Najdi forum

Spoštovani !!!

Dominor sem zasledila na oglasni strani internetne strani. Kar samo me je potegnilo k branju.
Pred 14 dnevi sem si ga tudi kupila. In moram reči, da sem za enkrat, kar zadovoljna.
Prej se nisem morala skoncentrirati veliko stvari, ki sem jih hotela povedati sem v hipu pozabila zdaj je koncentracilja mnogo boljša.
Je pa res, da nisem nikoli prej jemala antidepresivou in pomirjeval.
Me pa zanima kdaj je najbolše uzeti dominor zjutraj ali zvečr ?

Lp Marjeta

Draga Marjeta, zelo me veseli, da so se prva izboljšanja že pokazala. S tem, ko smo notranje mirni, je tudi naša koncentracija veliko boljša (našim mislim se namreč ni treba ukvarjati s številnimi strahovi in bojaznimi in potencialnimi grožnjami, ampak ostanejo osredotočene in urejene).

Uživanje Dominorja priporočamo zvečer, nekje 3 ure pred spanjem. Ponoči tako “obnovite” zdravo ravnovesje v možganih.

Vzpodbuden začetek vikenda vam želim.

Pozdravljeni,

mene pa zanima sedanje stanje tistih, ki ste v prejšnjih postih (LEJLA, LILA, PEPA itd.) opisovali težave. Namreč tudi sama sem v podobnem “slabem” stanju in me zanimajo vaše izkušnje, kako prebrodite tesnobe in napetosti, ter če še vedno jemljete Dominor.

Hvala in lep pozdrav!

Pepa in ostali, EFT je mene DELAL nespečno!!
Sploh če sem ga uporabljala bolj na ‘fejst’ – z močnejšim tapkanjem. Tudi zato sem ga s časom sploh nehala uporabljati oz. ga uporabljam samo občasno.

Pri nekaterih stvareh mi je ZELO pomagal, totalno pa ne priporočam, da ga delate pred spanjem – v tem primeru je boljša tehnika TAT (zastonj navodila v pdf obliki na tatlife.com ) na bolj ‘mehek način’ – toda pozor, ne zaspati z rokami ‘v položaju’… (v tem primeru je šlo za preveč energije in spet ni v redu…) Tudi to počnem le občasno..

Zelo priporočam pisanje dnevnika po CBT metodi, ki je predstavljena v knjigi Dr David Burns: Kako smo lahko srečni in zadovoljni – spet je boljše, da to ne delate pred spanjem, ampak enkrat prej čez dan, morda po kosilu ali po sprehodu, ko ste polni energije, pred spanjem pa se osredotočite na kaj lepega in pozitivnega.. Pa seveda zdrava prehrana, konstruktivno reševanje problemov (če se da), pogovor s prijateljem in sprehodi..

Žiga, tudi tebi bi morda priporočala že omenjeno knjigo. Kaj se podi po tvoji glavi, ko greš na malico?
Gre morda za kakšno socialno anksioznost (‘kje bom sedel, kaj si bodo drugi mislili?’) ali kaj podobnega? Ali pa morda za kakšno skrito prehransko alergijo? (Če je problem alergija ali preobčutljivost na kakšno snov v hrani, je cobro to najti in se pač tistim stvarem izogibati.) Lahko pa gre celo za preobčutljivost na kakšna čistila ipd. (Pa morda velja pogledati, kaj uporabljajo. In morda poskusiti, če je ok z lastno posodo ali lastno malico od doma.)

Lahko gre tudi za pomanjkanje magnezija ali drugih koristnih vitaminov/mineralov, sploh če predolgo vztrajaš brez malice… (V tem primeru je bolje jesti večkrat po manj..) Ali pa je morda problem zajtrk sam, da ni dovolj koristnih snovi v njem… Kofein, kava ali pijače z mehurčki, sladkor, umetni dodatki ali strupi/kemikalije iz okolice itd lahko zmanjšajo raven koristnih vitaminov in mineralov. Mene je tudi zeleni čaj (v večjih količinah) delal živčno..

Pozor pri prehranskih dopolnilih, sama sem imela ‘stranske učinke’ tudi pri njih, konkretno pri magneziju in ribjem olju ter lanenem olju, čeprav so bili tudi zelo pozitivni učinki, bolje je koristna hranila pridobiti iz hrane. Dominorja sicer nisem sprobala, a če so ti bioaktivni peptidi pridobljeni iz mleka (ali od kod so?) bi ljudje, preobčutljivi na mleko (ali npr čistila ali krmila ki se uporabljajo v proizvodnji mleka), morda lahko imeli ‘stranske učinke’ tudi pri Dominorju… (?) Včasih se te stranske učinke odkrije šele naknadno, pri daljši uporabi, ali pa se pojavijo samo redko, pri določenih ljudeh.

Dobro je vedeti, katerih snovi nam morda primanjkuje v prehrani (to lahko spremljamo na fitday.com) in potem dodati te stvari v prehrano, dobro je imeti čimbolj raznoliko prehrano..
Na bioaktivne peptide se ne spoznam ravno, hitro brskanje po Googlu pa najde članek, ki omenja, da so tudi v jogurtu-?? oz. v fermentiranem mleku–? (knjige o zdravi prehrani in zeliščih povejo, da lahko jogurt, ovseni kosmiči ali jabolko ali zeliščni čaji tudi pomirjajo:)

Zanimivo bi bilo vedeti, kako se Dominor razlikuje, ali gre le za večjo koncentracijo teh snovi… Ali je primeren tudi za ljudi s preobčutljivostjo na mleko, itd. Ali učinkuje tudi pri ljudeh, ki že sicer jedo dovolj jogurta, ali bolj pri tistih, ki ne? Malo me pa tole spominja na čas, ko so začeli prodajati ‘brokoli tablete’, čeprav so sveži brokoli boljša izbira.
Če nekomu primanjkuje magnezija ali omega 3 ali B vitaminov, je po moje bolje vzpostaviti ravnotežje teh snovi.

Zanima me pa, če tudi že pri nas imamo ‘prehranske psihologe’ ali kaj podobnega? Ki bi hkrati pomagali ljudem uravnavati prehrano in nudili psihološko svetovanje?

Drugače pa vsem želim čimveč sproščenosti in dobre volje!

Žigaa, če še vedno spremljaš ta forum in temo o Dominor-ju, se mi prosim javi na mail: [email protected]
…mislim da imava zelo podobne težave in lepo bi se bilo skupaj malo pogovoriti…

Vsekakor velja pravilo, da so naravna hranila (tj. ne sintetična – največkrat v obliki šumečih tablet s številnimi dodanimi okusi in barvili ter konzervansi) za naše telo optimalna. Zadnje raziskave kažejo, da umetnih/sintetičnih hranil naše telo ne prepozna in jih zato tudi ne more povsem uporabiti. Zato je smiselno posegati po proizvodih, ki so naravni. Dominor sodi v to skupino, saj je njegova učinkovina (bioaktivni peptid) pridobljena iz mleka. Tudi občutljivi na mlečne izdelke lahko Dominor uživajo, saj je Dominor hidrolizat, za katere je znano, da so manj alergeni. Učinkovino so razvijali 12 let, na evropskem tržišču pa je prisotna že skoraj 10 let, tako da si učinki dobro preizkušeni in klinično dokazani.

Ko smo v stresu, naše telo rabi več hranil (v svoje telo bi morali vnesti več vitaminov in mineralov) in zaradi tega je uravnotežena in raznovrstna prehrana izrednega pomena. Obstaja pa razlika med hranili in Dominorjem oziroma zeliščnimi čaji, ki delujejo na ohranjanje oziroma vzpostavljanje zdravega nevrotransmiterskega sistema. Zelo poenostavljeno lahko rečem, da so hranila osnova, da ostajamo zdravi in pri močeh (delujejo na fizični del telesa) in da je Dominor tisti, ki ohranja zdravo ravnovesje v možganih (deluje na psihični del telesa). Hranila delujejo posredno, Dominor pa direktno – pri upravljanju stresa in njegovih neželenih posledicah. Pomemben podatek je, da imamo odrasli v prebavilih premalo encima tripsin, s pomočjo katerega lahko razgradimo mlečne beljakovine do te mere, da bi zaznali njegove pomirjujoče učinke. Dominor pa s svojo inovativno formulo omogoča, da tudi odrasli iz učinkovine (izoliran je določen del) zaznavamo pozitivne občutke notranjega miru in zadovoljstva. Zadeve so velikokrat precej kompleksne, se pa strinjam, da je treba biti pri izbiri zelo previden. Dominor je preverjeno varen in učinkovit. Deluje pa direktno na negativne posledice stresa in ne posredno (kot to lahko dosežemo s hranili, da je naše telo v boljši “kondiciji“ – ni pa nujno, da zaznavamo notranji mir).

Zanimiva debata se je začela. Verjamem, da jo bomo nadaljevali.
Vse dobro.

Lepo pozdravljeni,

tudi jaz sem po nasvetu prijateljice sedaj začela jemati Dominor – in sicer ga jemljem šele dva dni (po dve tableti na dan). Težave, ki jih imam zaradi raznoraznih stresov – trenutnih ter dalj časa trajajočih (par let) so se mi še bolj izrazito začele kazati dva meseca nazaj po neprijetnem dogodku, da sem zaradi izčrpanosti (obremenitve v službi, težave s spanjem, finančne skrbi in drugo) padla v nezavest. To se mi ni več ponovilo, vmes sem si dodobra fizično spočila – spanje itd., toda se mi pa še občasno pojavljajo vrtoglavice oz. kot da se vse okoli mnene maje, kot da sem na valovih, kar je dokaj neprijetno, sploh ker se bojim da bi kdaj padla, čeprav se to ni še zgodilo. Opažam, da se to zgodi, kadar rem razburjena, pa ni nujno, da v negativnem smislu. Sem pa tudi zelo napeta in občutljiva na razne malenkosti – vse me moti in mi gre na živce. Poleg tega imam trenutno še posebej težko obdobje v življenju, ko me čaka veliko pomemnih odločitev. Tako da, kot sem omenila, sem sedaj začela jemati Dominor, pa je bilo že po prvi kapsuli drugače – sem bila bolj mirna, potem sem pri drugi kapsuli zvečer opazila, da sem brez težav zaspala in spala do jutra. Edino sedaj opažam, ko sem zopet vzela jutranjo kaspulo, da sem zelo zaspana oz. občutek, kot bi bila tako zelo sproščena, da bi šla najraje samo počivat in spat. Občutek je bil tak že zjutraj ko sem se prebudila, sicer sem bila budna, toda če bi želela, bi takoj nazaj zaspala. Kot rečeno, danes po jutranji tableti pa sem še bolj zaspana. Sem si sicer prebrala v vašem odgovoru nekomu prej (ki je imel podobno), kaj bi temu lahko bilo vzrok, hmm, toda super bi mi bilo, če bi se tega rešila – da bi bila vsaj malo bolj “zbujena”. Razmišljala pa sem tudi to, da je morda vzrok ta, da telo potrebuje počitek in spanec in da me sedaj naravno vleče v to (no ali pa podzavestno to mislim)? Skratka, drugače pa se res čuti razlika, sem bolj flegma – bi se reklo in posledično ker se ne sekiram znotraj sebe, tudi prijetnejša za okolico (pa tudi zase).
lep pozdrav

Veseli me, da se počutite bolje in da ste svoje “baterije” začeli učinkovito polniti. Glede na to, da vam večerna kapsula pomaga pri kakovostnejšem spancu, medtem ko vam jutranja ne ustreza povsem, vam svetujem, da jutranjo opustite. Po Dominorju zaspanosti, otopelosti in odtujenosti ne moremo zaznati, morda pa gre za nezavedno pričakovanje, da bom po kapsuli vseeno malo zaspana (temu lahko rečemo tudi t.i. “praspomin”, ki lahko izvira iz naših predhodnih izkušenj in vzgoje, kjer so pregovorno “zdravila za živce” vedno povzročala umirjenost z zaspanostjo).

Tudi moje izkušnje so takšne, da je moje odzivanje bolj “flegma”, kar mi omogoči, da sem pri svoji delovnih obveznostih manj čustvena in bolj profesionalna.

Lep preostanek vikenda in uspešen začetek novega delovnega tedna.

Pozdravljeni,

O Dominorju je bilo na tej strani kar veliko povedanega-predvsem pozitivne izkušnje, zato tudi sama razmišljam, da bi pričela z uživanjem le-tega. Že od mladosti (sedaj sem stara 39 let) imam težave z anksioznostjo, kar pripisujejo nepravilnem delovanju ščitnice. Več let sem pila tablete Vobenol, nekaj časa tudi Lexaurin. Zadnjih pet let je bilo stanje zelo v redu, zjutraj sem spila dva persena forte in to je bilo to. Pred pol leta sem imela hudo preizkušnjo v življenju, imela sem namreč umetni splav (za kar sem se odločila predvsem zaradi let). Da ne opisujem kakšen pekel sem preživljala in ga še, čeprav je stanje dosti boljše. Od takrat že cel čas pijem Helex 0,25 vsako jutro, že približno 3 mesece pa tudi zvečer Deprim forte. Šele po Deprimu se je stanje izboljšalo v kombinaciji z akupunkturo. Sedaj pa bi se rada rešila Helexa. Kaj mi svetujete, naj Helex nadomestim z Dominorjem, kako naj pričnem, s kakšno dozo in koliko časa se Dominor lahko pije oz. ali naj postopno spet pričnem s Persenom? Zanima me tudi kako je z istočasnim uživanjem Deprima in Dominorja, ker Deprima zaenkrat še ne bi prenehala jemati?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem

Draga Gaja, veseli me, da ste “pekel” preživeli. Seveda pa žalovanje pusti tudi posledice na našem psihičnem počutju. Smiselno bi bilo, da Helex postopoma opustite oziroma ga zamenjate z varnejšo alternativo. Helexa se namreč zelo hitro navadite, zato se zdravniki, če je le mogoče, izogibajo predpisovanja tega zdravila. Izkušnje opuščanja Helexa s podporo Dominorja so zelo vzpodbudne, vsekakor pa se je tega potrebno lotiti postopoma (tj. počasno in postopoma ukinjanje Helexa s podpor 2 kapsul Dominorja dnevno toliko časa, dokler povsem ne ukinete Helexa in poskusite s kapsulo Dominorja dnevno; če ena kapsula ne zadostuje, potem je smiselno nadaljevati z dvema). Dominor in Deprim lahko kombinirate, držite pa se nenapisanega pravila, da med enim in drugim naredite vsaj uro in pol odmora.
Mislim, da uživanje Persena ne bo potrebno.

Vztrajajte. Poleg vsega pa poskrbite tudi za redno vadbo (npr. sprehod) in zabavo (konjički, ki vas veselijo). Za vsako majhno zmago se tudi nagradite. Tudi če se vam zdi, da je kakšen dan počutje slabšo, vztrajajte. Marsikdo v teh trenutkih kloni in se vrne na staro pot, vendar se pogum in vzrrajnosti izplača. Vsak dan en majhen korak… In ko se boste čez kakšen mesec ali dva ozrli nazaj, boste opazili, kako veeeeeeelik premik ste naredili in kako dolga pot je za vami.

Lep večer.

Pozdravljena,

zahvaljujem se vam za tako hiter in izčrpen odgovor. Zanima me še nekaj glede ukinjanja helexa. Koliko časa naj bi to trajalo in s kakšnimi dozami helexa naj pričnem (npr. polovička ali več, vsak drugi dan…). Kaj svetujete? Poleg tega pa imam še hude težave z alergijami(alergična sem na pršice, na nekatero hrano, cvetni prah….), imam predvsem zamašen nos, kar mi otežuje tudi spanje…Od kadar pijem deprim se mi zdi, da je glede alergij stanje slabše, tako je bilo tudi ko sem jemala persen. Je možno, da bi bila alergična na kakšno sestavino v teh tabletah?

Pozdravljeni,

Pred nekaj dnevi sem pričela z jemanjem dominorja. Pred leti sem se zaradi občasnih ankcijoznih težav in depresije zdravila z antidepresivi. S časoma so se zadeve zelo izboljšale in moje življenje je postalo dokaj mirno. Opažam pa, da se mi vsake toliko časa, običajno takrat, ko se znajdem v res stresnih situacijah (trenutno je to selitev) pojavijo težave z ankcijoznostjo. Pred dominorjem sem te težave reševala z jogo, športom… in s časoma sem dosegla ravnovesje. Potem je bilo več mesecev, včasih več kot leto dni mir. Zdaj pa me zanima predvsem to, ali mi bo dominor pomagal iz krize prej in na kak način, ga potem opustiti.

Draga Borka,

zunanje spremembe, ki niso del utečenih navad, povzročijo notranji nemir. Ker omenjate občasno anksioznost in depresijo, ste na zunanje spremembe občutljivi in dovzetni bolj od povprečnega posameznika. Vse to seveda sproži odziv, o katerem pišete. Joga in šport pomagata, da je psihična kondicija boljša in da morda kasneje reagirate na težave, delno pomaga tudi pri ohranjanju zdravega ravnovesja v možganih, ki je osnova za dobro psihično počutje. Dominor pa pomaga, da ohranjate ali vzpostavljate zdravo ravnovesje. Tako boste ohranili in krepili notranji mir. Svetujem vam, da kakšen teden uživate 2 kapsuli dnevno: eno zjutraj in eno zvečer (približno 3 ure pred spanjem). Učinki bodo hitri in opazni, selitev pa mirna in prijetna.

Lep večer in prijazen vikend vam želim.

Draga Gaja,

glede na izkušnje zdravnikov, sem mnenja, da bi v roku meseca in pol lahko opustili Helex. Pri tem seveda ni pravil, ki bi delovala za vse, zato je pri opuščanju pomembno, da sledite svojemu počutju in da pri zmanjševanju Helexa niste (pre)hrabri. Smiselno bi bilo, da vsak tretji ali četrti dan zmanjšate prejšnjo dozo. Pozorni bodite na počutje in če se vam bo zdelo, da morate na določeni dozi vztrajati dalj časa, je to najbolj pametno. Poslušajte se…

Ker sta, tako Persen kot Deprim, izdelana iz zelišč, bi morda njuni učinkovini potencialno lahko povzročali alergijo. Sploh, ker ste opazili, da se alergija poslabša, ko jemljete Deprim.

Držim pesti. Javite se še kaj.

Ponovno pozdravljena,

potem bi bilo smiselno, da preneham z jemanjem Deprima, ćeprav nevem če je učinek že v celoti dosežen(pijem ga namreč kakšne tri mesece). Bojim se, da se stanje potem nebi spet ponovilo, ker ravno Deprim in akupunktura sta mi pomagala, da sem zaćela ponovno normalno jesti (shujšala sem namreč štiri kilograme), pa tudi vrtoglavice niso več toliko prisotne, itd.. Problem je sedaj ta alergija, ki mi povzroča zamašen nos, posledično slabo spanje, in čez dan potem slabo počutje, zaspanost, neučinovitost… V zgornjih odgovorih sem zasledila, da Dominor ne povzroča alergij. Kaj menite, bi bilo dovolj samo pitje zaenkrat še Helexa in uvajanje Dominorja, brez Deprima?

Zdravo Gaja, poskusite samo s Helexom in Dominorjem brez Deprima. Če se bo ta strategija izkazala za učinkovito, potem nadaljujte. Če ugotovite, da potrebujete tudi podporo Deprima, pa nikakor ne odlašajte. Pomembno je, da se v celotnem procesu poslušate in ne izvajate ddoatnega pritiska nad seboj. Bodite prijazni, a vztrajni.

Veliko moči in energije vam želim.

Pozdravljena,

zdaj sem že skoraj en teden brez Deprima, nos je še vedno zamašen. Ta teden je katastrofa, spim bolj malo, tako da sem čisto utrujena. Sedaj pa me je ujel še en prehlad, z malo vročine in spet močno zamašenim nosom. Koliko časa po vašem mnenju je potrebno, da učinek Deprima popusti oz. da bi ugotovila, da je Derpim krivec za alergijo? Sicer pa zaenkrat (na srečo) kakšne druge spremembe ne čutim. Tudi z Dominorjem nisem še pričela, ga imam pa doma. Razmišljam, da bi zjutraj vzela Helex (okrog 6), potem Dominor (okrog 12) in še enega (okrog 18), ter vsake tri dni zmanjševala Helex za polovico. Če bi ugotovila, da potrebujem še Deprim bi ga vzela okrog 22 ure, pred spanjem, Kaj menite?

Lahko noč

Po enem tednu brez Deprima bi se morala alergija umirjati, če je krivec za alergijo res Deprim.
Vaša strategija jemanja Helexa in Dominorja je v redu. Svetovala bi vam, da Helex zmanjšujete na vsak teden (tako bo prehod lažji).

Držim pesti.

Prosil bi za kak link, ki bi kazal na to, da se Dominor uporablja tudi drugje po svetu, Google prikaže Dominor samo v Sloveniji. Kje se to dopolnilo k prehrani proizvaja ? V tejle temi sicer tolažite vse prisotne in vestno odgovarjate na vsa vprašanja, ampak zakaj pa ne. Konec koncev se ga da kupiti le pri vas. Predvidevam, da ga slovenske lekarne nabavljajo pri vas. In vam torej, to da ljudje kupujejo Dominor koristi predvsem finančno, skratka niste neodvisni strokovnjak, ki bi kot tak svetoval ljudem ampak stavite le na svojega konja. Lp in veliko sreče vam in vsem nam.

Pozdravljeni!

Stara sem 42 let in začela sem jemati Remifemin. Ker sem v službi 12 ur na dan, nato pa me doma čakajo še gospodinjska opravila in živahni otroci, sem vsak dan bolj živčna in vedno manj lahko obvladujem stresne situacije. Najhujše pa je teden dni pred menstruacijo. Ker predvidevam, da sem mogoče v začetku klimakterija, ni pa sigurno, sem preventivno začela jemati Remifemin. Zanima me ali je Dominor podoben Remifeminu in ali ju lahko jemljem sočasno? Mogoče bi v moji situaciji bil bolj primeren Dominor? Remifemin sem začela jemati pred enim tednom in v slučaju, da mi ne bo nič pomagal, iščem nekaj bolj primernega za sebe.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

New Report

Close