Državna komisija za OBMP
Ja, pri nama je šlo vse na ekspres, februarja je konzilij odobril donorski program, konec marca sem bila naročena pri svoji dr., ravno pravi moment sva noter padla, sicer sva oba morala odpovedati službeni poti, ker so naju tako hitro poklicali na razgovore. In čez par dni je zasedala komisija.
Ti imaš kliniko že izbrano, a ne. Jaz še ne, ker sem zdajle dala vse skupaj ad acta, še hišo prenavljamo, do poletja se imam namen odločiti, kam bom šla. Sem pa našla še eno kliniko v Zlinu, ki jo na angleškem fertility friends forum kar precej hvalijo, meni bi ustrezala tudi zato, ker je moj službeno velikokorat gor (vsaj 3 do 4krat letno).
Lep pozdrav,
Upam da bom tu dobila kakšen odgovor na vprašanja ki me zanimajo! Z partnerjem čakava na postopek OBMP z darovano spolno celico, in sicer že od leta 2011. Takrat sva bila na prvem razgovoru, kjer nama je vse razložil kako bo vse potekalo. Kr hitro sem dobila tudi sklep od državne komisije in jaz sem istega leta naredila vse krvne teste in UZ pregled. In do danes ni bilo nobena kontakta. Pred kratkim pa so mi javili da sva s partnerjem naročena januarja in morava oba imeti nove napotnice. Zdaj pa me zanima kaj to pomeni al bom morala ponovno na vse te teste in UZ al kaj naj pričakujem ali bom ponovno še mogla čakat dodatnih 3 leta? Kajti v tem letu sem že začela obupavat nad celotnim postopkom ker se nič ni premaknilo.
Že v naprej se zahvaljujem za odgovor če mi bo katera znala dati odgovor.
V tujini si za darovano celico dokaj hitro na vrsti. Jaz sem klicala in dobila cez 14 dni ze datum za posvet. Je pa seveda od klinike do klinike odvisna cakalna vrsta in kako dolgo iscejo donatorko. Ponavadi kolikor sem obvescena ce imas vse izvide in da najdejo donorko traja tri do stiri mesece do et. Ce se le da in ce imas moznosti pojdi iz Slo ven ker to je obup kar se pri nas dogaja in kake cakalne vrste so da ne omenjam odnosov. Sama sem bila tudi v postopku ivf v tujini in sploh ni primerjave z Slo. Ce imas sveze izvide pojdi cimprej v tujino tukaj samo cas izgubljas. Lp
Midva sicer se nisva bila gor imava sele v sredo erazgovor. Izvide nesem s sabo kar imam sps, spermiogram, krvno skupino, fsh, vse tiste ki jih das se delati 2-5. dan m. In vse izvide od postopkov. Ce bodo rabil sveze bom dala sveze delat. Se pa razlikujejo klinike med seboj katere izvide zahtevajo. Vecinoma je vecina isto nekatere zahtevajo se amh. Midva greva v Pronatal po priporocilih in notranjem obcutku sem se odlocila za to kliniko. Naslednja bi bila Reprogenesis. Cena je 4500 eur. Se pa cene razlikujejo med seboj nekje je 3800 ampak tiste cenejse so meni odsvetovali. Meni zavarovalnica nic ne povrne ket imam sest postopkov ze porabljenih na zalost pet pri nas. Drugace pa na naso drzavo je najbolj nic ne racunat ker je obup s to birokracijo in njihovimi fintami. Najbolj da racunas sam nase. Mislem da ce si vpisana na cakalno listo in ti je komisija odobrila donatorsko celico in se nimas vseh postopkov pokurjenih si upravicena povracila iz tujine ampak samo toliko kolikor bi te pri nas stal postopek. Drugace se pa pozanimaj na ZZZS in ti vse povejo. Izvide ce imas stare tri leta bos morala nove delat vsej spb in spermiogram. To ti lahko sporocim drugi teden po posvetu jaz imam stare okoli dve leti. Vem pa da Reprogenesisu zahtevajo da ne smejo biti starejsi in treh mesecev. Drugace jih pa lahko tudi gor opravis ce ne dobis pri nas napotnice. Samoplacnisko gor je veliko cenejse kot pri nas- vsaj nekatere.. Ce te se kaj zanima komot vprasas. Dobra si da si tako dolgo cakala. Pac nic novega za slo.
Je pa res tudi da ko sem klicala v Mb ( da mi moja gin da končno mir) za posvet in informativno vprašala kake preiskave zahtevajo ko se gre v postopek in je tudi rekla da ne smejo biti starejši izvidi od treh mesecev. Tako naj bi bilo od letošnjega leta. Pač mi je logično da spermiogram delaš npr vsako leto ne razumem pa zakaj spb če imaš stalnega partnerja. Pač je treba nafilat mal blagajno. Midva greva v Mb samo na posvet in še to samoplačniško ker ne mislim čakat na MAJ!!!