dominor
Pozdravljeni,
mene pa najprej zanima, če lahko kapsulo zaužijem tudi kako drugače kot pa da jo pogoltem celo?
Imam namreč težave in se mi takšne zadeve včasih rade zataknejo v grlu. Če bi naprimer zdravilo iz kapsule pomešal z tekočino ter nato spil. Ali je potrebno tudi zaužiti snov iz katere je narjena kapsula?
Pred leti sem imel tudi težave z drogami a sem uspel zadevo psihološko urediti z raznimi hobiji kot so dnevna rekreacija, slikanje ter računalništvo. Trenutno se odvajam še kajenja. A vseeno imam sedaj mnogokrat težave z spanjem, koncentracijo ter rednim občutkom tesnobe. Pogosto se začnem tudi potiti predvsem po obrazu, in to tudi ko ne počnem nič fizičnega. Na čase postanem tudi precej živčen in sem nato kar več dni nesposoben normalno delovati.
Sicer imam zelo veliko idej, v smislu ustvarjalnosti a zelo pogosto kar hitro izgubim vso voljo, da bi stvari ki jih začnem tudi dokončal.
Ker prej nisem jemal nobenih zdravil redno sem se pred kratkim odločil sprobati dominor predvsem zato ker naj bi reševal takšne težave, ki jih prav sedaj doživljam. Po par dnevih še sicer ne čutim nobenih sprememb a upam na najbolje.
Če bi zame imeli mogoče še kakšen koristen nasvet, bi vam za vsak odgovor bil zelo hvaležen.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni, kapsulo lahko tudi odprete in si učinkovino zmešate v mlačno vodo ali sok. Ker je učinkovina povsem stabilna, kapsule v tem primeru ne potrebujete (kapsula največkrat predstavlja »zaščitni« sloj za učinkovino in pri določenih zdravilih je nujno potrebna; kot rečeno: pri Dominorju ni).
Kdaj pa zaužijete Dominor? Po nekaj dneh naj bi že zaznavali več notranjega miru ter samozavesti. Najbolj pomemben pa je prav ta občutek, da ste kos življenjskim zahtevam in stresnim situacijam (tj. da ni notranjih »dram in vojn«, ampak občutek notranje moči in pripravljenosti). Poskusite tudi s kakšnimi telesnimi aktivnostmi, ki so bolj mirne (npr. sprehodi, »ležereno« kolesarjenje, plavanje…). S tem ne boste spodbujali svoje tekmovalnosti in nepotrpežljivosti.
Vaši občutki tesnobe in težave s koncentracijo ter spanjem bodo postopoma izzveneli. Morda boste morali počakati kakšne 14 dni, saj tudi vaše zelo potrebuje nekaj časa, da vzpostavi novo ravnovesje. Na splošno je pomembno, da ne prehitevate in da ste potrpežljivi. Tako boste urili tudi svojo sposobnost, da dalj časa vztrajate pri določeni aktivnosti. Sekundarni dobiček pa je tudi to, da sebe manj spravljate v stres, stisko, tesnobo…
Vse dobro. Javite se še kaj.
Pozdravljeni.
Tudi sama razmišljam, da bi začela jemati DOMINOR. Nekih blaznih težav s spanjem nimam, se pa zadnje čase dogaja, da sem veliko žalostna, potrta, da nimam volje do dela, niti do življenja. Na vse stvari gledam pesimistično oz. vidim najslabši scenarij. Sem jezna nase in na svet okrog sebe, zato se je tudi partner zelo odmaknil od mene, ker moje sitnarjenje težko prenaša. Nikoli pa nisem jemala kakršnih kolik antidepresivov.
Na podlagi znakov depresije, se lahko najdem v tem, vendar kot neko blažjo oblika (vsaj zdi se mi), ker, ko relano in zavestno pogledam na stvari vem, da ni tako hudo.
Torej, rada bi bila bolj sproščena – to je recimo problem, da se nikoli zares ne sprostim in bolj flegma. Torej, bi bil Dominor zame?
Hvala za odgovor.
Draga Marjanca,
zelo me veseli, da ste omenili prav besedo flegma, saj tako najbolj enostavno in hitro opišem delovanje/učinkovanje Dominorja. S podporo Dominorja ste veliko bolj flegma (prva je to besedo uporabila moja babica, ki je z Dominorjem zelo zadovoljna); tudi moja izkušnja je takšna, da veliko laže in z manj notranjimi “dramami” opravim vse, kar se mi nakopiči tekom dneva.
Danes je življenje veliko hitrejše, imamo manj časa za svoje najbližje in pogosto se nam zdi, da smo za vse sami in da nas nihče resnično ne razume (ali pa tudi mi ne želimo “pojamrati”). Določeni ljudje so že po naravi usmerjeni v bolj črne odtenke in najslabše scenarije, kar seveda še poslabša notranje stanje. Moč in energija pa počasi odtekata, zato je potrebno najprej zgraditi notranji mir. Le-ta je osnova za naše dobro počutje, samozavest in motivacijo. Dominor vzpostavlja in ohranja zdravo ravnovesje v možganih. Zaradi tega zaznavamo notranji mir in smo bolj flegma. Prva izboljšanja boste zaznali že po 5 kapsulah. Smiselno je, da Dominor zaužijete zvečer (npr. 3 ure pred spanjem). Ponoči je regeneracija optimalnega ravnovesja v možganih hitrejša.
Javite se še kaj. Predvsem pa lep vikend. Izkoristite ga za sproščanje. Že imate idejo, kako se boste sprostili?
Pozdravljeni.
Že v petek sem začela z jemanjem Dominorja. Moram reči, da sem se na nek način pomirila že po prvi zaužiti kapsuli. Dejansko čutim nek notranji mir in gledam na stvari, ki sem jih “počela” z odprtostjo. Razumem kaj sem delala narobe, ampak žal je moje razumevanje prišlo prepozno, vsaj za mojo zvezo. Fant se je odločil, da me zapušča, čeprav želi, da ostaneva prijatelja. Če ne bi jemala Dominorja, bi bila verjetno totalno podrta. Tudi sedaj sem, na trenutke jočem, a hkrati čutim mir. Navsezadnje nimam več kaj izgubiti…
Začela sem delati na sebi, prepozno za mojo zvezo in ravno prav za moje življenje. Težko bo, ampak sem vesela, da sem začela jemati Dominor, ker me res pomirja. Nekako bom že. Šele sedaj se namreč začenja delo, delo in še enkrat delo, da postanem boljši človek.
Vse stvari se namreč zgodijo z razlogom in jaz sem komaj na začetku poti…
Hvala ga. Mia.
Pozdravljeni!
Iz obupa sem začela iskati informacije o znakih depresije in predvsem kako si pomagati. Počutim se zelo podobno, kot je opisala Marjanca_888. Sem zelo pogosto žalostna, nesrečna, razmišljam pesimistično, sem tudi zelo samokritična, se podcenjujem in ne cenim. V glavnem počutim se čisto na dnu in ne vem kako si pomagat, vem pa da si moram. Velikokrat m tudi boli glava in ne morem se skoncentrirat oziroma razmišljat. O tem se tudi zelo težko s kom pogovarjam, sploh s partnerjem, seveda ker pri tem preveč vpletam čustva in dobivam občutek, da mi ne želi pomagati.
Vsi ti znaki verjetno bolj nakazujejo na depresijo, ampak me zanima če si lahko pomagam z dominorjem. Bolj sem se nagibala k deprimu, ampak se nisem odločila zaradi kontracepcijskih tabletk. Kaj pa je vaše mnenje?
Že vnaprej hvala!
Dominor zaužijemo zvečer nekje 3 ure pred spanjem. Ko boste – čez nekaj časa – nadaljevali samo z eno kapsulo, je smiselno, da jo zaužijete zvečer. Ponoči se namreč vzpostavlja naravno ravnovesje v možganih in Dominor to »naravno regeneracijo« podpre oziroma pospeši.
Zjutraj lahko kapsulo zaužijete pred ali po obroku. Pomembno je, da med kavo ali pravim čajem (če ga seveda pijete), naredite vsaj kakšno uro razmika. Kava in pravi čaj zmanjšata učinkovanje.
Draga Mojca, lahko se odločite za Dominor ali Deprim. Če se vaši občutki ne bodo izboljšali, je morda smiselno, da stopite do osebnega zdravnika, ki vam bo znal najbolje svetovati. Pomembno je vedeti, da je čakanje – v primeru, da se počutje ne izboljša – nesmiselno. S tem samo podaljšate kasnejšo fazo okrevanja.
Včasih se lahko zgodi, da tudi zaradi kontracepcijskih tabletk zaznavate občutja, ki so podobna depresiji. Preverite neželene učinke vaših tabletk.
Spoštovani!
Jaz imam kar nekaj vprašanj v vezi z Dominorjem ter anksioznostjo. Meni so letos avgusta postavili diagnozo anksioznost s panično motnjo. Poleg tega sem pa že kar nekaj časa cca 1 leto zelo slabo spala. To pomeni da sem se ponoči zbujala in nisem mogla več spati. Potem pa se je začelo tako, da sem doživela panični napad z razbijanjem srca, teškim dihanjem in tiščanjem v prsih itd. Odšla sem na urgenco, kjer so mi opravili EKG, vse krvne teste, UZ srca,slikanje za pljučno embolijo itd. Vsi testi so Ok.Vse to se je še nekajkrat ponovilo, zato mi je zdravnica svetovala naj kupim dominor in naj ga jemljem nekaj časa. Začela sem najprej 10 dni dve tableti na dan zjutraj in zvečer. Potem pa eno samo 3 ure pred spanjem. (dominor sem začela piti nekje konec avgusta). Od takrat spim zelo dobro in vso noč. Hodim tudi k psiholohinji zaradi tega enkrat na teden. Panični napadi in tiščanje v prsih pa nista ponehala. Na internetu sem prebrala, da kava zelo razdraži človeka, zato sem jo nehala piti. In od takrat nimam več napadov panike. Sploh ne morem verjeti, da je to tako. V bistvu je sedaj že tri tedne od kar ne pijem kave in nimam paničnih napadov. Tiščanje v prsih je še ostalo. Venda me ni tiščalo vsaki dan. Odšla sem k svoji zdravnici in ji vse povedala zato mi je predpisala paroxat tablete. Jaz pa sem si ob prebiranju stranskih učinkov teh tablet rekla da tega ne bom pila. Začela sem spet prebirati stvari na internetu in odkrila tablete DEPRIM forte. Sedaj jih pijem 14 dni in tiščanje v prsih je prenehalo že po drugi tableti. Vzamem zjutraj vsak dan eno tableto. Kar pa mi Deprim povzroča občasne vrtoglavice, to je eden izmad stranskih učinkov Deprima, me zanima koliko časa naj ga pijem. Bojim se da če bi ga premalo časa pila, da me bo spret začelo tiščati v prsih. Poleg tega me pa zanima, saj spim vredu ponoči, kdaj lahko neham piti Dominor oziroma kako se ga začnem odvajati. Naprimer ali naj zga začnem piti vsako drugo noč ali kako drugače. No, upam da sem opisala dovolj natančno moje težave. Prosim za odgovor.
Lepo pozravljeni,
najprej opravičilo, da ste na odgovor čakali toliko časa (do danes sem bila odsotna).
Veseli me, da ste naredili kar nekaj pomembnih korakov (redni obiski pri psihologinji, ukinitev kave…) – vse to doprinese k izboljšanju vašega počutja. Dominor lahko uživate dolgoročno oziroma v vašem primeru bi vam svetovala od 3 do 6 mesecev. Sploh, ker vam je zdravnica predpisala tablete Paroxat, za katere – kot sem razumela – se vi še niste povsem odločili oziroma iščete varnejše alternative. Svetujem vam, da Dominor uživate redno še nekaj časa. Vaša notranja stabilnost se bo krepila tudi z rednimi obiski pri psihologinji, kjer se boste naučili različnih strategij, kako lahko ostanete mirni tudi v situacijah, ki so potencialno lahko neprijetne. Ko boste zaznali, da ste dovolj močni in stabilni (smiselno je, da vse dileme predebatirate še s psihologinjo), lahko Dominor počasi opuščate. Takrat se lahko odločite za eno kapsulo na vsake dva dni.
Želim vam prijeten dan in veliko notranjega miru.
pozdravljeni!
Tudi jaz sem jemala Helex priblizno en mesec in sicer sem s tem prenehala, ker ni imel pozitivnih ucinkov in ker ga nisem zelela jemati. Tezave so se zacele nekje v izpitnem obdobju ko se je kot strela iz jasnega povecal moj srcni utrip, roke sem imela potne, spremljal me je obcutek panike v smislu, da v prostoru ne morem zdrzatI, poleg tega se mi je spremenila prebava (ko sem postala nemirna sem takoj dobila drisko in tako sem bila vecinoma casa samo na wcju). Obcutek strahU je nastopil brez konkretnega razloga tudi med kosilom s prijateljicami ali partnerjem..bilo je nevzdrzno. Pri zdravniku nisem dobila konkretne diagnoze ampak samo Helex 0,25mg ki pa mi po mescu jemanja ni pomagal. Tezave so nato bile za malenkost manjse (razlog za zmanjsanje mi ni znan).
Zdaj pa se je pojavilo spet stresno obdobje in tezave prihajajo spet na dan..nemir, nervoza, prebavne motnje ampak ne v tako hudi obliki.
Odločila sem se za jemanje Dominorja in me zanima kako naj zacnem z jemanjem…enkrat ali dvakrat na dan?
Danes zjutraj sem vzela sicer ze prvo tableto in ja..nisem nemirna in upam da je Dominor resitev za moje tezave.
hvala za odgovor in lep pozdrav!
Elvira
Draga Elvira,
v začetnem tednu uživanja Dominorja vam svetujem, da ga vzamete dvakrat dnevno (tj. zjutraj in približno 3 ure pred spanjem). Kasneje pa lahko preidete na kapsulo dnevno (ohranite tisto zvečer, saj Dominor tako ponoči pomaga, da se vaše ravnovesje v možganih hitreje oziroma optimalneje vzpostavi).
Želim vam prijeten vikend in čim več notranjega miru.
Pozdravljeni,
zaradi težav z želodčno kislino mi je zdravnica predpisala tablete ortanol. Zaradi tesnobe in anksioznosti (ki so predvsem posledica nenehnega stresa) uživam tudi persen in deprim, občasno vzamem helex. V prilogi tablet ortanol sem zasledila, da jih ni priporočljivo uživati skupaj s šentjanževko, vendar me farmacevtka v lekarni na to ni opozorila, čeprav sem ob prevzemu ortanola kupila še deprim. Zanima me ali je sočasno uživanje persena (oz. helexa) ter predvsem deprima skupaj z ortanolom škodljivo? Razmišljam tudi o ponovnem uživanju dominorja, ki se je že pred časom izkazal za dobro izkušnjo. Kaj menite?
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem
Lep pozdrav