Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo do kdaj podkapa

do kdaj podkapa

Pozdravljeni, zanimam se za 2 in pol mesečnega otroka, do kdaj mora imeti podkapo, ali jo mora imeti tudi ko bo zunaj 15 stopinj ali moramo samo biti pozorni na uheljčke, da se ne prehladijo?
Hvala za odgovor
LP

Lep pozdrav!

Imate prav. Potreba po zaščiti ušes pred prepihom oz. vetrom je dobrodošla pri toliko starem otroku vseskozi. Seveda je dobro, da se prilagaja tudi materijal iz katerega je zaščita za ušesa. Višja kot je temperatura, tanši je materijal. Potenje nikoli ni dobrodošlo. Če do njega pride, je zaščita pretopla.
Ste že postavili takšno vprašanje otologu? Bilo bi dobrodošlo, da predstavi svoje videnje predstavljene situacije.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Pozdravljeni,

moja punčka je stara 3 tedne, do sedaj smo bili zunaj le za 5, 10, 15 min. Glede kapice sem se zanimala pri patr. sestri, ki mi je svetovala, da kapice oz. traku niti za zunaj ne potrebuje, saj naj bi ravno le-ti povzročali občutljivost ušes, ko se otrok na le-te navadi in potem ne more biti več brez.

Ali to drži, oz. ali je globoka košara na vozičku zadostna zaščita, da v toplem vremenu otrok ne potrebuje kape (razen seveda poleti kolbuček, za zaščito pred soncem).

Hvala in lp,
M.

Tudi jaz sem prišla do informacije, da kapica ni potrebna zaradi zaščite ušes, temveč zaradi tega, ker se dojenčki preko kože glave najhitreje ohlajajo in je potrebno paziti, da se ne ohladijo preveč. Kljub temu, da je bučka mala, je procent kože na glavi v primerjavi s celotnim telesom precej velik, zato ohlajanje. Ob vetru se mala glavica še toliko hitreje ohlaja, zato je kapica ob vetru še bolj smiselna.
Na soncu je pa spet druga zgodba, kapica je potrebna za zaščito pred UV žarki.
Pazi predvsem na to, da se dojenček ne spoti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close