dominor
Pozdravljeni,
prosila bi za nasvet. Že nekaj časa se mi dogajajo čudne stvari oz bi temu rekla bolj neke vrste nemir, strah – predvsem strah pred smrtjo. Zadnje čase se slabo počutim-fizično sploh ne vem kako bi vse skupaj definirala – v bistvu nisem slabe volje ali kaj podobnega ampak slabo fizično počujte (bolečine, zaspanost,….) imam neke vrste napade strahu, nemira – občutek strahu (napadi hitrega bitja srca, težkega dihanja, cmok v grlu,…) , nemir ni prisoten cel dan ampak le občasno. Pred dvema letoma mi je umrla mama in imela sem vrsto drugih stresnih situacij sedaj so se te stresne situacije pomirile in bi lahko rekla, da imam kar v redu mirno življenje (na kar nisem vajena saj sem imela že v otroštvu vrsto stresov) jaz pa sem postala nemirna – kot nekakšna reakcija na ves ta stres – je to možno? po tolikem času? Razmišljala sem, da bi si kupila kakšna naravna zdravila za to. Občasno vzamem Persen, ki mi pomaga. Zanima me razlika med Deprim tabletami in Dominorjem ter Persenom – kaj bi za moje stanje bilo najboljše. Deprim sem že kupila a ga še nisem začela jemati, saj sem po prebiranju nekako ugotovila, da je morda Dominor zame bolj primeren – saj sama menim, da nisem v depresiji ampak bolj anksiozna. Kaj menite vi? Vse skupaj sem bolj po domače zapisala, ampak vseeno upam, da je razumljivo. Aha pa še to po mamini smrti sem tudi bila pri psihiatru a mi je takrat le svetoval, sprehode, čim več družbe in omega 3 tablete. Hvala za pomoč v naprej
Pozdravljeni
Po vašem opisu sodeč doživljate občutke anksioznosti ali tesnobe. Fizične reakcije se kažejo kot stres vendar je vzrok psihološki. Prav nič nenavadnega ni, da ste simptome opazili tudi po dveh letih, vendar to nakazuje na psihodinamične vzroke vaših težav. Slednje lahko premagate z ukvarjanjem z dejavnostmi, ki so vam pri srcu in vas sproščajo (sprehodi, športne aktivnosti…).
Pridružujem se mnenju psihiatra, ki vam je priporočil odpravo težav brez uporabe medikamentoznega zdravljenja. Tovrstne težave se lahko odpravijo tudi brez zdravil. Z vpeljavo nekoliko drugačnega življenskega sloga in razumevanjem vzrokov tesnobnih občutkov pa lahko trajno izboljšate svoje počutje.
Če se kljub temu želite odločiti za prehranske dodatke in zdravila pa se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Vso srečo
[hr]
Nika Nikolič
psihodinamska psihoterapevtka
Lepo pozdravljeni!
Pisem zaradi sledecih tezav ki so se prvic pojavile kaksno leto nazaj; zacelo se je s srbenjem po celem telesu, ki je se sedaj dnevno prisotno. Zdravniski testi niso pokazali nic nenavadnega, nobenih alergij na hrano ali karkoli drugega ceprav so se mi solzile oci, ter me srbele. V nosu sem cutila drazenje ter predvsem suho sluznico, mazila pri tem niso pomagala. Kmalu po tem sem zacela opazati tudi tesnobo v prsih dusenje, povisan utrip, spremenila sem veliko stvari v nacinu zivljenja ter kvaliteti-sicer uspesno. Vendar te obcutki ne minejo, so dnevi ko se pocutim dobro vendar trajajo kratko, ko se pocutim slabse na zacetku dneva to se nekako brzdam kasneje pa zacnen pritiskati na partnerja, kar pa si seveda ne zasluzi, saj mi v tem prelomnem casu stoji ob strani, vendar se vcasih ne znam ustaviti in se pocutim grozno, ter me zanima kaj bi mi pri vsem tem pomagalo. Naj se dodam da se prakticno ze eno leto nisem naspala brez alternativnih pomirjeval. Ker sem bila to leto zaradi vseh teh tezav ohramljena si septembra resnicno zelim izpolniti lanske nacrte. Zanima me ce bi mi dominor pri vseh teh tezavah pomagal, saj imam nasplosno dosti volje ter sem disciplinirana ampak potrebujem sproscenost!
Ze v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Lp, Katja
Spoštovani!
Sem ucenka 9. Razreda. Zanima me če mi glede na mojo starost priporocateta izdelek? In sicer moj problem je, da nemkrem zvečer zaspati pred testi in npzji zelo sem živčna, velikokrat se mi tudi zgodi da met testo zamrznem in da od živčnosti pozabim.
Zanima me ali se izdelek dobi na recept? In kolikšna je cena v lekarni?
Lep pozdrav
Lepo pozdravljeni!
Imam prijateljico, ki je stara 15 let. Vse mi zaupa. Vede se malo čudno. Prevarala je svojega fanta z enim v katerega je zaljubljena že precej časa. On jo pa izkorišča ima pa tudi punco. Tako rečeno bi jo ta moški imel le za spolni odnos. Sicer zaj ni skupaj z svojin fantom. Ampak je še vedno v tega ki jo ima za “igračko”. Spolnega odnosa ni še imela. Bila je tako “močna”, da mu je rekla dovolj ti mene nebos imel za igračko. Ampak ljubiga zelo močno. Dostikrat se zjoče samo. Vse jo hitro prizadane. Cel čas misli na samomor. Se poreže včasih. In cudno mi je da starši ne ukrepajo prav nič. Me zanima če bi ji Dominor vsaj malo pomagal ali pa potrebuje pomoč nekoga izkušenega bodisi psihologa oz. Šolskega psihologa.
Hvala Vam že vnaprej!
Je tu še kdo?
Že več kot pol leta imam težave z omotico, slabostjo in še nekaj simptomi.
Preiskave niso pokazale ničesar, zato zdravnik predvideva, da gre za psihološke težave. Sicer se mi ni zdelo, da sem pod stresom. Anksioznost se je pojavila šele po začetku simptomov. Res pa je, da imam fanta, ki je kar hudo bolan.
Začela sem jemati Dominor. Eno tableto zjutraj, eno zvečer. Danes sem vzela že deseto tableto, a imam trenutno vseeno kar hud napad živčnosti. Bi se morali učinki že pokazati?
Hvala.
Dominor zelo pomaga pri praznjenju denarnice – torej pomaga samo dobičkom farmacevtov.
Mia je pa prodajalka Dominorja in je povsem jasno, da ga bo svetovala tudi pri mozoljih in dlakah v nosu.
Če greš v gozd in za 20 minut objameš drevo, z občutkom, da ono prevzame nase vse tegobe, bo to brezplačno in bo pomagalo bolj kot 20 škatel Dominorja.
Pozdravljeni.
Stara sem 26 let in že 2 leti imam probleme z tesnobo. Ne zdravim se tudi nisem bila se pri psihiatru. Učasih imam tesnobo vsak dan vmes pa je bilo use uredu tudi 5 mesecev. Potem je spet prišla ampak sem jo nekako sfurala. Sedaj sem jo spet dobila po 2 mesecih in pol. Zasledila sem za dominor in ga jemlem sedaj 9 dni in na zacetku jemanja je bilo use kul tesnobo sem še imela ampak sem bila zelo mirna. Naj še povem da sva se iz partnerjem preselila k njegovim staršem in sem tukaj zelo nesrečna. Bila sem stalno pod stresom, tresla sem se, oblivala me je vročica, tesnoba. Po dominorju sem bila pa mirna, sproščena in tudi od svojcih sem slišala da se mi vidi da se bolje pocutim da zgledam bol veselo. Zdaj imam pa vprašanje za vas od včeraj se mi je pa poslabšalo tesnoba na vrhu, zmedenost kot da bi se poslabšalo kar naenkrat, vsiljive misli. Zakaj je bilo nekako boljše zdaj je pa slabše? Mirna sem ampak kot da je tesnoba hujša. Vesela bom odgovora. Najlepša hvala.