Drobnocelični rak pljuč
Zdravo !
20.10 so ocetu naredili punkcijo ker so na slikanju pljuc najdli senco zgornj desni rezenj pljuc , izvide je dobil 3 tedne kasneje in sicer da ima raka na pljucih stadij t2n0m0.
Dobil je po posti izvide in napotnico za v lj in sicer 14.12 sel na pregled spil je neko tekocino in so ga dali v boben ter ga poslali domov , skrbi me ker se mi zdi da se vse skupaj ze prevec vlece in ker oce ima vsak dan vrocino in mocno je shujsal ker je zgubil apetit , zdej je sicer zacel jest ampak temperatura in zacne se trest in ga zebe in to ga ubija tako pravi .
Zanima me kdaj se bo zacelo zdravljenje ? Kolko casa treaja od diagnoze do zacetka zdravljenja ? Ker to traja ze skoraj 3 mesece in oce je cedalje slabsi?
Pokličite na OI k zdravniku, ki ga zdravi. Znajo založit kakšno pošto. Tudi pri moji mami so jo založili Ko mesec in pol ni bilo nobenega glasu o izvidih slikanja, sem klicala zdravnico. Ta se je čudila, kako da mama ni dobila pošte, da je naročila, da takoj pošljejo in da bi mogla bit že zdavnaj na zdravljenju kemoterapiji. Potem je bilo itak že vse propozno.
Hitro ukrepati. Včasih res moramo sami imeti skrb in se ne zanasati na zdravnike.
Jaz sem dobesedno izsilila izvid za ct in hvala bogu ker so že nekaj odkrili. Kaj bi bilo če bi čakala da se bo od njih kdo spomnil in ga poslal.
Glede na klasifikacijo ima gospod še začetni stadij saj gre samo za tumor , ni še metastaz. Zato res hitro sami ukrepati.
Vse dobro.
Spoštovani,
posredujem še tukaj za vse, ki imate tako kot jaz ogromno vprašanj in ne veste, na koga se obrniti – 28.11. organizirajo okroglo mizo na temo raka pljuč in bojo tam ne samo zdravniki, ampak tudi gospa Živka, ki je premagala raka in se zdaj bori za boljše zdravljenje v Sloveniji.
Pravijo, da lahko celo pošlješ svoje vprašanje, pa ga bojo vključili v program….
Baje bo tudi v živo prenos za vse nas, ki nismo iz Ljubljane.
Drugače pa samo pozitivno – glavno je, da ne obupamo!
Sigurno komu pride prav: https://www.facebook.com/events/199078031001345/