Državna komisija za OBMP
Pozdravljene,
mene pa zanima, zakaj vstavijo samo en zarodek do 35 leta. Se to ne da spremeniti. Moja sodelavka je bila v postopku v MB pred 16 leti in so ji vstavili 4 zarodke. Vsi so se obdržali in seveda, zaradi rizika se je odločila, da obdrži 2. Ima 15 let starega fantka in punčko. Pa še 16 zamrzjenčkov je imela 🙂
Ko po letu dni nezaščitenih spolnih odnosov nisem zanosila, sem se odpravila k svojemu ginekologu.
Ta mi je rekel, da on sodeluje z Dr. Resem in naj se povezem z njim, dal mi je napotnico.
Ker nisem vedela nič o klinikah o neplodnosti sem poslušala ginekologa in se naročila pri Dr. Rešu.
Pozitivno:
– čakalna doba: zelo kmalu sem prišla na vrsto, čakalna doba cca mesec- dva
-urnik: dela vse dni od zgodaj zjutraj do zvecer, tako da ni manjko v službi
– dosegljiv po telefonu
– zelo hiter, kar mu lahko včasih stejem kot prednost včasih pa kot slabost
Negativno:
-premalo pregledov, raziskav vzrokov neplodnosti napram Mariboru, kamor sem šla samoplačniško
– neprijaznost,
– preveč se mu mudi v postopek IVF…., meni bi bilo boljše narediti še kakšno raziskavo, pregled več hormonov ne samo PRL in FSH
-nima inseminacij, ki so bolj naravne
– plačevanje nekaterih tablet Prometrium in Clomid, kasneje sem jih dobila na recept ne vem zakaj
– moj problem je bil ker sem premalo kliniki zaupala ( glede na to da se bila v Mb in sem imela možnost primerjat), in sem bila zato skozi pod psihičnim pritiskom, vendar ni nikogar ki bi ti kaj svetoval, pomagal
– ne daje bolnišk, ne vem zakaj, oz je naravnan zelo proti
Moti me pa najbolj to da ne mores kar menjat klinike. Enkrat ko si v eni kliniki in imas napotnico od ginekologa ki velja eno leto, moras potem celo leto bit v tej kliniki. Jaz, ko sem vidla kako dela Maribor sem se hotela prepisat v Mb, vendar bi za to morala čakat da mi napotnica poteče
Hvala bogu mi je uspelo zanositi pri Resu v prvem postopku, za kar sem mu zelo hvaležna, vendar je prav da se nekatere stvari izboljšajo.
Glede na to da sem imela tudi zelo podobnega ginekologa dr Rešu, sem tega sedaj menjala.Isti probelemi neposlušnost, neprijaznost, nikakor da dobiš bolniško, čeprav, drugje pri drugem ginekologu ni bilo problem dobiti bolniško.
Imam pa obcutek, da privatniki, koncesionarji ” mešetarijo” oz jim je cilj samo dobiček,oz. da dobivajo bonuse od zavarovalnice ZZZS če opravijo manj raziskav,če dajo manj bolnišk, ugavnem , da je v ozadju neka računica na škodo pacijentov. Tako da moje mnenje je da kar se tiče zdravstva se izogibam koncesionarjev, kar sem opazila pri svojem prejsnjem ginekologu, pri kliniki za neplodnost in pri zobozdravniku. Torej zagovarjam javno zdravstvo, ker se mi zdi da je se vedno neka kontrola nad vsem.
No naj povem še svojo izkušnjo. Po petih neuspelh postopkih pri dr. Rešu greva na kliniko v Zagreb. Razlika je že po opisu in izkušnjah nekaterih ki so bile v Zagrebu kot noč in dan. Vmes ko sem bila pri dr. Rešu sva hotla it na Gklj prideva tja komplicerajo s temi papirji kot ne vem kaj, sem prosila če se da lahko it vmes samoplačniško ne se ne da ker je treba vse zastojn postopke dat čez. Potem so mi dal datum za konzilij in to šele čez pol leta da ne omenjam kdaj naj bi potem šele datum dobila. Sem samo poklicala in preklicala vse. Tisto leto ko bi čakala na konzilij in datum za postopek sem dala pri Rešu že štiri postopke čez. Zdaj ko gledam za nazaj mi je sploh žal da sem šla vseh pet postopkov čez tukaj pri nas. Da ne omenjam odnosa (Reš) in pa da sem vsakič dobila druga zdravila in vsakič neko poizkušanje brez uspeha. Res pa je da pri Rešu ni nobenga konzilija in kompliciranja, pregled imaš lahko že zgodaj zjutraj in sam si izbereš v katerem mesecu greš v postopek. Ne čakaš nobenga datuma za postopek in velik mejn časa potrošiš kot na kliniki u Lj.