Dobri fantje dobijo ostanke?
Če 23-letna študentka stomatologije tako razmišlja, si ne upam pomisliti kako razmišljajo 23-letne frizerke.
Ja, ti se kr tolaži, da je edino normalno padati na “kretene”, češ, vsi tipi padajo na “mrhe”. Osebno nisem nikoli padal na take, ki so furale neko hipster sceno, niti me ne zanimajo zdaj.
In to, da so 23 leta, ko se še iščeš, je le tvoja samotolažba. Če pri 23 nimaš počiščenega podstrešja, ga tudi pri 30 ne boš imela.
In ne, ne zložijo se z leti puzli sami od sebe. Boš morala sama kaj spremeniti pri sebi za to. Drugače ti bo v najslabšem možnem slučaju en do kretenov, ki so ti trenutno zanimivi, naredil otroka, s katerim se boš pri 30 ubadala sama, kot veš in znaš. Ali pa boš pri 30 še vedno samska in z leti vse bolj spuščala kriterije.
Kje neki pobirate take, da z leti avtomatsko vse pride na svoje mesto? Življenje ni hollywoodski film.
Pol se pa ženske s tako mentaliteto pri 30 sprašujete, zakaj ste samske. Ja za kaj neki. Kdo se bo pa ukvarjal pol s tako, ki pri 30 kao trdi, da ve kaj hoče, pri 23 pa ni vedela?
Oprosti ampak tokrat pa maš relativno narobe. Seveda se z leti spremeni in lahko ”pride na svoje mesto”
Oprosti ampak pri 22 letih jaz nisem iskal punce s katero bi živel skupaj ampak s katero bi se imel čimbolj fajn (torej predvsem dober seks in ne glih neumna!) kaj me je brigalo če zna skuhat pospravljat ali če ima službo.
No danes pri skoraj 27tih gledam na tole drugače.
Dejstvo je da med 18-25 REDKOKATERI/KATERA išče poroko in skupno življenje.
kao dobro oz ne tako dobri fantje kot oni mislij oda so dobijo ostanke zato ker so nezanimivi in nezabavni NAČELOMA vedno so izjeme ampak izjeme potrjujejo pravilo. In seveda nesamozavestni skoz mislijo da so slabši kot dejansko so ampak imajo pa se v svojih glavah za boljše kot dejansko so.
Delajo sliko good guyov v resnici so slabši kot dejanska definicija good guya je ampak bistveno boljši kot jim nezavedni občutek daje mislit skozi leta neuspešnosti, torej pridemo v paradoks sebe ”poveličujejo” v nekaj kar niso (good guy) ampak v resnici čutijo da so ”slabi” kar spet niso.
Seveda je potrebna samozavest. Obenem pa je vzrok pri tipih, ki imajo kronične težave s puncami v tem, da imajo rešpekt pred puncami (beri: si ne upajo punci ki jim je všeč – če karikiram – reči: “Ti si mi všeč, ob tebi imam trdega in bi te pof**al.”) Ta rešpekt sam po sebi nima veze s samozavestjo. Lahko je nekdo samozavesten (uživa ob tem kar počne, je zadovoljen sam s sabo itd.), pa si zaradi rešpekta do punc ne bo nič upal.
No ne bom komentirala tega, kakšen je tvoj odnos do različnih poklicov. To razčisti sam pri sebi.
Z mano je pa situacija taka. Vem kaj si želim. Vem kaj si želim sedaj (žurirati, zabavati in izkoristiti še zadnji dve leti študija za zabavo in neodgvorno življenje). Pri 30ih si pa želim nekoga, s katerim se bom razumela, razmišljala o skupnem življenju, stanovanju, otroku…. Veš prioritete v življenju se spreminjajo in ne moreš pričakovati, da bo ena smrklja pri 23ih imela iste prioritete kot nekdo pri 30ih. To je normalen razvoj človeka. Sploh pri ženskah, ko je biološka urca malo v vprašanju, se to zelo dobro vidi.
To, da bi mi nekdo od kretenov naredil otroka, se pa ne boj. Čeprav smo stomatologi, vemo kar nekaj o kontracepciji.
Kje neki pobirate take, da z leti avtomatsko vse pride na svoje mesto? Življenje ni hollywoodski film.
Nihče ni rekel, da z leti avtomatsko vse pride na svoje mesto. Ampak tako kot sem že zgoraj napisala- PRIORITETE se spremenijo. Danes nam je pomembno večinoma to, da je tip dober, sexy, hot, ker z nobenim od njih ne mislimo imeti resne zveze (iskreno rečemo, nimam niti časa za zveze), ampak večinoma samo avanture. Čez nekaj bomo pa iskali druge tipe moških- potencialne kandidate za očete naših otrok. Je to res težko razumeti?
Zaključujem s tem, kar me čaka učenje. SREČNO!
O joj joj… moj nasvet – nehaj iskat! Ko nehaš iskat, bo tista prava sama prišla.
Jaz sem imela opravka z nekaj kvazi bad guy-i, pa sem si rekla “I’m done” in sem konec srednje šole spoznala fanta, ki ni bil ne bad in ne good, ker je bil oboje… bil je karakterno in energijsko pravi zame. Energija je bila tam, naboj je bil pravi… In sva skupaj hodila ven, pa žurala, se družila… dokler nisva postala par in sva par tudi 5 let kasneje. Je razlika pri nama ta, da sva verjetno bolj zrela od sovrstnikov. Pač takega te življenje naredi. Je pa prednost, da imava tudi podobne cilje. In tudi to, da hočeva več od otroka in poroke, ki jih še dolgo ne bo na sporedu. 😀
V glavnem – nehaj bit obupan. Bodi malo free, nehaj iskat, bo že prišlo, ko bo. Ni čudno da nobene ne dobiš, če že v štartu ven hodiš s ciljem da najdeš. Pojdi ven zase, da se imaš ti dobro, ostalo se bo samo od sebe odvilo.
@timeflows: Meni pa je všeč tvoje razmišljanje, pa sem prav tako stara 21 let:)
Kot odgovor ostalim pa: njegovo razmišljanje ni prav nič zagrenjeno, ampak predvsem zelo zrelo in resnično. Mene najbolj razhudi to, da smo čedna dekleta zaradi punc, ki padajo na ”frajerje” za eno noč, že v začetku označena za lahke. In mislim, da se nimamo ničesar za sramovat tisti, ki že pri svojih 21ih letih iščemo nekoga za celo življenje.
Kot so ugotovili že nekateri moji predhodniki, poanta ni v “bad” ali “good” guys. Kako, kdaj in kakšno zvezo (zveze) vspostaviš, je na prvem mestu odvisno od prirojene sposobnosti – empatije (po domače -sposobnosti zaznavanja in prepoznavanja čustev drugih). To imaš ali pa nimaš, oz. s tem se rodiš ali ne rodiš. In tisti, ki je imajo manj, so kljub lepoti in intelektualnih sposobnostih v precej slabšem položaju. Potem pride samopodoba, pa samozavest, pa vzorci iz družine, …., pa na koncu izkušnje (večkrat ko poskusiš, lažje gre). Pri obeh spolih je, seveda, izjemno pomemben dejavnik tudi spolna privlačnost, ki pa je spet hormonsko/feromonsko pogojena. Lahko imaš na videz nesimetričnega, “čudnega” človeka, pa si seksi, da dol padeš. Mick Jagger je res že star, ampak pojma nimaš, koliko žensk je vzdihovalo (in še vzdihuje) za njim…
V tem zapisu se skriva veliko stereotipov in črno-belega razmišljanja: se pravi vroči lepotci, po možnosti z BMW-jem, so vsi kreteni in zanimivi za neresne zveze; dobri fantje pa so vsi vizualno neprivlačni, neopazni, ne seksajo, a imajo očetovski čut in bodo čez nekaj let dovolj dobri za oplojevalca … 🙂
Evo, malo prej brala … o dobrih fantih in dobrih puncah, pa kakšne ‘napake’ delajo:
Tole pa sploh ne razumem – všeč ti je njegovo razmišljanje?
On je točno isti kot te vihrave punce, na katere je vrgel oko. On noče pošlihtane, poštene punce, tebe in tebi podobnih tudi opazi ne. Tako kot te punce upajo, da se bodo “frajerji” pri njih unesli, on upa, da bo padel v oči eni teh deklet in se bo odločila zanj.
Kaj je tukaj zrelega? Oziroma celo ZELO zrelega?
Točno tak neugodna, on jamra zakaj nobena punca noče njega, medtem ko on hoče ali želi ravno take punce ki želijo frajerje ki jih on zaničuje…
ironija pa taka 😀
Jaz pa mislim, da pride takrat ko najmanj pričakuješ. Ne vloži toliko energije v to, temveč najprej v svoj študij. Drugače sem pa tudi sama zelo presenečena na to stanje in tudi sama nimam sreče in ne padam na lažnivce in zelo se strinjam s teboj timeflows, brez kompromisov ne gre. In ja malo je žensk, prav tako moških ki razmišljajo na tak način in malo je takšnih, ki se znajo pogovoriti o vsaki zadevi.