Darovana jajčna celica ali zarodek
Me pa zanima, ali sta od klinike prejela kakšno informacijo o kvaliteti zarodkov? Midva (zaenkrat) nisva, vsekakor bom ob priliki vprašala. A so na vajinih zarodkih delali assisted hatching?
[/quote]
Test drugega poizkusa na Češkem negativen. 🙁
—————————————————————–
najin iui je za nama. iui je bil narejen potem ko je folikel ze pocil… iui je bil 34 ur po stop injekciji… glede na to, da je bil folikel po 34 urah po stopki ze pocen, in dogajanje v predelu jajcnikov ze na dan injekcije (injekcija sele pozno zvecer), sumim, da je folikel pocil celo pred stopko, kar pomeni, da je bil iui absolutno prepozen…
Kako se vama kaj zdijo zgodbe o alternativcih? Beremo vse živo ja, pa tudi na koncu je težko reči ali je pomagal res alternativec, ali se je pač lih takrat prijelo in gre zahvala brezveze alternativcu? Mi nismo bili s tem v zvezi pri nobenemu. Dogovarjal sem se s Stane Filipičem, ampak se z njim ni dalo zmeniti za obisk. Je pa tudi daleč, nekje v prlekiji.
Opazila sem npr. da ima klinika, na kateri sva zdaj vodena, tudi alternativni del in sicer akupunkturo, a se o tem nismo nič pogovarjali. Mogoče pride bolj prav pri transferju (jaz še nisem tam)? No, pa si mi odprl novo temo za fokusiranje med čakanjem 🙂
Midva sva delala akupunkturo, pa se je FSH precej znižal, skoraj v tolerančno območje. AHM pa se ni dvignil žal. Vidim, da akupunkturo ponujajo tudi nekatere klinike tako, da je očitno dokaj dokazano koristna metoda in ne nek baw baw. Razmišljava ponovno o seriji tretmajev, vendar ne več pri kitajcu, ki ne zna nobenega jezika (ne zna niti angleško ta v našem kraju). Tokrat bi raje obiskala bolj lokalnega zdravnika, ki se s tem ukvarja.
Kje pri nas sta delala ultrazvok pred prenosom zamrznjenčka? Je žena delala pri osebni ginekologinji ali samoplačniško? Kako je to vse skupaj potekalo?
Hvala za vse informacije.
Zdravo punce!
Vidim, da vam nekaterim vseeno kljub tej situaciji s korono uspeva oditi v tujino na postopke. Midva sva po skoraj dvoletni “pavzi” (vem, vem, pri mojih letih to ni najbolj priporočljivo, a žal ni šlo drugače) razmišljala, da bi letos jeseni ponovno poizkusila, a se žal tudi to očitno ne bo zgodilo zaradi situacije s korono in siceršnjih zdravstvenih težav mojega partnerja (nepovezanih, a zdravila, ki jih je dobival, niso ravno priporočljiva v času delanja otrok). Tako da spet čakava 🙁
Midva sva bila na Češkem trikrat – enkrat na IVFju s svojimi celicami (v Pragi – klinika Cube) in dvakrat na postopku z darovano celico (v Brnu – klinika Unica – prenos svežega zarodka in prenos zamrznjenčka). Trikrat negativno.
Sva bila pa v Pragi bolj zadovoljna kot v Brnu, zaradi odnosa osebja. Ko sva poizvedovala, sta bili obe kliniki izredno odzivni, a le pri Unici sva dobila vtis, da so potem, ko sva plačala postopek, kar malce pozabili na naju in se z nama ni več nihče tako ukvarjal, kot prej. Predvsem pa me je zmotilo, da sva po dveh neuspelih postopkih dobila odgovor, da sumijo, da je nekaj narobe tudi s spermo, ne da bi npr. napisali izvid, dali vsaj sugestijo, kaj točno naj bi bilo narobe (to sva pri njih namreč slišala prvič) ali naju kakorkoli usmerili, kako naprej. Kljub mojemu poizvedovanju dlje kot do komunikacije s koordinatorko nisem prišla in nikoli nisem dobila konkretnejših odgovorov. Zato se za to kliniko ne bi več odločila.
Držim pesti za vse, ki trenutno čakate na rezultate, upam, da kmalu katera od vas sporoči veselo novico in da upanja tudi ostalim!
Živjo.
Imam visok FSH in znižan AMH. Sem po drugem neuspelem postopku umetne oploditve (oba postopka brez celic).
Sedaj so se odločili da mi postopek ne pripada več, razen z darovano celico.
Stara sem 28 let, v postopkih od 26.leta.
Z možem izbirava kliniko. Odlocava se med unica in reprofit Brno. Menda je unica uspešnejša. Mi lahko kdo pomaga😊.
Ali mi kdo zna povedati koliko stro#kov je povrnjenih s strani ZZZS, če svojih celic ne pridelaš?
midva z mozem sva na reprofitu. za nama sta 2iui-ja, sedaj pa sem se zacela ravno spikati za ivf. zaenkrat zelo zadovoljna z njimi, odzivni. vec lahko povem ko bo ivf mimo, konec avgusta
glede na to, da sta obe vajini kliniki v brnu, bi vama jaz svetovala, da gresta na obe kliniki na prvi posvet in uz, in se potem odlocita po vajinem obcutku. nisem prepricana, ampak mislim da reprofit prvega posveta sploh ne zaracuna.
glede povracila stroskov pa zal ne znam pomagati. midva sva sla v postopek takoj ko sva izvedela, da bo potreben donor, tako da niti se nimava odlocbe drzavne komisije za darovane celice. vidva jo ze imata?
midva se nimava odlocbe, prav tako nisva seznanjena kdaj bo naslednjic sestankovala drzavna komisija za darovane celice… baje je v zacetku junija, pred tem v decembru.
nisva se tudi nic se pozanimala o moznostih za povracilo zzzs, sem pa nekje na forumu prebrala, da baje izplacajo 1950 eur za darovane zenske celice
do sedaj sem imela 2neuspesna iui-ja, sedaj pa cakamo na izkupicek ivf. Neodvisno od (ne)uspeha postopkob, nimam zaenkrat nobene pripombe… zelo ucinkovita in hitra komunikacija, prijazni in dostopni za vsa bolj in manj neumna vprasanja 🙂