Delavnica ABC komuniciranja
Ponudba delavnic je namenjena mladim med 18 in 35. letom. Delavnice so namenjene vsem, ki jih zanima področje odnosov, komunikacije in spoznavanja samega sebe.
Delavnice se odvijajo v prostorih UNIPAS-a, Poljanska 4, Ljubljana.
Za več informacij in sporočanje prijav: Lucija Smerdel, [email protected], 068 130 880
• DELAVNICE ABC KOMUNICIRANJE, Četrtek, 17:30-19:00
o 28.2.2013 ZAKAJ SE NE RAZUMEMO MED SEBOJ
Osnovna dejstva – na začetku je bila beseda. Moška in ženska komunikacija – stereotipi. Ali znamo tisto, kar mislimo, jasno in jedrnato ubesediti?
o 7.3.2013 PRI NAS DOMA
Moja vloga v družini (vzorci komunikacije in njihov učinek). Kaj sporoča vedenje mame /očeta in kako jaz na to odreagiram? Na kakšen način komuniciramo v naši družini in kako jaz komuniciram v svojih odnosih?
o 21.3.2013 SAMOPODOBA
V odnosu spoznavam kdo sem. Opravljanje drugega – potreba po moči. Reševanje problemov. Realna samopodoba – sprejemanje samega sebe.
o 11.4.2013 KAJ SPOROČAM S TELESOM
Neverbalna komunikacija (mimika obraza, drža telesa, obleka, videz, nakit). Postavljanje meja: razdalja – bližina.TELO SPOROČA: Reakcije telesa ob strahu, jezi in sramu.
o 25.4.2013 KO ČUSTVA SPREGOVORIJO
Odnos do ljubljene osebe. Hrepenenje po bližini in hkrati strah pred njo. Dvorjenje in izkazovanje nežnosti.
o 9.5.2013 KAKO POSLUŠATI IN SLIŠATI
Ali razumem kaj mi želi sogovornik sporočiti? Kam usmerjam svojo pozornost? Izražanje zahtev, pričakovanj, želja.
o 23.5.2013 KO NASTOPI TIŠINA
Je tišina prednost ali slabost v komunikaciji? Strah pred tišino. Moji odzivi na tišino.