Državna komisija za OBMP
Hvala za odgovor.
Sem se pozanimala na ZZZS ali je res potrebno čakati odločbo. Midva jo čakava že 4 mesece in kot zgleda jo bova še 🙁 oz v postopek ne bova mogla iti samo zaradi tega, ker se komisija po novem sestaja na 5 mesecev 🙁
Vse ki čakate na odločbo vam sporočam, da ni potrebno da jo. Na zzzs so mi povedali, da važno da sva v postopku in to, da rabijo toliko časa da dobimo odločbe ni naš problem. Če veste, da bo odločba odobrena ni nobenega dvoma da vam stroškov ne bi povrnili. Odločbo, vlogo, račune in vsa potrdila lahko neseš po končanem postopku.
srečno in lep pozdrav vsem
Drage dame!
Tudi sama rabim IVF. Ne bom opisovala odnosa na UKCLJ, ker se s partnerjem samo še smejeva. Ne pustite, da vas neki kvazi strokovnjaki dotolčejo! Ni življenje samo otrok, bolezen – še najmanj pa mnenje UKCLJ.
Njihovi veleumni in velecenjeni konziliji so podobni otroškemu vrtcu. Njihov odnos – kot da so bogovi – oni odločajo, kdaj si pripravljen za otroka, oni odločajo, ali se lahko zdraviš v tujini ali ne …
Ne bom jih nazivala s profesor, doktor in z ne vem katero otročarijo še. V tujini se niti med sabo ne nazivajo tako, pa bi si zaslužili bistveno višje titule.
Stopite v akcijo – jaz sem. Nepredstavljivo boljši strokovnjaki vas čakajo nekaj ur stran iz Slovenije. Za to se splača dati denar – avto zgublja vrednost – neprecenljiv odnos strokovnjakov in ohranitev lastne integritete pa ne.
Dame, uprite se, pravico imate. Tudi do zdravljenja v tujini.
Pozdrav vsem,
Fajtrka
Pozdravljene,
Tudi prejšnji teden se komisija ni sestala. Par mesecev že čakava in izgleda da bova še dolgo. Res sem besna na tiste, ki odpovedujejo. S tem kažejo kakšen ignorantski odnos imajo do nas. Sploh se ne zavedajo kako nam je, ko že tak vsepovsod čakamo.
Upam, da se kmalu sestanejo, ker ne mislim več pri miru sedet. Mogoče bo pa kakšnega novinarja zanimalo.
Lep pozdrav
Pozdravljene,
Se strinjam z “srecka 01.12.11”, postopek ki ni zakljucen vsaj z ET naj se ne šteje v postopek. Ker so cene same punkcije ali oploditve precej nižji, in bi lahko bili izvzeti, še posebej pri “naravnih ” postopkih samo s klomidom. Če bi prej vedela bi si verjetno oba predhodna postopka plačala in šparala za zapletene postopke teh 6 IVF na razpolago. Dobro vsaj to da so nam ob zadnjem neuspelem to razložili.
Prosila bi še za razlago, če kdo ve zakaj če imam 41 let ne bom dobila več odobritve komisije za donirano celico?
Kar vem zakon tega ne omejuje, poleg tega pa naj bi bila neka leta ki jih zavarovalnice omejujejo 43 let?
Mi lahko kdo prosim pomaga. Kako čimprej priti na komisijo, kaj moram narediti?
Imam AMH skoraj 0, se pravi ni rezerve, FSH povišan, menstruacije in endometrij pa dobro delata, drugo je kar dobro,
Hvala
pozdravljena ga. Renata R
Prosila bi za razlago, če kdo ve zakaj če imam 41 let ne bom dobila več odobritve komisije za donirano celico? Oziroma če je to mogoče. Kar vem zakon tega ne omejuje, poleg tega pa naj bi bila neka leta ki jih zavarovalnice omejujejo 43 let?
Mi lahko kdo prosim pomaga. Kako čimprej priti na komisijo, kaj moram narediti?
Imam AMH skoraj 0, se pravi ni rezerve, FSH povišan, menstruacije in endometrij pa dobro delata, drugo je kar dobro, mislim, vecjih raziskav ni bilo.
Hvala