dieta za zatrtje kandide
CDS že kar dolgo časa uporabljam sama.CDS je brez kisline, ker se po aktiviranju natreijevega klorita in 50% kisline začne tvoriti plin KLOR DIOKSID, ki se odlično topi v vodi.Meni je prijatelj pokazal super-nekompliciran način priprave CDS.Pri tem postopku ne izgubiš NIČ plina-klor dioksida, ker je vse skupaj hermetično zaprto pri sami proizvodnji.Pri tem načinu imaš 2 možnosti, ali delaš CDS s pomočjo injekcijske brizge (brez igle) ali pa s pomočjo majhnega kozačka.
Jaz to delam s pomočjo brizge.In sicer vzameš malo brizgo za 3 ml tekočine.
Imam še 0.3 l plastenko (lahko je tudi 05, litra od vode) v katero dam destilirano vodo in sicer 2 prsta pod robom ni vode, da lahko konica brizge gleda ven iz vode.Ni treba da je potopljena v vodo, ker se plin-klor dioksid vseeno lepo stopi in ga tlak pomeša z vodo.
Torej v kozarčku aktivirajte 24 kapljic MMS-ja in 24 kapljic 50% kisline citronske , vse skupaj potegnite v brizgo in potisnite v steklenico z vodo tako, da je konica zgoraj in tesno privijte pokrovček steklenice.Vse skupaj pustite čez noč v kakšnem temnem kotu (ne hladilnik) -zjutraj že lahko pijete.Jaz to tekočino CDS-ja razdelim na 8 delov in vsakemu delu dodam 2 dcl vode in pijem na 1 uro.Brizga ima razširjen del-ušesa ki so namenjena da jih daš med prste da lahko injiciraš.Jaz ta ušesa s škarjami, ali nožem odrežem, ker sicer ne gre v platenko.
Lahko pa vzamete steklenico s širšim vratom (od fructala za fruti) to je velika steklenica 1 liter drži, v to steklenico daš 9 dcl vode in mali kozarček za žganje, v katerem aktiviraš MMS in kislino potem takoj po aktivaciji vstaviš v to steklenico z vodo.Ker ta pokrovček od steklenice po moje ne tesni prav dobro, dajte na vrat steklenice najprej dvojno prozorno folijo in čez pokrovček dobro privejte.Upoštevati je treba, da imate v tem primeru p dcl CDS in je njegova moč razredčena, zato vzamete vedno 8 delov-v tem primeru malo več kot 1 dcl in to pijete na vsako uro, tako da vedno dadate še 1 dcl vode.
Evo še slikca kako to izgleda pri meni s pomočjo brizge…
[img]http://shrani.si/f/1l/og/92j5HWX/dsc01322.jpg[/img]
lahko pa seveda vsi tisti, ki imate težave s kislino delate MMS še naprej id kislino nevtralizirate c sodo bikarbono.
Postopek je tak:
aktivirate 24 kapljic (tisti ki ste že na tej dozi-drugi manj) MMS in 50% kislinecitronske
počakate 20-30 sekund in zmešate z 1 litrom vode-dobro premešate in dodate za noževo konico sode bikarbone (res samo za konico noža-2 mm noževe konice) in dobro pretresite steklenico.Kislina je nevtralizirana, ne bo vas pekla zgaga, klor dioksid na ta način pa ni uničen-zagotovo ne, preverjeno.Če bi sodo dodali med aktivacijo bi bil hudič, ko pa smo jo dadali v že zmešano tekočino z vodo, nevtralizira samo kislino.
Živjo,
upam da še kdo spremlja to temo in mi lahko malce pomaga.
Začenjam z dieto proti kandidi, kupila sem tudi MMS kapljice. Na strani jimhumble.biz sem prebrala protokole jemanja kapljic in me zanima, če sem prav razumela, da se lahko celotna dnevna doza pripravi naenkrat in potem to pije po delih čez dan. Se to lahko shrani v plastenki? Jaz bi potem to vzela s seboj v službo. Ali bi bilo to izvedljivo?
Pa začelo naj bi se tako, da se jemlje po ena kapljica na uro. Ali ni to preveč? Sama sem mislila za začetek vzeti eno kapljico zvečer, potem drugi dan dve kapljici itd… Res bi nekaj časa trajalo da pridem do 24 kapljic dnevno ampak vseeno.
Hvala za pomoč 🙂
Lahko pripraviš celotno dnevno dozo zjutraj in neseš s seboj v službo. Pazi samo, da bo ves čas izven dosega sončnih žarkov. Takoj ko bo posijalo sonce na steklenico, se bo klor dioksid uničil. Lahko narediš manjši poizkus. Natoči nekaj mešanice iz steklenice v kozarec in daj na sonce – zelo hitro bo izginila rumena barva, kar pomeni, da se je klor dioksid izničil.
Za zaćetek lahko startaš s polovico kapljice na uro. Torej daš 4 kapljice, potem pa to piješ 8 ur – vsako uro. Potem povečaj vsak dan za 1 kapljico ali pa za 2 v skupni masi, kar pomeni, da naslednji dan zmešaš namesto štirih – 5 ali 6 kapljic. Če boš čutila kakšno slabost ali drisko (morda na sredi terapije – pri npr. 18 kapljicah), zmanjšaj za 2 kapljici in tako ostani 2 dni, potem pa zopet povečaj. Piješ pa vsako uro (ne samo zjutraj in zvečer) vsako uro – 8 ur, torej razdeli na 8 delov.
In uporabljaj rajši stekleno posodo, ne plastike.
Hvala za odgovor, merklova. Danes sem si že pripravila prvi celodnevni odmerek s 4 kapljicami in zaenkrat mi gre.
Če lahko me zanima še tole – ali lahko ta dnevni odmerek pripravim z jabolčnim sokom (brez dodane askorbinske kisline) oz z mešanico navadne vode in soka? Ali mora biti neprodušno zaprto? Imam običajno steklenico z zapiranjem na navoj. Tista opomba glede sonca upam da velja samo neposredno za sonce, ali tudi za dnevno (naravno) svetlobo?
Upam da se lahko pripravi s sokom ker se namreč zelo bojim okusa in da bi se mi vse skupaj uprlo.
Pa še nekaj glede priprave CDS… tvoj postopek, opisan zgoraj je relativno preprost. Ko sem šla gledat tisti video od Jima Humbla me je pa vse minilo. Se mi zdi da je imel cel laboratorij in da je stvar preveč komplicirana. Sploh nisem gledala do konca ker se mi je zdelo preveč zapleteno.
Hvala še enkrat, LP
mimogrede
merklova je napisala, da ji je “prijatelj pokazal super-nekompliciran način priprave CDS.Pri tem postopku ne izgubiš NIČ plina-klor dioksida, ker je vse skupaj hermetično zaprto pri sami proizvodnji.”
lahko smo veseli, da so v Sloveniji doma ljudje, ki znajo iznajti tak postopek; saj, če človek pomisli, ni treba biti Einstein, da iznajdeš-dorečeš tak postopek, le malo je treba razmišljati, poskušati in izboljševati …
ker smo v precejšnji gospodarski godlji in nam gre pošteno za nohte, saj nas daljnji vzhodnjaki ogrožajo z nizkimi cenami, ker za svoje delo prejemajo nepojmljivo nizke plače, velja dodati, da se bomo pobrali le z iznajdljivostjo in ustvarjalnostjo, kakršno izpričuje postopek, ki ga je opisala merklova
čakanje, da nam bo pomagal kdo od zunaj, in istočasno jadikovati, kako hudo nam gre, ne bosta rešila nič …
če smo pošteni do sebe, si je treba priznati, da moramo doseženo blagostanje (življenjske razmere, sorazmerno dobro splošno raven šolstva, razvitost komunikacij /recimo takšnih posvetovalnic/ idr., česar daljnji vzhodnjaki še nimajo) ter lastno iznajdljivost-ustvarjalnost prej ali slej začeti pretvarjati v (denarno) prednost ali pa …
(vsesplošno jadikovanje in zlovoljnost me dolgočasita in utrujata … joj, kako sem čuden, kajne?)
poizkusi mešati samo z vodo-čisto vodo.Pri uživanju MMS imajo nekateri ljudje probleme, pri CDS pa je povsem drugače, ker ni askorbinske kisline.Pri tem načinu, ki sem ga opisala, pa je sploh ni, ker vsa ostnae v brizgi.Če ti bo kljub temu okus ponagajal, potem lahko mešaš z jabolčnim sokom, brez C vitamina in z vodo.
Škoduje samo direktno sonce, sicer pa je bolje če steklenico hraniš nekje v “kotu”.
Sama sem pripravljala CDS po postopku kot ga opisuje Jim Humble, ampak je navodilo res katastrofa, razvlečeno,dolgovezi….tako da res misliš kaj vse potrebuješ.Problem pri tistem postopku pa je, ker plin uhaja pri cevki ven, ker ni hermetično zaprto.
Ta postopek je odličen in se dela preko noči, ko ti spiš…;-)
Hvala merklova za ponovno pomoč. Mislim da bom naredila mešanico kapljic in čiste vode, potem pa preden bom pila bom v kozarec dodala še sok. Kasneje pa se bom mogoče lotila še priprave CSD. Bom videla. Najprej pa me res zaniima, če bo kak učinek od teh kapljic. Res upam upam da bo, drugače ne vem več kako naj si razlagam svoje probleme.
upam da si prebrala celo debato o tem.Ajtim kar obsežno piše o kandidi in se jaz z njim v celoti strinjam.Kljub temu pa še enkrat opozarjam, da s kandido ne boš tako zlahka in na hitro opravila.Candida okupira skoraj celotno telo in ko je že zelo razbohotena se šele pokaže na jeziku,vagini in tam kjer nas najbolj moti, čeprav imamo že prej težave z njo.Predvsem je problem, ker se prebije v medceličnino, kjer jo je težko uničiti.Zato je zelo pomembno, da potem ko bodo po tvoje simptomi izginili (npr. vagina,jezik….) se boj z njo šele začne.Čeprav bi takrat rekli, da smo že zdravi, pa to niti slučajno ni res.Takrat šele je treba vstrajati na maksimalni dozi še najmanj 1 mesec.Jaz pa svetujem takole:
Ko boš brez problemov (slabosti, driske) lahko vsaki dan popila npr. 40 kapljic (10×4) bo pomenilo, da MMS ali CDS skratka klor dioksid-kisik v končni fazi v tvojem telesu ne najde več patogen in posledično ne proizvaja toksinov, ki bi povzročali slabost in drisko, torej po tem še nekaj časa tako nadaljuješ zaradi previdnosti, če se pa kje le še potuhnjeno skriva kakšna bakterija, ki bi se kasneje zopet razbohotila.V času terapije je seveda zelo pomembna prehrana (nič sladkega,moke,testenin,krompirja itd. kar bi candidi omogočalo sprotno hrano za razmnoževanje).V tem času pač uživaš meso, zelenjavo in alkalne OH kot so prosena kaša, ajdova kaša, kvinoja-vse v majhnih količinah in vedno kombiniraj zelenjavo in OH, ali zelenjavo in meso, nikoli vse troje skupaj.Tudi sladko sadje je zelo problematično.Uživaj skoraj zelene banane, ne prezrele slive, skratka ne sladko sadje.Pa kaj sporoči kako ti gre.
Ja, prebrala sem celo tole debato, malo sem sproti pozabila 🙂 ampak neko sliko imam, kako naj bi vse potekalo. Upam da mi uspe in da bodo super rezultati. Bom sporočila.
Kar se hrane tiče sem mislila da krompir občasno lahko, se pravi je bolje da ne? Sem pa vesela da lahko proseno in ajdovo kašo, ker to imam zelo rada.
MMS deluje samo na patogene, če teh ni v organizumu, se ne zgodi čisto nič – klor dioksid razpade na kisik in clor – clor se kot sol izloči iz telesa. Če imamo telo čisto, brez patogenov, kisik pač ne pobije le teh in ne ustvari toksinov, ki bi povzročili herx efekt (slabost, drisko…)
Tako v primeru očiščenega telesa lahko zaužijemo večje količine klor dioksida, ne da bi imeli kakrkšne koli težave (preizkusila na sebi).
Enako prosim vse, ki se name obračate prek zasebnih sporočil!
V spodbudo vsem pa sledeče pojasnilo.
V samostojni temi se obravnava izčrpanost nedledvičnih žlez, obenem se veliko piše o FM ter se med drugim z obžalovanjem ugotavlja, da ne obstaja pilula za vse bolezni.
Izhajajoč iz svojih spoznanj o sodobnih boleznih in njihovih osnovnih vzrokih, si upam trditi, da obstaja taka pilula oz. zdravilo. Če je postopno zaostrovanje črevesne kandidoznosti in s tem vsetelesne kislosti osnovni vzrok sodobnih nedednih bolezni, z adrenalno izgorelostjo, KU in FM vred, potem je zdravilo že preverjeno in znano; v mislih imam kisik in sredstva-načine, ki ga dovajajo telesu.
Včasih prebavno kandidoznost odpravlja že izboljšana prehrana, saj je že znano, da ekološko pridelana živila, ki niso osiromašena (rafinirana), ne vsebujejo le več vitaminov in rudnin, temveč tudi več naravnih glivo- in bakteri-cidnih učinkovin kot neekološko pridelana hrana (o močno špricanih poljščinah-vrtninah in kemično obdelani hrani raje ne izgubljam besed).
Skratka, včasih že zdravilna dieta in izboljšanje življenjskih navad omogočita prebavilom obnavljanje bolj zdrave črevesne flore, telesu pa postopno razkisovanje in okrevanje. Kadar so prebavila ali celo telo toliko izčrpani, da sprememba prehrane in življenjskih navad ne zaležeta, je pač treba telesu pomagati, recimo s sredstvi, ki se obravnavajo tukaj. To velja za vse nededne bolezni (!).
poleg sredstev, ki se obravnavajo tukaj, je zelo pomembno, da človek na splošno zdravo živi.
Ne trdim da vsi, ampak jaz poznam 5 žensk, ki imajo FM in so vse precej debele, se niti malo ne gibajo, ker pravijo, da se enostavno ne morejo, njihova hrana je katastrofalna…Ko jim rečem naj spremenijo način prehrane, naj poizkusijo tudi s postom ob svežih sokovih, me takoj zavrnejo, skratka ničesar ne storijo za sebe, razen trdijo, da jih nihče ne razume.
Jaz sem prepričana, da bi teh 5 žensk, lahko marsikaj storile za sebe, pa žal ne.
Naj dopolnim naslovno trditev. Razumem preobilne ljudi, ker vem, da odvečne kilograme povzroča K, ki prej ali slej začne vzbujati lažno lakoto in redno prenajedanje.
Naj najprej opišem prigodo iz letošnjega marca, ko sem imel v Mariboru tečaj “Samopomoč pri K”, ki se je vrtil okrog meni znanih ukrepov za zunanje in notranje zdravljenje K. Z mano se je iz Lj. peljala tudi tečajnica; naneslo je, da sva se ustavila na bencinski črpalki; po natočitvi goriva sem, sedeč v avtu, vzel beležko in vanjo vpisoval natočeno gorivo, prevožene km idr.; med tem opravilom je k telefonski govorilnici na vogalu bencinske črpalke prišel moški srednjih let, ki je imel tako velik trebuh, da mu je visel čez pas kot velik nahrbtnik … Obema je padel v oči prav zaradi svojega trebuha; obrnil sem se k sopotnici in ji rekel: “Poglej, L, tistega moškega, kako velik trebuh ima. Pred leti bi se mu čudil in ga obsojal, ker nič ne stori, da bi se rešil svojega groznega trebuha, dandanes pa sočustvujem z njim, ker vem, da bi dal marsikaj, da bi se rešil trebuha, a si ne more pomagati. Vzrok je namreč K, ki ga z vzbujanjem lažne lakote redno sili v prenajedanje …”
Ker zgornje ni vsakomur jasno, sem v svoje predavanje “Kandidoznost – prezrti najpogostejši povzročitelj bolezni”, vključil tudi napis, vklesan na egipčansko piramido: “Človek bi lahko živel od ¼ vsega zaužitega; od ostalih ¾ živijo njegovi zdravniki.” (3000 let pr. n . št.).
Napis priča o dejstvu, da so že egipčanski zdravniki-modreci ugotavljali, da se človek prej ali slej začne preobjedati in nabirati odvečne kilograme. Medtem ko Egipčani niso vedeli vzroka, imamo mi zdaj srečo, da poznamo vzrok – K – in tudi sredstva za njeno zatiranje.
Ko se namreč poruši črevesna flora (zaradi različnih dejavnikov) in je telo ne zmore hitro obnoviti (spet zaradi različnih vzrokov), se v njej začnejo pospešeno množiti nezdrave drobnoživke, med drugim tudi gniloživka kandida, ki se sčasoma razbohoti; potem postopoma porablja, za svoj obstoj in razmnoževanje, vedno več hrane (ki je lahko povsem zdrava, neoporečna). Kandidni presnovek so odvečne, telesu škodljive kisline, ki tako kot ostale koristne kisline, prehajajo v kri in potujejo po telesu. Ker jih telo ne zmore sproti porabljati niti izločati, se odlagajo že v ožilju, v organih in okrog njih in v podkožju. Kandidoznost prebavil je torej glavni povzročitelj previsokega holesterola, zamaščenosti jeter, krvožilnih bolezni, … itn., …, med drugim tudi FM in odvečnih kilogramov (maščobe so namreč kisline).
Maščoba – kandidne kisline – se najprej kopičijo okrog pasu (niti sam se ne morem pohvaliti s povsem ploskim trebuhom). Preobilje nezdravih kislin prej ali slej začne tudi črevesje razpuščati, preobjedanje (ki ga spet vzbuja zajedavska kandida, ko vzbuja lažno lakoto), pa to še pospešuje.
Naj zaključim. Trdim, da razumem preobilne ljudi in sočustvujem z njimi, vendar pa se jim ni treba vdati v usodo. Prav tu se obravnavajo sredstva in načini, ki z zatiranjem črevesne K pomagajo tudi zmanjševati lažno lakoto, prenajedanje in nenaporno hujšanje (!). (In zatiranje črevesne K je tudi edino jamstvo, da se izgubljeni kilogrami sčasoma ne povrnejo.)
ČE BI PREOBILNI LJUDJE POZNALI ZGORNJO RAZLAGO, BI MARSIKATERI DOBIL VOLJO, DA SE POTRUDI SHUJŠATI IN POTEM ZMOGEL OHRANJATI ZDRAVO TEŽO.
Naj za konec dodam še svoje spoznanje k trditvi > … poleg sredstev, ki se obravnavajo tukaj, je zelo pomembno, da človek na splošno zdravo živi.
Mnogi verjetno veste, da dobro poznam tudi makrobiotiko, ki sem jo, pred odkritjem K pri sebi, zelo priporočal. Ko sem začel proučevati vse v zvezi s kandidoznostjo, sem dojel, zakaj tudi mnoge makrobiotične učitelje kljub dejstvu, da poznajo vsa priporočila za bolj zdravo življenje in mnoga tudi upoštevajo, mučijo odvečni kilogrami, marsikateri je podvržen sezonskemu obolevanju kot vsi ostali ljudje in marsikateri makrobiotik pa je tudi trebušast … Vem tudi za MB učitelje, ki jih je MB sprva rešila iz krempljev pogubne bolezni, čez leta pa so znova zboleli za isto usodno ali podobno boleznijo in ji podlegli, tj. predčasno umrli: Ker poznam usodnost neobvladovane K, predvidevam, da zaradi izgubljenega boja s K, ne pa zaradi neupoštevanja priporočil za bolj zdravo življenje. Slednja so namreč v MB razdelana do potankosti.
Ko sem to dojel, sem se posvetil predvsem zatiranju-zdravljenju K. [Seveda pa bolj zdrave življenjske navade zelo pomagajo, ko se enkrat zgrabi K za roge (!), tj. se začne uspešno zatirati v črevesju in blažiti njene zunanje pojave.]
Ajtim z večino napisanega se popolnoma strinjam.
Jaz takšnim osebam, ki so debeli-trebušasti, napihnjeni…svetujem ketonsko dieto in MMS.
Dnevno lahko zaužije samo 30 gr OH, ampak iz zelenjave, ne iz moke,kruha,testenin,sladkorja itd…kar je absolutno prepovedano.Kar se tiče M in B pa v razmerju 4:1 4 gr M in 1 gr. B.
Skupna vsebnost kalorij glede na telesno težo je treba zmanjšat za 25%.
V praksi to pomeni če oseba za svojo težo potrebuje 2500 kalorij, je treba to zmanjšat za 25%, kar pomeni 625 kalorij manj, torej ostane le še 1875 kalorij dnevno.
Te kalorije pa se lahko zaužijejo kot rečeno že zgoraj:
OH-30 gr. x 4.1……………=123 kalorij
od skupnega št. kalorij……1875
ostane še…………………….1752
M 144 gr (4:1)……………….1314
B 114 gr (4:1)…………………470
Na ta način vzamemo hrano candidi in ker telo spravimo v ketozo pospešeno izgubljamo maščobne obloge povsod po telesu, torej hujšamo.Po navadi imajo debeli ljudje tudi preveč sladkorja v krvi-s tem ko telo spravimo v ketozo, se v krvi bistveno zmanjša vsebnost sladkorja.Res je, da se v začetku človek počuti lahko malce omotično, predvsem, ker pomanjkanje OH povzroči pomanjkanje sladkorja v krvi s tem pa tudi v možganih, ampak naše telo zna samo poskrbeti za hrano možganov.
Ob vikendih (nedelja) si lahko v okviru 1875 kalorij (iz tega primera) privoščimo več OH in manj M, s tem si malo popravimo bilanco glikogena v mišicah in ne naredimo kakšne večje škode za povečanje-razmnoževanje candide.
Z uživanjem MMS pa uničujemo candido še dodatno, kar je nismo že z odvzemom hrane za njo, torej z odvzemom OH-jev.
Z uživanjem MMS pa uničimo tudi eventuelne druge patogene, bakterije,plesni,zajedalce,viruse….
Seveda pa je treba vse skupaj dobro načrtovati, da je “akcija” uspešna.
Na googlu se najde vse.
Tele teme že dolgo nisem spremljala, zdaj sem pa le malo pokukala, kaj se dogaja in kar verjeti ne morem, koliko posploševanj je tu navedenih. Ali res mislite, da je ena dieta primerna za vse? In da je kandida glavni vzrok za toliko težav?
Svoje stališče do dietnega prehranjevanja sem že velikokrat zapisala. In še kar vztrajam pri tem, da je pri zelo bolnih najprej treba poskrbeti za čim bolj enakomerno dovajanje glukoze, kar pomeni več manjših obrokov, tako kot se hranijo diabetiki. Posti lahko stvari močno poslabšajo. Ker ima zelo veliko tako bolnih oslabljene nadledvične žleze.
Tudi drastična omejitev ogljikovih hidratov ima lahko zelo negativen učinek. In to pišem jaz, ki zagovarjam paleolitsko dieto, ki odsvetuje vso hrano, ki jo je človek uvedel po začetku kmetovanja, ker smo nanjo slabše prilagojeni, sem spadajo žita in mleko. Spet tako kot vse drugo, nič ne velja za vse in soditi nekoga, ki je pretežek, češ da ni nič pripravljen narediti, jaz pa že vem, kaj mora narediti, se mi zdi kar prehudo. Ravno to je težko pri prehrani, toliko navodil je na razpolago, toliko “gurujev” oznanja svoj prav in vsi bi radi lahko pot – nekdo mi bi povedal, kaj naj jem, pa bo. Žal, ne gre tako enostavno. Vse je treba vzeti kot smernice in potem zase poiskati tisto pravo. Bližnjic ni, ne glede na to, kako si jih vsi želimo.
Ljudje, ki so prešli na paleolitsko prehrano, še enkrat poudarjam, da je ta meni najbližja, ker je logična, običajno močno pretiravajo, tako kot je to običajno pri vseh zagovornikih takih ali drugačnih diet. Ker še vedno hočejo jesti podobno kot prej, npr. pice, ki si jih potem pripravljajo tako, da “testo” pripravijo z množico jajc. To se mi zdi napačna interpretacija dobre ideje. Jaz jem tudi žita, ampak tista, ki mi po lastnih izkušnjah ne škodujejo in v količini, ki jih po lastnih izkušnjah dobro prenesem. Lastne izkušnje so pomembne, vse drugo so SMERNICE. Ne verjemite vsem, ki vam razlagajo, kaj je dobro za vas. Jaz sem se začela prehranjevati po paleolitskih smernicah še preden sem izvedela, da sploh obstajajo. Imela sem izkušnjo, teorija mi je manjkala. Nič hudega, kajne.
In kako vemo, katera hrana je dobra za posameznika? Za začetek se je vedno dobro lotiti izločevalne diete, da se odkrije morebitne alergije. O tem je veliko napisanega, saj veste, najprej kuhano meso in zelenjava za 2 tedna, potem se počasi dodaja drugo hrano in se spremlja odziv. Napačna hrana je tista, ki povzroča kakršnekoli težave, bolečine, utrujenost po hranjenju, napihovanje, vetrove. Dobro se je treba opazovati. Zame je mleko slabo, so pa ljudje, ki ga zelo dobro prenašajo. Zame je gluten škodljiv, so ljudje, ki z njim nimajo problemov. Vsem pa škodujejo sladkarije, sem štejte tudi sladkane pijače in čokolado celo če je temna, ker je še vedno dodanega precej sladkorja. Pomembno je tudi kako hrano pripravite – pečenje je npr. problem in kako jo kombinirate. Jaz še vedno jem meso samo skupaj s solato. Nimam problemov s solato in rižem, vse troje skupaj pa ne deluje dobro. Ko nisem jedla mesa, sem se počutila veliko slabše. Nisem vedela zakaj, ker mi je manjkala teorija. Ni pomembno, izkušnja je pomembna. Zdaj poznam tudi teorijo. Imela sem oslabele nadledvičnice.
Če ste polni gliv, se lahko ubijate z eno in drugo dieto, ampak gliv ne boste odpravili, če imate opešan imunski sistem, težave s kakšnimi hormoni ali kakšen drug resnejši zdravstveni problem. Ker glive običajno niso vzrok ampak posledica. Z dieto se jih boste rešili le, če ste si jih tudi nakopali zgolj zato, ker ste se zelo slabo hranili in tako stanje še ni bilo predolgotrajno.
Nikomur nočem soliti pameti, tole sem napisala samo zato, ker sem dobila občutek, da lahko kak začetnik, ki je šele začel iskati pomoč, po branju vseh sporočil postane samo še bolj zmeden. Spomnim se, kako sem bila jaz zbegana, ko sem začela razmišljati o tem, kako naj se hranim, da bo prav. Sedem let sem bila polna gliv, vse kar sem počela, je težave samo lajšalo, ni jih pa odpravilo. Dokler nisem bila deležna primernega hormonskega zdravljenja. Zdaj se mi ne ponovijo niti če pojem 0,5 kg sladoleda v treh dneh. Ja, včasih si ga privoščim, čeprav vem, da mi škoduje. To jemljem kot antidepresiv s stranskimi učinki. Ne delam pa si škode s čimerkoli. Mora biti dovolj dobro, da je vredno škode.
Priporočam vam, da ste previdni. Ne sledite slepo nikomur in ničemur. Preverite, kaj dobro dene vašemu telesu in izogibajte se tistemu, kar vam škoduje.
Veliko sreče pri iskanju prave poti vam želim.
Alenka
Tukaj je govora predvsem o ljudeh ki imajo candido rabohoteno, ali pri katerih je zelo velik sum na njo.
Nujno bi bilo spremeniti tudi neumne nestrokovne in škodljive trditve, da je treba jesti čimvečkrat na dan, saj z nenehnim hranjenjem v obliki »predpisanih« 5 ali 6 obrokov na dan nepretrgoma zadržujemo raven krvnega sladkorja v višjem rangu normalnega razpona – s tem pa si nenehno povečujemo tveganje za propad možganskih funkcij. Toda, taka nevarna priporočila izdatno financira in vztrajno podpihuje prehranska industrija, saj so zanjo več kot donosna, zato sprememb teh smernic ne gre pričakovati.
Že dolgo vemo, da je povišan krvni sladkor za možgane škodljiv. Nova avstralska študija (4) pa je pokazala, da so za možgane škodljive celo normalne vrednosti krvnega sladkorja, v kolikor se gibljejo pretežno v višjem delu razpona, katerega je uradna medicina označila za normalnega.
Nekoč so mislili, da je glukoza ali krvni sladkor za možgane najljubši vir energije. Danes vemo, da temu ni tako in da možgani enako dobro ali celo bolje delujejo na ketone, ki so razpadni produkti pri cepljenju maščob. Prednost glukoze je edinole v tem, da je na voljo hitro. No, zato pa tudi imamo vedno v krvi nekaj glukoze. Ketoni pa so povrhu še zdravilni in koristni za diabetes, debelost, srčna obolenja itd. – se pravi, zlasti za bolezni t.i. sindroma x – saj dovajajo energijo brez poviševanja ravni krvnega sladkorja. Drži pa, da možgani v primerjavi s preostalim telesom potrebujejo bistveno več energije, kolikor bi pričakovali glede na njihovo težo. Tako si možgani za svoje delo od naše celodnevne kvote energije vzamejo približno 25 %.
Znanstveniki z Australian National University v Canberri so preučili 249 ljudi z normalnim krvnim sladkorjem, starih od 60 do 64 let. Za vaskega so naredili dva posnetka možganov, prvič ob začetku študije in nato štiri leta pozneje. Skeni so pokazali, da je bilo pri preiskovancih z višjimi vrednostmi krvnega sladkorja (merjenega na tešče), več verjetnosti za izgubo možganskega volumna v področju hipokampusa in amigdale (ki skrbita za naše sposobnosti pomnjenja in razmišljanja) kot pri preiskovancih z nižjimi vrednostmi krvnega sladkorha, čeprav so bile omenjene višje vrednosti še vedno v mejah normale. Nekoliko višja povprečna raven krvnega sladkorja je krčenje možganske mase povečala za 6 do 10 %.
Avtorji študije sicer pravijo, da vzročna povezanost še ni zatrdno dokazana. Morda v tej študiji ne, zato pa že večkrat poprej. Očitno bo treba spremeniti definicije, kakšna raven krvnega sladkorja je še normalna, kaj pa je že preddiabetes in diabetes. (Uradna doktrina je ravni povišala zato, ker se jih z njihovim pristopom kljub zdravilom ne da uravnati …).
Še enkrat in zadnjič, ker se za moje pojme že preveč ponavljam, poudarjam, da ni treba slediti nobenim navodilom in nobenim izsledkom raziskav, če se ne ujemajo z lastnimi izkušnjami o izboljšanju ali poslabšanju po določeni “terapiji”. Človekovo telo je tako komplicirana reč, da so vsaka posploševanja neprimerna. Kar velja za eno skupino ljudi, ne velja nujno za drugo. Če nekdo lahko shujša na določen način, to ne pomeni, da lahko tudi drugi. Jaz sem pri enakem načinu življenja prešla iz ITM na spodnji meji na zgornjo. Še vedno iščem vzrok za to spremembo, imam pomoč odlične zdravnice, sama zelo veliko znam in tudi nisem človek, ki bi čemel in stokal, naredil pa nič, ampak vzrok za spremembo še ni do konca razložen.
Kronično bolni imajo v veliki meri oslabljene nadledvične žleze. Kar pomeni, da so nagnjeni k hipoglikemiji. Ki je zdravniki ne zaznajo, zato ker je glukoza na tešče in v neobremenjenem stanju norrmalna. Breda je lepo pisala o tem. In če taki ljudje hodijo naokrog lačni, si celo privoščijo še več gibanja (dosti ga tako ne zmorejo in je zelo škodljivo), si naredijo precej škode. Lahko celo padejo v nezavest, če se ne poslušajo dobro in se pravočasno ne ustavijo, vsaj takrat, ko nastopi tresenje. Taki ljudje tudi zelo dobro čutijo, koliko jim škodijo ketoni. Ko telo izloča odvečne ketone, ima urin zelo močan sladkobni vonj. Brez skrbi, ni ga treba ovohavati od blizu v kakšnem lončku. Čuti se v celem prostoru. To je lahko posledica prenaprezanja in dokler se ga ne izloči, so bolečine po mišicah zelo hude. Razumevanje okolice za težave takih ljudi je žal v razmerju z (ne)znanjem o hormonih. Kdor to pozna iz lastnih izkušenj, ve o čem govorim. Za take ljudi je vsako odtegovanje hrane zelo škodljivo. Tako očitno poslabša počutje, da ni treba verjeti nikomur, ki trdi drugače. Razen seveda, če gre za človeka, ki nujno potrebuje kakršnokoli vodenje in je tako zelo nesamozavesten, da vse lastne občutke zataji. Vem, da tudi tako obstajajo. Konec koncev sem v vseh teh letih spoznala mnogo ljudi in z zanimanjem spremljala njihove zgodbe. Takšen pa v prvi vrsti potrebuje dobrega psihoterapevta. Žal tudi teh ni tako lahko najti. Treba je upoštevati tudi dejstvo, da po letih bolezni, ko človek posluša vse mogoče “pametne” nasvete in negacije svojih težav celo v strokovnih krogih, tak postane skoraj vsak. Toliko prej, kolikor težje mu je v življenju.
Pozdravljeni vsi na forumu!
Pri MMS-1 in MMS-2 nisem nikjer zasledil (ali pa sem morda premalo pozoren), kako MMS-1 oz. MMS-2 ločita med zdravimi celicami in ostalimi nepridipravi v organizmu, da pobijata le slednje in ne poškodujeta prvih? Kolikor mi je znano, poškodba zdravih celic lahko vodi v rakava obolenja, ne pa da jih zdravi!?
Kakšno je torej razmerje med oksidacijo in zdravini celicami oz. zakaj v tem primeru ni oksidacija problem, na splošno pa se mnogokateri od nas poslužuje ravno antioksidantov?
Na spletu sem zasledi tudi članke na temo “MMS might cause DNA damage” ipd. Ob vsem tem širokem razglabljanju o MMS-jih me kar malo čudi, da na tem forumu ni nič napisanega na to temo. Ali pa je le naključje.
Lp