darilo ob poroki?
Draga Mo!
Ce si mogoce zalostna, ker nisi povabljena na poroko prijateljice, potem mogoce razmisli tudi o moznosti, da se je hotela izogniti neskoncno velikemu stevilu povabljencev in s tem tudi povezanimi velikim stroski..Kajti, ko zacnes delati seznam, ki ga siris se na tega najboljsega prijatelja, pa ne drugega , pa tako dalje, se nehote zgodi, da se po neki logiki enega in drugega bodocega zakonca mimogrede znajde na seznamu npr.50 ljudi..To je pa ze kar lepa stevilka, ce ostane res le v taksnem obsegu in ce se celo ne zvisa, kajne?
Ce je med vama iskreno in globoko prijateljstvo, potem sama poroka brez tvoje udelezbe na njej nikakor ne more pokvariti vajinega lepega prijateljskega sozitja…
Tako bi razmisljala jaz…LP!
Jaz sem že bila večkrat v tvoji koži, pa sem vedno kupila darilo.
Pri nas je navada taka, da vsakemu, ki se poroči (seveda, če je kolega, sosed) kupimo darilo.
Jaz sem se poročila pred 3 tedni, pa sem dobila ogromno daril. Kupili so mi jih povabljeni, prijateljice in prijatelji, kolegice in kolegi, sosedi, kakšna sodelavka mi je še posebej kupila darilo (poleg skupnega darila, ki ga je podaril kolektiv).
Rekla bi, da je to stvar posameznika.
Meni je logično, da če se poroči nekdo, s katerim sem prijatelja, pa čeprav ne gre za najboljšo prijateljico, čutim, da moram kupiti darilo.
Če pa je tvoje mnenje tako, da se darilo kupi samo v primeru, če si povabljen na poroko, potem spoštuj svoje mnenje in ni potrebno kupovati.
Mislim, da ni potrebno, da druge sprašuješ o tem, da ne boš potem kdaj v prihodnosti imela slabe vesti glede tega.
Lp Urša