Najdi forum

Debelost, stopalo, noge

Pozdravljeni,

nisem čisto prepričana, če sem se obrnila na pravi forum. Celo življenje (no, od pubertete) sem pretežka za cca 20 kg. Sedaj pri 28ih letih čedalje bolj opažam, da so moja stopala in noge začeli plačevati davek in sicer mi notranjo stran stopala zvrača navznoter in noge dobivajo x-obliko, če sem dovolj razumljivo napisala. Tudi trda koža se mi dela samo na notranji strani stopala. Sicer imam lok kar visok, ampak celo težo prenašam po notranji strani stopala – peta + površina pri palcu.

Pri športu (hodim na fitnes, imam osebnega trenerja in zdravo jem – kar se že pozna na kilogramih) me to zelo moti. Tudi pri navadni hoji sem opazila, da avtomatsko poskušam težo prenesti na celo stopalo oziroma zunanjo stran stopal.

Kako omiliti, da se mi noge še bolj ne “razlezejo”? Ortopedski vložki? Opornica za ravnanje nog?

Za vsak odgovor bom izredno hvaležna.

Lepo vas pozdravljam!

Spoštovani!
Glavni problem že premagujete: spoznali ste, da teža in slaba kondicija počasi a zagotovo škodijo in ste NEKAJ tudi UKRENILI. Čestitam!
Glede na naraščajoči X in obrabo- trdo kožo nan notranji strani pa gre verjetno tudi za popuščanje tetiv tibialis posterior- glavih nosilk vzdolžnih stopalnih lokov (ki so pri vas visoki in s postopno sploščanje manj pozna). S trenerjem lahko dodata vaje za krepitev tibialis posterior in dolgih flekorev prstov in palcev nog (bo žeon vede katere mišice so to). Tudi vložki, ki podpirajo vzdolžni stopalni lok bodo vedno bolj dobrodošli. Čevlji seveda usobniširoki, pata ne previsoka (razen za žurko s Georgom Clooneyjem- takrat pa 22 cm!). srednje in dolgoročnoobiščite tudi kakega ortopeda, ki e ukvarjas stopalom.
Lep pozdrav.

New Report

Close