Darovana jajčna celica ali zarodek
Sem danes klicala na ZZZS Ljubljana.
Sestankujejo na ministrstvu za zdravje.
Ni imela točnih informacij ampak naj bi dvakrat letno (oktober, april)
Dejala je, da rabiš potrditev konzilija, da si kandidat za darovano in potem gre naprej na obmp kjer ti morajo odobriti postopek z darovano celico. Če v Sloveniji ni darovani jajčnih celic naj bi celo plačali celotni postopek (če imaš odobreno), če si mlajši od 35 let ti po obrazcu S2 plača Češka zavarovalnica (pri njih je meja 35 let). Razlagala je o 3 možnostih, vendar moraš imeti prej potrjeno iz ministrstva za zdravje. Dejala je da v izrednih razmerah (višja starost ženske) potem postopajo po drugih pravilih, da se vse skupaj malo pospeši.
Želim vam, tisti močan +, vem kako so močne želje! Srecno
ko bo ustanova, v kateri si vodena za neplodnost, potrdila tvojo ustreznost za donorsko celico (konzilij), te bodo dali na seznam za obravnavo na naslednji seji Drzavne komisije za donorske celice (na Min. za zdravje). pred tem moras imeti opravljen pogovor s 3clansko komisijo – pravnik, soc. delavec in embriolog (to baje organizira tvoj neplodnostni G). DK naj bi se sestala v septembru, datum pa (vceraj) se ni bil znan…
Pozdravljene, midva s partnerjem se tudi odlocava za Cesko, za darovano spolno celico. Oba sva ze nad 40, s slabsimi izvidi hormonov in spermiogramom.
Odlocava se med Pronatal Sanatorium v Pragi in Unico v Brnu (Reprofit sva zaradi nekaj slabih izkusenj znancev crtala iz seznama…ceprav sva se najprej nagibala k njim).
Kak nasvet bi bil zelo dobrodosel..Se ne znajdeva najbolj v poplavi informacij, ponudbah (cenikih).
Pikapolonica je napisala, da odsvetuje Sanatorium (kateri – Pronatal ali Helios), ces da “grejo na ziher” – kaj to pomeni?
Pri Unici mi je cudno to, da nimajo nobenih cakalnih vrst za donorsko jajcece. Kako je to mozno – razmisljam, ali imajo morda vsa jajceca zamrznjena (in mogoce to celo ne razkrijejo)?
Prosim za vase izkusnje, mnenja.
Lepa hvala, Mateja
Pozdravljene, midva s partnerjem se tudi odlocava za Cesko, za darovano spolno celico. Oba sva ze nad 40, s slabsimi izvidi hormonov in spermiogramom.
Odlocava se med Pronatal Sanatorium v Pragi in Unico v Brnu (Reprofit sva zaradi nekaj slabih izkusenj znancev crtala iz seznama…ceprav sva se najprej nagibala k njim).
Kak nasvet bi bil zelo dobrodosel. Se ne znajdeva najbolj v poplavi informacij, ponudbah (cenikih).
Ena od vas je napisala, da odsvetuje Sanatorium (kateri – Pronatal ali Helios), ces da “grejo na ziher” – kaj to pomeni?
Pri Unici mi je cudno to, da nimajo nobenih cakalnih vrst za donorsko jajcece. Kako je to mozno – razmisljam, ali imajo morda vsa jajceca zamrznjena (in mogoce to celo ne razkrijejo)?
Prosim za vase izkusnje, mnenja.
Lepa hvala, Mateja
zdravo, glede Unice in Sanatoriuma nimam izkusenj, zato zal ne znam pomagati. glede zmrzovanja jajcec je najbolje, da jih kar direkt vprasas
midva sva na reprofitu in sva zaenkrat zadovoljna. je pa res, da je to za naju prvi postopek in zato vse novo, in ne veva kaj je obicajno /neobicajno oz kaj pricakovati. Mi prosim zaupas kaksne tezave, slabe izkusnje so imeli tvoji znanci z reprofitom??
bom tako lahko bolj pozorna pri morebitnem njihovem biksanju
Pozdravljeni.
Tudi midva z partnerjem se odlocam za donarsko celico v tuji.
Za seboj imava 2 neuspesna postopka pri Resu. 2 obeh postopkih se celice niso oplodile (v prvem pplostpku 7 celic, v drugem 4).
Nato sva se odlocila za zdravljenej na Ceskem na kliniki Repromeda. Z vsem bila zelo zadovoljna. V prvem postopku imela 3 lepe blastociste, vendar so potemna podlagi PGTa testa ugotovili, bi bila velika moznost splava oz bolezni in se za transfer niso odlocili. Potem sva sla v nov postopek 11 celic, danes prejela novico da se zarodki niso do konca razvili 😔😔😔 s partnerjem sva obupana… Za postopke v tujini sva porabila skorajvse prihranke..
Je katera bila tudi na kliniki repromeda?
Kaksne so cakalne vrste za darovan zarodek?
Srecno do + vsem!
Nisva se še odločila ali bova darovano ali bi probala še 1x s svojimi. jutri imam skye pogovor z svojo zdravnico kaj mi predlagajo.
Problem je, da je partnerjev spermiogram pri rešu bil odličen, na kliniki na češkem pa so rekli, da ni tako dober. Če se bo dalo, bova seveda probala samo z darovano celico.