,lep dan želim

Žal ne bi te rada razočarala ampak midva sva dobila od komisije pošto mislim potrjeno že v junu 2010,potem sva se naročila na posvete in 21 septembra 2010 sva imela in posvete in isti dan sva odala papirje vse na ginekološlo kliniki in isti dan dobili tu številko in žal od takrat že čakamo in šele konec tega leta upajmo da prideva na vrsto,prosim če mi sporočiš kaj so tebi rekli pa za informacijo vprašaj koliko se zdaj čaka na darovano seme,lep dan želim

Se opravičujem nekaj je nagajal pa je večkrat šel odgovor,lp

Hvala za odgovor!

Razočaranja so že bila, in to velika, tako da se ne sekiraj…tukaj smo, ker smo se tako odločili, z informacijami pa si moramo vsaj med seboj pomagat, kakor se le da!

Drugače pa že res dolgo čakata, dve leti bo že! Upam, da nisi že izgubila upanja, saj ga ne smemo a ne?

Ko bom kaj več izvedela, takoj sporočim! 🙂

Upanje umre zadnje,bom ti hvaležna za informacije,srečno,pa se kaj slišimo,lp

Jah točno to Ljubavi, in to je edino kar nam ostane in zmogle bomo :)!

Tako da, srečno tudi tebi in resnično upam, da se ti čas hitro obrne!

Smo pa na vezi, vsekakor. LP

Punce, evo mene spet po dolgem času.

Dr. Reljič mi še kar ni odgovoril, tako da še ne vem, kaj je to biopsija endometrija in kdaj je smiselna. Prijateljica pa pravi, da ona ne bo imela biopsije endometrija pač pa diagnostično histeroskopijo (upam, da sem si prav zapomnila) in da naj bi tudi le-ta malo prerukala vse skupaj in naj bi bila možnost ugnezditve toliko večja.

Dvomim pa, da bi biopsija endometrija lahko kaj pripomogla k temu, da bi se zarodki bolje razvijali. Sem že sama fehtala zanjo dr. Reljiča pa je rekel, da je brez zveze.

Tisto, kar naj bi bilo naše upanje za prihodnost, je biopsija zarodka. Sem malo sama brskala po spletu, tako da je to sigurno to.

Vrtnica, ja, pošta bo prišla šele po naslednjem sestanku komisije, ki bo 18. aprila. Prej ne more priti, ker komisija ne more prej odločati, tako da četudi je tvoja zdravnica že oddala papirje, žal, hitreje ne bo šlo.

Čebelica, na komisiji so se obravavali čisto vsi papirji, ki so jih zdravniki takrat imeli pripravljene, tako da ni možno, da kdo ne bi prišel na vrsto. Najbolje, da pokličeš svojega zdravnika, ker do novembra je pa res že dolgo.

Ljubav, kolikor jaz vem, novih darovalcev/valk niso pridobili. Bi imela pa o tem bolj sveže informacije dr. Pintarjeva na sosednjem forumu.

Renata, pozdravljena. Veseli me, da se aktivno ukvarjaš z “našim” problemom in da novice deliš z nami na forumu. Hvala za čas, ki ga nameniš tovrstnemu pisanju.
Tudi jaz (midva) sem ena izmed mnogih, ki bodo obravnavane/i na vaši komisiji. Zanima me, ali bo komisija zasedala kljub vsesplošni stavki, ki se obeta 18. aprila, in ali morda veš za okviren datum naslednjega zasedanja komisije? Že vnaprej hvala za odgovor. Srečno!

Pozdravljene,

tudi midva s fantom čakava na darovano seme….ko sva se po vseh pregledih in razgovorih končno uvrstila na čakalno listo lani v začetku meseca maja, so nama povedali, da bova na darovalca čakala približno leto, leto in pol…..to čakanje pa seveda nikakor ni prijetno…sem pa lani konec leta govorila s sestro Tatjano in jo povprašala kako kaže in je rekla da naj bi prišla na vrsto letos po dopustih….rekla je tudi da je možnost, da naju presenetijo tudi mogoče že kaj prej, ampak glede ne to da darovalcev izredno primanjkuje, težko verjamem da bova letos na vrsti…

Ojeeej orhideja1983, midva greva drug tedn opravljat razgovore, in že misliš, da se nekaj premika….pa potem ugotoviš, da je to šele začetek čakanja 🙁

Ja, na žalost se vsi postopki in vsa ta čakanja tako zavlečejo, leto pa minevajo…ampak glavo pokonci, saj kdor čaka, ta tudi dočaka!!!!!! 😉

New Report

Close