Najdi forum

Danes mineva dve leti odkar si, odšel tja med zvezdice.
Ljubila sem te, ljubim te in ljubia te bom vedno…

Tudi tebi lep pozdrav,draga solze..
Pišeš,dve leti mineva, odkar je odšel med zvezdice..sočustvujem s tabo,in ti izrekam sožalje.
Vem,vem,kako je to težko..vem, kako je meni..
verjamem,da ti je še vedno hudo..kje in kako iščeš tolažbo..napiši nam kaj, mogoče ti bo vsaj malo lažje..jaz te lepo pozdravljam,in upam,da ti bodo solze manj boleče..
lepo pozdravljena..solze..

Draga Tempo.I.!

Hvala ti za tople in iskrene besede, tudi jaz ti zelim, da bi ti bilo lažje pa žal ne gre to tako lahko.
Pravijo da je čas tisti ki zaceli rane, pa vendar ni tako!
Vsak dan se zbudim z mislijo nanj, čez dan mislim nanj in zaspim z mislijo nanj.
Vsi mislijo, da sem se pobrala saj nočem kazati svojih čustev.
Zato veliko spremljam forumu in poskušam razumeti zakaj, zakaj….
Moja edina uteha je sinko, ki pa ni samo podoben svojemu očetu ampak je dobesedno njegov klon.
Tako sem srečna, da živi v njem in zelo žalostna, ker tega ne deli z nami.
Tako bi bil ponosen na sina saj se razvija v prav tako osebo, ki si jo je želel.
Vsak dan ušpiči kako novo neumnost, vsak dan je kaj novega, jaz pa ob tem čisto vedno pogledam v nebo in si želim da bi bil tu ter to delil z menoj.
Vedno se mi orosijo oči, ko mali doseže nov uspeh, pa me vpraša mami zakaj, odgovorim mu, da sem tako vesela in da bi bil očka zelo ponosen naj.

Ne vem, draga Tempo.I. kje pobiraš energijo in voljo, vem pa da si pravi sonček. ŽELIM TI VSE NAJ, NAJ… pošiljam ti topel objem.

Vendar smrt je dokončna,
popravnega izpita ni, žal.

Dragi Solze in Tempo.l.Tudi jaz sem izgubila svojega najdražjega, oktobra bo 2 leti. Hudo je in ko že misliš, da je bolje, padeš še globje in še težje se pobereš. Popolnoma se najdem v vaših besedah in z vama delim bolečino. Tudi sama se trudim po svojih najboljših močeh, da bi živela naprej. Pred okolico sem se naučila skrivat svoja čustva in razen redkim osebam ne pustim blizu. Sita sem bila stalnih opazk, češ da je že čas da se poberem in zaživim naprej. Kaj pa oni vedo…
Na njega mislim skozi, pogovarjam se z njim in tudi sama se oziram v nebo. Vseskozi pa se tolažim z mislijo, da je še vedno z menoj, da me spremlja in da me čaka tam nekje…

Obema pošiljam tople misli in velik objem!

Dragi Solze in M*! Ja,skrila sem pred vsemi..kako boli, ker ga ni..skrila pred vsemi, samo pred sabo nikoli..vsak dan,ki ga doživim,vsako minuto..kako bi ‘ti’ na mojem mestu..smeh,uspehi otroka..kako bi bil ponosen..kako izrezana slikica očeta nam je ostala? kajne? Klon,ja. iN kako ga pozabiti? Ni teorije..ne prakse…samo polovica srca je odšla..ta polovica,ki je ostala..utripa za najinega otroka..skupen zaklad,mi trije smo srečen par..dokler otrok zaposli misli preko dneva..noč..hvala za vsako minuto spanca..ki je na pol..vsak večer zaprosim “pridi mi v sanje”, “pridi po mene”…ne morem več..a moram! Moram! tako se bojujem sama s sabo..borim…borim..ne dajte se..bog je očitno ustvaril pogumne..
saj veste:mi trije smo en srečen par…jaz, otrok..in svečka..LP

P.S.Nič ‘čas ne zaceli rane’, pač se pa staram z njimi..in ko me pikajo, naj si drugega najdem..mi v očeh zablešči meč..kar rdeče barve..

DRAGA M,
Res je težko, vendar si močna! Pravijo, da čas celi rane…,ni res,NAUČIMO SE ŽIVETI Z BOLEČINO.
Ja tudi jaz se pogovarjam z njim, ga prašam za nasvet, premišljujem kaj bi on storil v kaki situaciji, ga prosim naj me reši bolečine….
Ko bi ti vsaj lahko rekla , da bo bolje, pa ti ne morem, ker še vedno čutim kot tisti dan, ko je odšel za vedno in to brez slovesa…
Bodi močna!

V petek bo 14 mesecev od kar te ni več med nami, vendar si še vedno v mojem srcu.

Hvala za vse, ki ste na tem forumu, vekiko mi pomagate s svojimi besedami, še enkrat HVALA.

Objem vsem in lep pozdrav.

Življenje teče in nič ne reče, samo nasmeh je bolj grenak.

bb 18..dobrodošla..
in vsem hvala,ker Ste..

zelo sem počaščena..ob Vaših besedah..trudu..

Solze…sedaj pa nimam energije..sem balon…helij se je razpršil na vse strani..samo nekaj oblačil-me danes skupaj drži..

lahko noč..

Draga Tempo,

Danes sem bila ves čas z vami, imela sem sto in eno stvar v glavi.
Vrjamem, da si izžeta, še jaz sem pa sem samo premišljevala kako kruto je to življenje….

Midva z malim sva danes odšla na morje, tako da sem malo omejena z kontakti.

Hotela sem samo da veš, da smo tu in s teboj.

Želim ti lahko noč!

Draga bb18,

kaj naj ti rečem, dve leti ga ni pa nič manj ne boli in v petek bo dve leti odkar smo ga pospremili na zadnjo pot.

Vem, nisem ti v pomoč vendar ti ne bom lagala. So dnevi, ki jih preživiš smo zato, ker jih moraš.
Najhuje je ob obletnicah, praznikih, nedeljah in seveda dopustih….

Bodi močna in lahko noč

Hvala za dobrodošlico,res mi pomagate.

Veliko dni je res samo zato da jih preživiš, vendar vem da moram biti močna,ker imam še dva sina, ki sta sicer že odrasla.

Vsak vikend ali dopust grem s solzami domov iz službe in se vedno oglasim na pokopališču in se sprašujem zakaj je tako.

Lp
B.

Draga solze,imejta se lepo,na morju..oddahni si od stalnega okolja,v katerem se nahajaš..vem..vem..masko na obraz,navzven..uživaj kar se da..vem,polovično, ampak izpolni to polovico,maksimalno..nadihaj se..privošči si,kar ti je blizu..napolni ‘baterije'(za vsak slučaj)..imej se..imej se..ne skrbi zame..ne imej preveč misli v glavi naenkrat..prepusti se vodi..uživaj,uživaj..kratke so počitnice, za predolgo ‘uradno’ dolgo leto, do naslednjih..zato naj bo vsaka minuta tvoja,in zate..hvala, LP

bb18.
Lepo pozdravljena..Ti si čas,Ki celi svoje rane..te so težje,kot jih priznamo. Obletnice samo vrnejo na začetek: tukaj in zdaj..koliko časa preteče,ni pomembo..moje več jih je, več je ran..na prvo podlago..
ja,in ko sem že prepričana, da sem ‘ven’ iz tega-udari nazaj z vso močjo..kot bi se potuhnilo, da se umirim,oslabim..kot da čaka,bolečina čaka, da ‘zadremam’..nikogar ne poslušam več v okolju..razen nekaj duš..ki niti ne vprašajo,kako je..samo če je lažje? Je, seveda je..ker mi je zlelzo pod kožo..in s tem živim. Poskusila sem pri psihiatru..ah,ni za govorit’-fino sem se nasmejala,mi ne bi verjele..sreča,da sem šla tja z veliko rezervo..sem pa vključila še to možnost, kot pomoč. Hvala,ne hvala..raje vzamem bolečino kot prijatelja v nuji,kot pa da sem ‘upočasnjena,omejena,omamljena’..tako naj bi funkcionirala mama? S tbl.,najbolj milo obliko zahvale:”Hvala-ne hvala!” bb18..bolje bo, verjemi..z nasveti ljudi,ki so isto preživeli! Meni edino takšni/ne verodostojne osebe,pomagajo..preprosto! Piši,videla boš kako je to dobro..LP

Tempo.I.

Lepo pozdravljena Tempo.I.,hvala za tvoje besede, ki so zelo resnične, zato pa vas vsaki dan berem vse tukaj, ki ste doživele enako usodo.
Včasih si mislim da to ni normalno, ker vsak mi reče, da čas celi rane, vendar so res dnevi, ko si misliš da si že na vrhu in potem spet pride padec, sploh ob raznih obletnicah.
Berem vaše nasvete, ki mi pomagajo, ker vem da smo doživele enako usodo, ker drugi ljudje tega ne razumejo.
Res mi zelo pomaga, da sploh lahko pišem, čeprav bi rada napisala veliko več, vendar se mi ustavi, kot da ne znam pisati.
Že to je od mene velik pogum, da sem se sploh oglasila na tem forumu, ker doslej sem samo brala in vidim, da mi je res malo lažje.

Velik objem in lep dan.
B.

bb1108..lep pozdrav..imaš blokado..napisala ti bom nekaj svojih izkušenj.Nisem izjokala,koliko bi morala takrat..sama zloba ljudi mi ni dovolila..izjemno težki trenutki za otroka..vsakodnevno preveč..mi je zapiralo solze..jok..objokovanje..procesa ni bilo..me je pa potuhlo čakal…in udaril še huje na plan.Ja,ni normalno,če se nimaš s kom zjokat..tako pošteno..kot je Zlata Marija povedala..razpadi se..in se sestavi nazaj..ob tako hudi izgubi je nujno potrebno..obletnice..jaz sem cel mesec drugačna..ko se bliža..vse se strni v zelo bolečo kepo..ne ni normalno..za to bi morali zdravniki imeti močan pristop..kdo ima srečo..da naleti na iskrenost..da se stroka tebi prilagodi..kako in kaj potrebuješ..takrat gre hitreje in lažje..tbl.uf..tega pa ne bi..in nisem!

Odpri blokado:ne počuti se krivo,ker si ti živa..jaz sem se!;verjemi razpadala od občutka krivde..zakaj on in ne jaz..krivdo sem nosila-nedolžna..v peklu-pekel..nisem želela več živeti,ampak nisem pomišljala na realizacijo dejanja..samo nisem želela več živeti..ker me nihče ni postavil na noge..ja,sožalja itd.,ampak dalje pa sama..z malim otrokom..okolje,ki samo žge rane..če nimam kaj za povedati-sem raje tiho!
Napiši,ko imaš čas..ne oddaj če ne želiš..sama sebe preberi..sama sebe napiši..sebi..in nam daj,koliko želiš! Ni prisile,ne imej pritiska..pusti naj samo teče..čedalje bolj gladko..jaz sem na disketo!!Pa ne eno!! Grmela,grmela..v tišini seveda..in spravila na dan,iz sebe..veliko,veliko..nekaj razdelila-delila tukaj na forumu..zato pa znam tolažiti..in mi je isreno hudo za vsakega,ki trpi..reagiram takoj..to je nujno potrebno..potrudi se..olajšanje prihaja..lepo te pozdravljam..

solze,pozdravljena.
Upam,da si še na morju,in da se imaš lepo.Da si si malo odpočila,si nabrala novih pogledov na življenje,da si nova,kot nova..še boljša..
Nisem pozabila nate,tempo nikoli ne pozabi..to je dobro..
Napiši kaj lepega,kako je mali sinek,upam in želim, da poka od zdravja.
Verjamem, da zelo zaposli mamico,da je seveda bolj vesela, a ne?
Ko boš želela, se boš seveda oglasila, do takrat pa: lepo se imej,hvala,ker si tako srčna oseba,krasna mamica,in zelo močna…
saj veš,tudi ko pademo, smo močni,samo se tega ne zavedamo..
Želim ti vse dobro,boljše..tempo je šel v zasluženi pokoj*********
vdihuje mir,počasi..in šteje (V) zvezdice…sprejeti,umiriti se..dojeti..
to je ena težjih nalog,ki nam jih vsili življenje..
Lepo te pozdravlja (T….I.)********

Draga zvezdica,

ja mali uživa sto na uro,niti pomisli ne da bi šel domov.Naj uživa saj bo še čas za obveznosti.

Sedim na terasi, gledam sončni zahod, mali se guga na gugalnici jaz pa kockam kako in kaj naprej.

Veš, draga Zvezdica(Tempo), vsak dan se zbudim z drugimi občutki…
No začela sem razmišljati v tej smeri, da nočem več živeti v preteklosti in da živim sedaj in tukaj.

Nihče mi ga ne mora vrniti!

KAKO SI PA KAJ TI?

LP

SOLZE
lepo pozdravljena. Vesela sem,ker si se oglasila. Vesela sem,ker uživata z malim na morju! Tvoje ‘kockanje’mi je všeč,razmišljanje tudi..nadaljuj v tej smeri,preteklosti se ne da pozabiti,živeti za danes,jutri,je edina pravilna pot.Vesela sem..

Želim Ti lep preostanek večera.Meni pomaga,če se totalno fizično umirim(odštekam),to razkošje si lahko privoščim,ko je mladina(klon) na boljšem..
pomaga,ker sem se v preteklosti fizično obupno gnala..ko sem pa pregorela po celi črti-potem sem pa morala dati mir.Prisilno morala! Uči se na mojih napakah..
Nihče Ti ga ne more vrniti, draga solze,ampak,če se čisto umiriš,potopiš v večer..kaj občutiš???

Kako sem jaz?? Preberi,koliko krat sem ponovila.”vesela sem..” tako sem..
Čeprav iskreno,kepa v grlu močno tišči..to je meni znak,da se ‘skuliram’.
Telefon še vedno ‘gori’..krpam kon’c s krajem..na drugi strani tel.zveze je pa hudo,hudo..trudim se, dajem vse od sebe..izkušnje pač..
Spletajo se res lepe,neuničljive vezi..tako sem..

Lepe sanje Ti želim,če se ne bova nocoj več brali.. Tvoja **********

M*..napiši nam kaj:kako si? Poleg tega,da si močna,če še ujeta v bolečini,iščeš pot ven? Lepo Te pozdravljam.

bb18..lep pozdrav. Kako je s tabo,razen da boli? Želim Ti, da manj boli,povej kaj..koliko želiš! Mislim nate.

Lahko mirno, noč vsem..

Zvezdica, hvala za tvoje misli, saj bo. Uživaj čim več lepih trenutkov v pokoju in nam piši, saj te radi beremo.

Solze, nadaljuj razmišljanje v tej smeri, tudi jaz bom, saj moram.

Se še oglasim,
vsem lep pozdrav.

B.

New Report

Close